Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΙΜΙΑ



«Νομίζω ότι αξίζει τιμή και δόξα στους γονείς που έβγαλαν τέτοια παλικάρια!
Θα έλεγα ότι το πρώτο πράγμα που επιβάλλεται είναι η Ελλάδα ως κυρίαρχη χώρα που γνωρίζει και αναγνωρίζει αρχές και αξίες να πάει στα Ίμια και να στήσει ένα μνημείο για τους τρεις ήρωες. Αλλά δυστυχώς εκείνοι οι οποίοι κυβέρνησαν κατώτεροι των περιστάσεων, δεν θα υιοθετήσω τη φράση που ακούστηκε στην αίθουσα αυθορμήτως «προδότες», αυτό θα το κρίνει ο ιστορικός του μέλλοντος.
Παρέδωσαν ελληνικό έδαφος. Είναι η πρώτη φορά μετά από αγώνες σκληρούς που η Ελλάδα χάνει ελληνικό έδαφος και αυτό έγινε επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ και Κώστα Σημίτη. Σήμερα τα ερωτήματα, 15 χρόνια μετά, είναι αμείλικτα. Άκουσα με πάρα πολύ προσοχή τις εισηγήσεις όλων και την ανάλυση του Δήμου Βερύκιου. Η δημοσιογραφική γλώσσα, έχετε υπόψη σας, ότι για να την ακούσετε χρειάζονται ειδικά ακουστικά. Κι αυτά που είπε ο Βερύκιος, ο οποίος σαφώς γνωρίζει την αλήθεια, αλλά γνωρίζει επίσης σαφώς πόσα λέγονται σε νωπές ακόμη περιόδους, ήταν καθοριστικά.
Ακούστηκε και το ερώτημα, τι πιστεύουν οι γονείς. Και πετάχτηκε η μάνα και είπε «το έριξαν το ελικόπτερο». Θα πω μόνο τούτο: το πόρισμα, αυτοί οι οποίοι συνέταξαν το πόρισμα αμέσως μετά πήγαν στις καλύτερες και ακριβές θέσεις στο ΝΑΤΟ.
Από εκεί και πέρα ο καθένας θα βγάλει τα συμπεράσματα του. Όμως, έτσι κι αλλιώς από αυτή την περιπέτεια βγήκαμε ηττημένοι. Αίμα ελληνικό χύθηκε, όχι τούρκικο. Και λένε οι αξιωματικοί, οι έμπειροι αξιωματικοί, ότι τέτοια ευκαιρία ο ελληνικός στόλος απέναντι στο στόλο της Τουρκίας δεν θα ξαναβρεί για πολλά χρόνια.
Πράγματι, η ολιγωρία ήταν εξαιρετική. Πράγματι οι Τούρκοι αναδείχτηκαν για άλλη μια φορά καλύτεροι παίκτες στο διπλωματικό σκάκι. Θα ξετυλίξω τα γεγονότα όπως το είπα και στη Βουλή πριν μερικές ημέρες. Όταν βγήκε το δημοψήφισμα στην αρχή της 10ετίας του ΄50 με 95% περίπου ένωση με την Ελλάδα η Κύπρος, τότε άρχισε η αντίστροφη μέτρηση. Η Τουρκία έχοντας σαφώς καλύτερη εξωτερική πολιτική, κληρονομιά από το Φανάρι, κατόρθωσαν μόλις σε οκτώ χρόνια να μπουν ως εγγυήτρια δύναμη εις την Κύπρο.
Το μέγιστο εγκληματικό λάθος της Ζυρίχης και του Λονδίνου. Η Τουρκία είχε βάλει χέρι και πόδι στην Κύπρο. Οι Τούρκοι ξέρουν να περιμένουν και ήρθε το 1974 και να πούμε τη μαύρη αλήθεια παρ΄ ότι είναι νωπός ακόμη ο χρόνος, πήγαν κατόπιν προσκλήσεως εκείνων οι οποίοι σήμερα παρουσιάζονται ως εθνάρχες του Κυπριακού Ελληνισμού. Είναι εκείνοι οι οποίοι από το βήμα του ΟΗΕ ζήτησαν να παρέμβουν οι εγγυήτριες δυνάμεις και οι Τούρκοι φιλότιμοι άκουσαν το Μακάριο και έκαναν τον Αττίλα. Αυτή είναι η αλήθεια.
Και φτάσαμε στο πέρασμα του χρόνου. Ραγιάδες κάποιοι να θεωρούν ήρωες εκείνους που δεν τους πρέπει και να θεωρούν απαξιωμένους εκείνους που τους πρέπει, όπως το Διγενή Γρίβα, για τον οποίο σε 15 ημέρες στο αμφιθέατρό μας θα γίνει μια εκδήλωση με πρωτοβουλία του Ηλία Πολατίδη και του Κώστα Αϊβαλιώτη.
