Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Στην Αθήνα αύριο ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ

Στην Αθήνα φθάνει αύριο για τετραήμερη επίσκεψη ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Α. Λίμπερμαν, σε μια κίνηση η οποία αποκαλύπτει τη σημασία που αποδίδουν οι κυβερνήσεις των δύο χωρών για την ταχεία εμβάθυνση και διεύρυνση της διμερούς συνεργασίας.

Ο κ. Λίμπερμαν έρχεται στην Αθήνα λίγες εβδομάδες μετά την υπογραφή της συμφωνίας για οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου, που έχει ευνόητο ενδιαφέρον για ολόκληρη την περιοχή και ειδικά για την Ελλάδα. Θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και θα συναντηθεί με τους υπουργούς Επικρατείας, Εξωτερικών και Αμυνας, κ. Παμπούκη, Δρούτσα και Βενιζέλο.

Σε ό,τι αφορά τη διμερή συνεργασία, πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει προχωρήσει η προετοιμασία για προώθηση της πρότασης της ισραηλινής πλευράς για το πακέτο 13 μεγάλων συμφωνιών στους τομείς της αφαλάτωσης, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, της διαστημικής τεχνολογίας, των επενδύσεων, του τουρισμού, της διαχείρισης υδάτινων πόρων και λυμάτων.

Στην επίσκεψή του ο κ. Λίμπερμαν θα συζητήσει και πτυχές της αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών, ενώ θα έχει επαφές με την εβραϊκή κοινότητα και θα επισκεφθεί το Μνημείο του Ολοκαυτώματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.