Η Τουρκία περιμένοντας το 1974 έκανε το μεγάλο άλμα και κατέλαβε το 2 και κάτι του νησιού. 24 Ιουλίου για δεύτερη φορά έρχεται ως δοτός πρωθυπουργός ο Καραμανλής. Θυμίζω και την πρώτη φορά το ΄55 ως δοτός ξεκίνησε την πορεία του. Ο Καραμανλής λοιπόν όταν έλαβε την εξουσία στα χέρια του με αντιπρόεδρο και Υπουργό Εξωτερικών το Μαύρο, δεν έκανε τους κατάλληλους και ανάλογους χειρισμούς για να εξασφαλίσει την άμυνα του Νησιού. Και παραμονή της Παναγιάς από το 2 και κάτι που κατείχαν οι Τούρκοι στο Νησί έφτασαν περίπου στο 37%.
Αυτά δεν είναι επαρκώς γνωστά. Ίσως γιατί ενοχλούν και προσβάλουν. Τότε ελέχθη και η μεγάλη προδοτική ρήση, την οποία χρησιμοποίησα προχθές ακριβώς για να μην πάω στη Θεσσαλονίκη στα εγκαίνια του ανδριάντα, «η Κύπρος κείται μακράν».
Και η Κύπρος εκείτο μακράν με F-16 ή Fandom και δεν εκείτο μακράν όταν με τριήρεις πήγαινε ο Κίμωνας να την απελευθερώσει απ΄ τους Πέρσες 2,5 χιλιάδες χρόνια πριν.
Δυστυχώς η ψυχή και το θάρρος εκείτο μακριά εκείνη την εποχή από τους ηγέτες που έτυχε να έχει η χώρα. Γιατί βεβαίως αυτή η χώρα μεγαλούργησε και μεγαλουργεί οσάκις διαθέτει μεγάλους ηγέτες. Τελευταίο παράδειγμα το 1940 με τον Ιωάννη Μεταξά. Και η Ελλάδα σε αυτή την περίοδο την κομβική που ζούμε, έχει τους ηγέτες εκείνους που τη στιγμή του προσκλητηρίου της Ελλάδος θα δώσουν το παρόν για να ξαναοδηγήσουν τη χώρα σε εκείνα τα πεπραγμένα τα οποία δεν έκαναν οι άλλοι. Σε εκείνα τα οποία η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει και να προσδοκά.
Έλεγα εδώ και ένα μήνα και φώναζα στη Βουλή, και πρέπει να σας ομολογήσω ότι ούτε οι βουλευτές μου, οι καλύτεροι του ελληνικού Κοινοβουλίου και το τονίζω αυτό, οι καλύτεροι του ελληνικού Κοινοβουλίου, ήξεραν την εμμονή μου. Δεν το είχα μοιραστεί ούτε με τους δύο εξαίρετους, κορυφαίους διπλωματικούς που έχει το κόμμα, τον Πρέσβη Γιώργο Γεωργίου και τον Γιάννη Κοραντή βουλευτή Επικρατείας.
Έλεγα τη φράση και την ενθυμείστε, σήμερα, όχι αύριο, σήμερα ΑΟΖ, όχι αύριο του έλεγα του Πρωθυπουργού αρχές Ιανουαρίου. Σήμερα, όχι αύριο. Ενθυμείστε ασφαλώς τη φράση. Την είχα πει κατ΄ επανάληψη στην εκπομπή «ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΙΑ ΣΟΥ» και το έχω πει και στη Βουλή και υπάρχει στα πρακτικά.
Τώρα πλέον ήδη είναι αργά. Ανατρέπεται ο Μουμπάρακ και για να βρεθεί ηγεσία στην Αίγυπτο να υπογράψει την ΑΟΖ με την Ελλάδα, θα περάσουν πολλά χρόνια, γιατί ολιγώρησε ο ελάχιστος Γιώργος Παπανδρέου. Γιατί έχετε υπόψη σας οι ιστορικές στιγμές δεν είναι διαρκείας.
Και η ΑΟΖ έχετε υπόψη σας είναι η λύση. Διάβαζα χθες μία εργασία του Καθηγητή Καρυώτη. Είναι η λύση και η πρόταση εκεί που είμαστε. Γιατί δεν είναι ασύνδετα η πτώχευση και τα εθνικά θέματα. Μας γονατίζουν, μας αφαιρούν εισόδημα, ζωή και ελπίδα, ούτως ώστε την ημέρα και τη στιγμή με τον α΄ ή β΄ τρόπο να ακρωτηριαστεί η χώρα, να είναι περιορισμένα τα αντανακλαστικά μας.
Κάνουν όμως μεγάλο λάθος, γιατί εμείς είμαστε Έλληνες και ο Έλληνας δεν αφήνει τη χώρα τραυματισμένη, όπως κάποιοι επιμένουν.
Η Τουρκία το 1976 εισέβαλε εις την Κύπρο. Ύστερα από δύο χρόνια πέτυχε το Πρωτόκολλο της Βέρνης, όπου το πρωτόκολλο αυτό το οποίο υπέγραψε ο Καραμανλής έλεγε μεταξύ των άλλων ότι καμία πλευρά δεν θα κάνει καμία ενέργεια στο Αιγαίο, που θα μπορούσε να ανησυχήσει την άλλη. Δηλαδή έδενε τα χέρια της Ελλάδος. Να μην μπορούμε να χτυπήσουμε για πετρέλαιο ούτε μέσα στο Θερμαϊκό κόλπο.
Και το 1987 επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση αμέσως μετά το Νταβός από τον Παπανδρέου και τον Οζάλ. Ήταν η εποχή του mea culpa. Τώρα γιατί βιάστηκε ο Παπανδρέου να φύγει από τις συζητήσεις του Νταβός, είναι ένα θέμα το οποίο δημοσίευσαν οι τούρκικες εφημερίδες. Δεν θα σας το πω σήμερα, για να έχετε λόγο αύριο να δείτε την εκπομπή.
Να δείτε πράγματα απίστευτα και αδιανόητα, από ποιες λεπτομέρειες αστείες έως τραγικές, λειτουργούν για να χάνει η Ελλάδα μεγάλες ευκαιρίες. Το Αιγαίο έχει πετρέλαια. Και όπως σας είχα πει στις 27 Ιανουαρίου του 2000, 11 χρόνια πίσω, σε αυτό το βίντεο το οποίο έχει πάει σε όλα τα κινητά μέσω internet και όχι με δική μας πρωτοβουλία, προχθές ο Δήμος Βερύκιος μου έλεγε ότι ανώτατος στρατιωτικός παράγων της χώρας που παραπάνω δεν πηγαίνει, το είχε και το μετέφερε απ΄ το τηλέφωνό του.
Είχα πει 27 Ιανουαρίου του 2000 τα εξής: Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα τουμπάρουν το Σημίτη, θα φέρουν τον Γιώργο Παπανδρέου, θα κάνουν Πρωθυπουργό για 3 χρόνια τον Καραμανλή -έκανα λάθος τον κάνανε για 5- θα πτωχεύσει η Ελλάδα, θα καταργηθεί ο 13ος και ο 14ος μισθός, όπως και έγινε, και εν συνεχεία θα μας οδηγήσουν σε συνεκμετάλλευση του Αιγαίου. Και όλα αυτά τα έλεγα πριν από 11 χρόνια και όλα πραγματώθηκαν ακριβώς με λεπτομέρεια ιστορική.
Δεν είναι ενόραση. Και δεν έχω καμία έπαρση γι΄ αυτό. Πριν από λίγες ημέρες βρεθήκαμε με τον Πρέσβη τον Γιώργο Γεωργίου, ο οποίος έχει αναλάβει αυτό το ρόλο με τις πρεσβείες των μεγάλων χωρών, τον πρεσβευτή μιας πολύ μεγάλης χώρας της Ευρώπης, ο οποίος μπαίνοντας στο γραφείο για να συζητήσουμε μας είπε τα εξής: καταγράφουμε ως χώρα αυτά τα οποία λέτε, γιατί είτε ύστερα από δύο μήνες, είτε ύστερα από 10 χρόνια πραγματώνονται και η χώρα μου καταγράφει ακριβώς ό,τι λέτε εντός και εκτός Κοινοβουλίου.
Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν -καλωσορίζουμε το γιατρό Βλαχάκο- να θυμίσω ότι με την οικογένεια Βλαχάκου συναντηθήκαμε δυο φορές. Μια φορά στις δημαρχιακές εκλογές που ήταν υποψήφιος Νομάρχης ο αείμνηστος πατέρας και τώρα που συνυπήρξαμε στο ψηφοδέλτιο του Πέτρου Μαντούβαλου. Άρα λοιπόν εν τοις πράγμασι έχουμε μια κοινή πορεία και σκέψη.
Έλεγα λοιπόν για να συνδέσω γεγονότα, ότι η Τουρκία στην δεκαετία του 1987, αφού πήρε ό,τι ήθελε και αφού έχει κάνει το ψευδοκράτος, περίμενε την επόμενη ημέρα. Και η επόμενη ημέρα ήρθε στα Ίμια. Η επόμενη ημέρα ήρθε με την δολοφονία του Σολωμού Σολωμού και του Τάσου Ισαάκ. Η επόμενη ημέρα ήρθε με το Σύμφωνο της Μαδρίτης το 1997 όπου για πρώτη φορά η Ελλάδα από το 1821 αναγνώρισε ότι η Τουρκία έχει ζωτικά συμφέροντα στο Αιγαίο. Πρωθυπουργός: Σημίτης.
Τι σημαίνει ζωτικά συμφέροντα στο Αιγαίο; Σημαίνει ότι οι κορβέτες μπορούν να έρχονται μέχρι το Λαύριο. Η Τουρκία ξέρει να περιμένει και έβγαλε τις γκρίζες ζώνες, όπως ακούσατε τον Γιώργο Γεωργίου να λέει. Και μέσα στις γκρίζες ζώνες διαβάσαμε όλοι με έκπληξη ότι εκτός από τα νησιά του Αιγαίου υπήρχε και η Γαύδος και λέγαμε τι στο καλό σε λίγο θα μας αμφισβητούν και την Κεφαλονιά. Ξέρανε οι Τούρκοι τι κάνανε, γιατί η Τουρκία όταν ξεκίνησε η κουβέντα για την ΑΟΖ σημαίνει 200 μίλια θαλάσσιου χώρου γύρω από την πιο κοντινή στεριά ηπειρωτική - νησιώτικη, ανήκουν στο χώρο της χώρας εκείνης.
Όταν ξεκίνησε η κουβέντα για την οποία φώναζα και έλεγα τρέξτε και επιτρέψτε μου να σας πω με σεβασμό και παρρησία, όταν πριν τρία χρόνια μέσα στη Βουλή στην ώρα του Πρωθυπουργού απευθύνθηκα στον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και του είπα για πρώτη φορά ΑΟΖ, όλοι οι βουλευτές καταλάβαμε ότι δεν ήξερε τι είναι και ρώταγε τον παρακείμενο Υφυπουργό, τον Βαληνάκη τι είναι αυτά που λέει. Και ενώ του μίλαγα για ΑΟΖ, αυτός μου απαντούσε για υφαλοκρηπίδα. Για να καταλάβετε τη σοβαρότητα.
Όταν λοιπόν εμείς λέγαμε γρήγορα και γρήγορα και γρήγορα και γρήγορα την ΑΟΖ και κωλυσιεργούσε και κωλυσιεργούσε και κωλυσιεργούσε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Τούρκος Πρωθυπουργός ο οποίος διεκδικεί για τον εαυτό του το ρόλο του ηγέτη όλου του μουσουλμανικού κόσμου, έκανε δυο επαφές. Η μία ήταν με τον Καντάφι και του λέει κοίταξε να μην κάνεις ΑΟΖ με την Ελλάδα, γιατί το Καστελόριζο δεν είναι νησί.
Πράγματι η Τουρκία το 1982 όταν υπεγράφη το Δίκαιο της Θαλάσσης όπου σαφέστατα μέσα περιγράφεται ότι και τα νησιά έχουν ΑΟΖ, έβγαλε ένα νόμο, όπως έκανε με το casus belli και είπε τα εξής: αυτή είναι η μέση γραμμή, αλλά το Καστελόριζο δεν είναι νησί, είναι η συνέχεια της ηπειρωτικής Τουρκίας. Ως εκ τούτου δεν έχει δικαιώματα.
Πήγε λοιπόν και είπε στον Μουμπάρακ και όχι στον Καντάφι, «κοίταξε, μην υπογράψεις με την Ελλάδα, γιατί είναι αμφισβητούμενο το θέμα εκεί με το Καστελόριζο» και εν συνεχεία πήγε στον Καντάφι και του είπε: «κοίταξε να μην υπογράψεις με την Ελλάδα, γιατί η Γαύδος είναι γκρίζα ζώνη». Γιατί στην πολιτική έχετε υπόψη σας ο χρόνος μετράει. Και τώρα κάτι που ήταν πάρα πολύ απλό να γίνει πριν λίγο καιρό, σήμερα είναι εξαιρετικά σοβαρό να το αντιμετωπίσουμε. Πολύ σοβαρό.
Ο κ. Παπανδρέου κωφεύει. Ο κ. Παπανδρέου δεν έχει αντιληφθεί την πραγματικότητα ή κάνει πως δεν την έχει αντιληφθεί, ή του απαγορεύουν να αντιληφθεί. Βρέθηκαν λοιπόν στη Λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου ευρήματα εξαιρετικά. Τα πρώτα βρέθηκαν στην περιοχή Λεβιάθαν που ανήκει στη ζώνη του Ισραήλ. Στο διπλανό οικόπεδο, όπως λέγεται, το οικόπεδο 12 της Κύπρου, όπου πριν από μερικές ημέρες είχα κατέβει κάτω και είχα μια πληρεστάτη ενημέρωση από τον Υπουργό Έρευνας της Κύπρου, όπου ήρθε να το καλύψει δημοσιογραφικά και ο Δήμος Βερύκιος, βρέθηκε επίσης πάρα πολύ μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου. Όταν ρώτησα λοιπόν τον Πρόεδρο της εταιρείας που κάνει τις έρευνες εάν του έλεγαν να διαλέξει ανάμεσα στο ένα και στο άλλο, είπε ότι θα διάλεγε το οικόπεδο 12. Όμως, το οικόπεδο 12 το οποίο μπορεί να καλύψει όλες τις ενεργειακές ανάγκες της Ευρώπης για πέντε χρόνια, δεν είναι μεγάλο σε σχέση με το μέγεθος αυτού του κοιτάσματος που βρίσκεται νοτίου της Κύπρου, όπου όλοι οι επιστήμονες έχουν καταλήξει ότι μπορεί να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες όλης της Ευρώπης από την Αγγλία μέχρι τη Ρωσία, από τη Σκανδιναβία μέχρι την Ιβηρική, όλες τις ανάγκες της Ευρώπης για 10 χρόνια. Τόσο αέριο υπάρχει, και εμείς δεν τολμάμε να ξεκινήσουμε τη διαδικασία.
Έρχεται η Κύπρος, η Κύπρος η κατεχόμενη, σχεδόν η μισή από την Τουρκία και κάνει την κίνηση. Και εδώ θα έπρεπε να πω και να θυμίσω ότι καλοκαιριάτικα, της Παναγιάς, είχα δει όλες τις πολιτικές ηγεσίες της Κύπρου ακριβώς γι΄ αυτό το θέμα. Και υπογράφει τη συμφωνία με το Ισραήλ. Και δεν πέταξε ούτε ανεμόπτερο απ΄ την πλευρά της Τουρκίας.
Και σήμερα το Ισραήλ είπε στην ελληνική κυβέρνηση, προχωρήστε, ανακηρύξτε, οριοθετήστε και αφήστε τα δικά μας F-16 να αναλάβουν ευθύνη αν χρειαστεί.
Είναι μια ευκαιρία για να συνδέσω τα γεγονότα Δήμο Βερύκιε, τώρα που ανοίξαμε ένα διάλογο και βρήκαμε έναν κοινό τόπο με το Ισραήλ, να μας πουν αυτοί τι έγινε 15 χρόνια πριν, γιατί είναι σίγουρο ότι αυτοί ξέρουν πάρα πολύ καλά τι έγινε εκείνη τη βραδιά. Ξέρουν πάρα πολύ καλά.
Κυρίες και κύριοι, οι ευκαιρίες για να βγούμε επάνω υπάρχουν. Όπως θα έχετε διαπιστώσει τη συνεχή ανάγκη έρευνας την οποία προσπαθούν να επιβάλουν στην κυβέρνηση οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ για τον ορυκτό πλούτο. Και χρυσός υπάρχει και ουράνιο υπάρχει και νικέλιο υπάρχει και μια άλλη σειρά ορυκτών υπάρχουν.
Προξενεί εντύπωση γιατί η Ελλάδα δεν έχει πράξει το αυτονόητο. Προξενεί εντύπωση γιατί ακόμα τώρα που μιλάμε και ενώ τα ευρήματα της Κασσάνδρας είναι εξαιρετικά σε χρυσό, ακόμα δεν έχουν εκδοθεί οι άδειες. Αντιλαμβάνεστε ότι όλα αυτά εάν τα συνδέσει κανείς, καταλήγει σε ένα συμπέρασμα ότι κάτι συμβαίνει. Κάποιοι δε θέλουν. Κάποιοι ίσως φοβούνται.
Πιστεύω ότι και ίσως ενοχλήσω κάποιους, αυτή η εμμονή μας «η Ελλάδα ανήκει εις τη Δύση», τώρα πλέον είναι εξαιρετικά προβληματική. Η Ελλάδα ανήκει εκεί που είναι το συμφέρον της. Και το συμφέρον της Ελλάδας είναι μια πολυδιάστατη πολιτική. Δε σημαίνει αναγκαστικά ότι πρέπει να κηρύξουμε τον πόλεμο στους Αμερικανούς και πως θα μπορούσαμε εξάλλου να το κάνουμε. Αυτό όμως δεν απαγορεύει να έχουμε τις δυνατότητες μιας διαφορετικής εξωτερικής πολιτικής, με εκείνους οι οποίοι μέχρι πριν 20 χρόνια εθεωρούντο εχθροί.
Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση Καραμανλή είχε υπογράψει με τη Ρωσία για την προμήθεια κάποιων αρμάτων μάχης. Η κυρία Παπανδρέου... Συγνώμη, γλώσσα λανθάνουσα την αλήθεια λέει. Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη η οποία ήθελε σώνει και καλά Μάκη μου να είσαι εσύ μέσα εις το Δήμο Αθηναίων και να χαιρετάς ναζιστικά. Έτσι όπως είπε εχθές...  Ο Βορίδης, ο Βορίδης και την τρίτη φορά είπε ο Μιχαλολιάκος. Ό,τι και να κάνουν ο Βορίδης όπως και οι υπόλοιποι βουλευτές, λειτουργούν απόλυτα μέσα στα πλαίσια της δημοκρατίας. Και μερικοί φελλοί ή «φαειλοί», κάπως έτσι, οι οποίοι νομίζουν ότι μπορούν να ρίξουν απόχη μέσα στον ΛΑ.Ο.Σ, τους λέμε «μολών λαβέ».
Ας έρθουν να μας πάρουν βουλευτή αν τολμάνε και θα δουν την απάντηση που θα πάρουν και από το κόμμα και απ΄ όλους τους βουλευτές. Γιατί έχουμε την πιο δυνατή, την πιο μασίφ ομάδα μέσα στο Κοινοβούλιο. Ο ΛΑ.Ο.Σ δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΛΑ.Ο.Σ δεν είναι Νέα Δημοκρατία. Ο ΛΑ.Ο.Σ είναι ένα πατριωτικό κόμμα, δεν χωρούν προδοσίες.
Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, για να επανέλθω, όταν ξεκινάει η συμφωνία Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, έρχεται πρώτη στην Ευρώπη απ΄ όλους τους Υπουργούς Εξωτερικών και μιλάει για την ανάγκη της αντιπυραυλικής ομπρέλας απέναντι στη Μόσχα. Χάνουν πολύτιμο χρόνο στη διαδικασία, γιατί στύλωσε στα ποδάρια ο Πούτιν, δεν έγινε το Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη και έτσι χάσαμε έναν αγωγό ενέργειας.
Εν συνεχεία, έρχεται τώρα η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου και ακυρώνει τη συμφωνία για άρματα μάχης από τη Ρωσία. Και μπήκαμε στη μέση κάποιοι από εμάς. Και βρήκαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τους Ρώσους. Και υπήρξε πρόταση εκ μέρους της Ρωσίας να καταβληθεί το μεγαλύτερο τμήμα ή ένα εξαιρετικά μεγάλο τμήμα σε «κλήρους», δηλαδή να δώσουμε σιτάρια και λάδι και να πάρουμε τα άρματα.
Μ΄ όλα ταύτα μεθοδεύουν και σχεδιάζουν σήμερα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να τα δώσουμε σε Γερμανούς, οι οποίοι έχουν άμεση σχέση και συνάρτηση με εξαιρετικά οικονομικά συμφέροντα ανάλογα των 50 οικογενειών, για τα οποία μίλησε πριν από λίγο ο Δήμος Βερύκιος που ξέρει και πρόσωπα και πράγματα. Έτσι πάντα ενεργούν.
Συζήτησα και με τη Ρωσία, αλλά συζήτησα και με την ελληνική κυβέρνηση. Και τους είπα ότι δώσατε του Σκαραμαγκά το ναυπηγείο εις τους Άραβες και πάτε να κάνετε παντρολογήματα, να δοθεί και η Ελευσίνα. Θα εξετάσουμε τις υπόγειες διαδρομές. Όμως, το Νεώριο της Σύρου πρέπει να το δώσετε στη Ρωσία. Εάν ο ρωσικός στόλος βγει στο Αιγαίο, η Ελλάδα θα έχει σαφώς απεξαρτηθεί από την ανάγκη της προσδέσεώς της εις τη Δύση.
Βεβαίως δεν κρατάω καμία ψευδαίσθηση ότι μπορούν να έχουν τέτοιες ενοράσεις. Γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι ο έλεγχος της Δύσης, όπως και αν εκφράζεται είτε ως Ουάσιγκτον, είτε ως Βρυξέλες, ο έλεγχος επί της Ελλάδος είναι απόλυτος. Είναι περισσότερο απ΄ τον έλεγχο που έχει ο ιππέας στο άλογο. Έλα καμιά φορά εσύ Γιώργο που ξέρεις από άλογο που αφηνιάζει και ανατρέπει τον ιππέα και ας καταλάβουν οι ιππείς ότι είμαστε στα όρια να αφηνιάσουμε, με ό,τι μας κάνουν στη Μακεδονία μας με τους Σκοπιανούς, στη Θράκη με τους Τούρκους και στο Αιγαίο με τους ίδιους.
Να καταλάβουν καλά ότι ο Έλληνας έχει φτάσει στα όρια. Ας καταλάβουν καλά ότι δε θα επιτρέψουμε τα Ίμια να είναι τα προοίμια της συνεκμετάλλευσης των πετρελαίων του Αιγαίου που ανήκουν εις την Ελλάδα. Ας καταλάβουν ότι επιτέλους δεν είμαστε όλοι ίδιοι μέσα στη Βουλή. Ας καταλάβουν ότι δεν έχουμε όλοι γραμμάτια να εξοφλήσουμε.
Ας καταλάβουν ότι μπορεί μέχρι τώρα οι ηγεσίες των κομμάτων να υποδεικνύοντο από εκείνους, αλλά σήμερα υπάρχουν και ηγεσίες στην Ελλάδα οι οποίες έχουν αναδειχθεί από το λαό και μόνο από το λαό.
Θα κλείσω με δυο κουβέντες για τα οικονομικά. Όλες οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης κατέστρεφαν την Ελλάδα αυξάνοντας το οικονομικό χρέος. Θυμάστε μέσα στη Βουλή είχα κάνει το παράδειγμα με τη λίρα και είχα πει τότε ότι από το ΄53 μέχρι το ΄74 μια χρυσή λίρα είχε 300 δραχμές ενώ σήμερα έχει 300 ευρώ. Δηλαδή από 300 δραχμές πήγε 100.000. Αυτή είναι η πορεία της οικονομίας, αυτός είναι ο πληθωρισμός, αυτή είναι η υποτίμηση που έγινε στην τσέπη σας.
Όταν παρέλαβε ο Καραμανλής το χρέος της χώρας ήταν σχεδόν μηδενικό. Από εκεί και πέρα όλοι οι διάδοχοί του έκαναν την ίδια δουλειά. Προσέθεταν χρέος. Ο δε τελευταίος, ο Καραμανλής προσέθεσε τόσο χρέος όσο χρέος είχε η Ελλάδα από το 1828 μέχρι το 1990.
Το παρέλαβε ο κ. Παπανδρέου κοροϊδεύοντας τον κόσμο ότι υπάρχουν λεφτά, κάνοντας επί 7 μήνες αλλεπάλληλα διαρκή και συνεχή λάθη, αυξάνοντας τα spread σε απίθανο βαθμό και φτάσαμε στα τέλη Απριλίου του 2010. Η Ελλάδα αδυνατούσε να δανειστεί χρήματα, είχε φτάσει στο απόλυτο μηδέν. Στις 19 Μαΐου ή θα βρίσκαμε 10 δισεκατομμύρια ή θα πτωχεύαμε. Πτώχευση δε, σημαίνει ότι βλέπετε σήμερα στην Τυνησία και στην Αίγυπτο, αυτό σημαίνει πτώχευση.
Ο ΛΑ.Ο.Σ. φώναζε μέσα στη Βουλή, αλλά κανείς δεν έψαχνε για λεφτά. Και αυτό είναι αλήθεια. Γι΄ αυτό υπάρχουν εξάλλου τα πρακτικά της Βουλής. Πριν φτάσουμε στην κρίσιμη διαδικασία, καλέσαμε στην Ελλάδα τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών μεγάλης πετρελαιοπαραγωγού χώρας και ο οποίος ήρθε. Του κάναμε τραπέζι στην Αθηναϊκή Λέσχη και του ζήτησα σε μια αντιπαροχή κάποιων υψηλών θεμάτων που προκύπτουν και ανακύπτουν εις τις διμερείς σχέσεις, 10 δισεκατομμύρια για να βγει το δάνειο. 10 δισεκατομμύρια για 10 χρόνια με 3%, όταν η Ελλάδα την προηγούμενη εβδομάδα είχε δανειστεί με 6,5%. Η απάντηση ήταν και ο Γιώργος Γεωργίου μπορεί να το επιβεβαιώσει: «η κυβέρνησή μου το συζητάει».
Και την άλλη ημέρα 12:00 η ώρα ήταν στο Μαξίμου. Συζήτησαν τα πάντα, εκτός από το αίτημα που είχαμε υποβάλει εμείς και δεν το υπέβαλε ο κ. Παπανδρέου. Τότε κατάλαβα και συνειδητοποίησα ότι το πράγμα ήταν μονόδρομος.
Εμείς λοιπόν ως πατριώτες είχαμε να επιλέξουμε ή την επικύρωση της πτωχεύσεως της χώρας από τα λάθη και τα ανομήματα των δυο κομμάτων που κυβέρνησαν και έγιναν σαφώς πλουσιότερα κόμματα και πρόσωπα και γι΄ αυτό δεν τολμούν να κάνουν έλεγχο στα ταμεία και στους ταμίες τους, παρ΄ ότι ο Κώστας Αϊβαλιώτης το είχε φέρει 10 φορές και περισσότερες στην Επιτροπή της SIEMENS. Έγιναν πλούσια τα κόμματα και πλούσιοι οι υπουργοί και φτωχή η Ελλάδα.
Είχαμε να διαλέξουμε ή την πτώχευση ή να ψηφίσουμε το άρθρο 1 που έλεγε να πάρουμε τα χρήματα. Ψηφίσαμε το άρθρο 1 για να πάρουμε τα χρήματα και καταψηφίσαμε όλα τα άλλα. Όλα τα άλλα. Γιατί; Γιατί ξέραμε ότι πρέπει να κερδίσουμε χρόνο για να βρούμε λύσεις. Τώρα βέβαια οι λύσεις όπως τις είχαμε στο μυαλό μας δεν εξερευνήθηκαν από τον κ. Παπανδρέου.
Τώρα η Ελλάδα πρέπει να πάρει τα περισσότερα χρήματα σε δόση, τα διπλάσια σχεδόν από την τελευταία που πήραμε και βεβαίως οι εταίροι για να μας τα δώσουν θέλουν μία σειρά σκληρών μέτρων. Όμως, πιστεύω ότι για λόγο τον οποίο έχω αναφέρει στη Βουλή, θα πάρουμε τρεις προίκες.
Η πρώτη προίκα είναι η αναδιάρθρωση του χρέους, που όταν το πρωτοείπα στη Βουλή χάλασε ο κόσμος. Τώρα βέβαια όλοι μιλάνε για αναδιάρθρωση, είτε ως επιμήκυνση, ή ως εξαγορά των ομολόγων, αλλά εν πάση περιπτώσει αναδιάρθρωση είναι. Θα κερδίσουμε τη μείωση των επιτοκίων και εντέλει θα εκδοθεί το ευρωομόλογο. Αυτά θα τα πετύχουμε.
Όμως υπάρχουν και κάποιες μυστικές συμφωνίες. Αυτό το οποίο έχει συμφωνηθεί είναι η Ελλάδα από 24 χιλιάδες κατά κεφαλή εισόδημα να πάει στις 17, δηλαδή μία αναγκαστική υποτίμηση. Όπερ σημαίνει η Mercedes θα γίνει Opel, το Opel θα γίνει «Φιατάκι», και το «Φιατάκι» θα γίνει πατίνι. Αυτή θα είναι η εξέλιξη.
Εξ ου και φωνάζουμε και φωνάζαμε μέσα στη Βουλή πρώτοι και με ισχυρή τη φωνή, ανάπτυξη παιδιά. Ανάπτυξη παιδιά. Επενδύσεις παιδιά. Η Ελλάδα πρέπει να κατέβει στα 2/3 του εισοδήματος που είχε εξασφαλίσει. Πράγμα που σημαίνει ότι όλοι μας θα πτωχεύσουμε κατ΄ ένα ποσοστό. Βέβαια είναι πιο επώδυνο εις το μη προνομιούχο, αλλά όλοι μας θα πέσουμε κατά 1/3.
Η Ευρώπη έχει κάποιες γειτονιές. Η μία γειτονιά είναι η Σκανδιναβία που είναι και πιο πλούσια, με πολύ μεγάλους μισθούς. Ακολουθεί η άλλη γειτονιά που είναι Κεντρική Ευρώπη, πολύ κοντά εις την πρώτη αλλά ελαφρώς χαμηλότερη. Υπάρχει η τρίτη γειτονιά η ιβηρική χερσόνησος, που πιάνει και τη νότιο Ιταλία. Φτωχότερη.
Και υπάρχει και η άλλη γειτονιά που είναι τα Βαλκάνια, όπου ξαφνικά μέσα στα Βαλκάνια λόγω της καθυστερήσεως που είχαν από την υποδούλωσή τους στο Σοβιέτ, οι μισθοί είναι 150 ευρώ, 140, 160. Εμείς με τα 800 είμαστε μία ανορθογραφία εις τη γειτονιά αυτή. Είναι σαν να ζητάει κανείς στο Πέραμα τιμές οικοπέδου, διαμερίσματος Εκάλης. Άρα, λοιπόν, θα δημιουργήσουν σαφώς μία καθίζηση.
Εμείς ως ΛΑ.Ο.Σ καθόμαστε απέναντι στα γεγονότα με πολύ περίσκεψη και είμαστε η Κοινοβουλευτική Ομάδα αυτή η οποία συνέρχεται τακτικότατα και συζητάει για τα θέματα αυτά. Και δεν υπάρχει ο μονόλογος του αρχηγού.
Τώρα έρχονται μπροστά μας προκλήσεις για τα ανοιχτά επαγγέλματα. Το πρώτο ερώτημα είναι, γιατί 36 χρόνια δεν έκαναν αυτό το προοδευτικό άνοιγμα των επαγγελμάτων. Γιατί ήθελαν να εκμεταλλευτούν την ψήφο όλων αυτών. Και γι΄ αυτό φτάσαμε σε αυτό το αδιέξοδο. Διερωτώμεθα, τώρα μέσα σε αυτή την ύφεση, στην κρίση η οποία ακόμα δεν έχει ορατό τον πάτο, είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνουμε αυτού του είδους τα πειράματα; Ή μήπως με αυτό τον τρόπο οδηγούμεθα με ταχύτερο τρόπο στη συρρίκνωση των 2/3 που έχει συμφωνηθεί;
Ο ΛΑ.Ο.Σ, να είστε σίγουροι όλοι, ανεξαρτήτως εάν εντάσσεστε σε μία απ΄ αυτές τις κατηγορίες των επαγγελμάτων που θα βγουν, με πάρα πολύ περίσκεψη θα απαντήσει στα κελεύσματα και στις απαιτήσεις της τρόικας. Δεν είμαστε έτοιμοι να παραδώσουμε την Ελλάδα και τους Έλληνες εις τη βορά των βορείων.
Οι εκδηλώσεις αυτές θα συνεχιστούν. Σε κάθε ευκαιρία εμείς θα φροντίσουμε να τονώνουμε το φρόνημα του ελληνικού λαού. Γιατί το έχω πει πολλές φορές, η διαφορά μας απ΄ τους άλλους είναι ένα «ι». Αυτοί επιμένουν στο φρόνιμα, φρόνιμα, φρόνιμα και εμείς λέμε «Ελλάδα απέκτησε φρόνημα», φρόνημα για να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις κρίσεις οσάκις αυτές παρουσιάζονται.

Κύριε και κυρία Γιαλοψού, η Ελλάδα είναι υπερήφανη και σας συγχαίρει για το γιο τον οποίο προσφέρατε στην πατρίδα. Γιατρέ Βλαχάκο, είμαστε υπερήφανοι και ανήκει τιμή και δόξα στην οικογένειά σου που έδωσε ένα τέτοιο παλικάρι για την Ελλάδα.
Ο ΛΑ.Ο.Σ αναλαμβάνει τη δέσμευση και την ευθύνη όταν θα έρθουμε στην κυβέρνηση να στήσουμε τον ανδριάντα των τριών παλικαριών στα Ελληνικά Ίμια. Για να βλέπει ο ναυτικός που περνάει και ο αεροπόρος από ψηλά, ότι η Ελλάδα έχει παλικάρια που χαλυβδώνουν το πνεύμα, την ψυχή, την καρδιά, το φρόνημα για ελευθερία, για ανεξαρτησία, για κυριαρχία σε Αιγαίο, σε Θράκη, σε Κύπρο.
Να είστε καλά. Σας ευχαριστώ πολύ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.