Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Λ.Α.Ο.Σ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ALTER ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ Γ. ΑΥΤΙΑ



«Το αύριο της πατρίδας μας, περνά από την εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου. Στην κομβική αυτή στιγμή, εξυπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα η συμφωνία με το Ισραήλ για την ΑΟΖ. Πρέπει να δράσουμε άμεσα και αποφασιστικά για να εκμεταλλευτούμε την κόντρα και την αντιπαλότητα μεταξύ Τουρκίας- Ισραήλ. Αύριο μπορεί να είναι αργά». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης, στην πρωινή εκπομπή του Γ. Αυτιά, στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER.

Υπάρχει διέξοδος στα προβλήματα της χώρας

Η χώρα είναι στριμωγμένη, αλλά υπάρχουν διέξοδοι. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν τις αξιοποιούμε. Σήμερα πρέπει η Ελλάδα να υπογράψει τη συμφωνία για την ΑΟΖ με το Ισραήλ. Κάθε μέρα που καθυστερούμε, προκαλούμε πιθανώς, ανήκεστη βλάβη στο έθνος. Πρέπει να υπογραφεί η ΑΟΖ. Η Κύπρος το έπραξε αυτό, και υποχώρησαν οι οποιασδήποτε λεονταρισμοί της Τουρκίας, μπροστά στην αποφασιστικότητα του Ισραήλ να υποστηρίξει τα συμφέροντα του. Αν δεν τολμήσουμε να κάνουμε εμείς την ΑΟΖ των 200 μιλίων και να ενωθεί με αυτή του Ισραήλ, φοβούμαι ότι χάνουμε και την τελευταία μας ευκαιρία. Θα ενοχληθεί η Τουρκία, αλλά δεν πρόκειται να κινηθεί. Έχω ένα τεράστιο προβληματισμό. Η Τουρκία με δικό της νόμο, υποστηρίζει ότι το Καστελόριζο δεν διαθέτει δική του ΑΟΖ.

Εάν αυτή ανακηρύξει πρώτη την ΑΟΖ, τι θα κάνουμε εμείς; Θα της κηρύξουμε τον πόλεμο; Ανησυχώ πολύ με όλες αυτές τις γεωπολιτικές εξελίξεις που διαδραματίζονται. Πρέπει να κινηθούμε άμεσα, με τόλμη και αποφασιστικότητα.

Για την επίσκεψη Παπανδρέου στο Ερζερούμ

Είναι αδιανόητα αυτά που συμβαίνουν στην εξωτερική μας πολιτική. Πηγαίνουμε στο Ερζερούμ ως τα κολλητήρια του Καραγκιόζη. Εάν χάσουμε και αυτή την τελευταία ευκαιρία, χαθήκαμε.

Δημιουργείται μία νέα ευκαιρία στα ενεργειακά πράγματα της ευρύτερης περιοχής μας. Μπορεί να συγκροτηθεί ένα άλλο μέτωπο από το Κατάρ, την Αίγυπτο, το Ισραήλ και την Ελλάδα. Δίνεται μία ευκαιρία να μπορέσουμε να βρούμε διέξοδο μετά το κλείσιμο του αγωγού Μπουργκάς –Αλεξανδρούπολη.

Δημιουργούνται τετελεσμένα εις βάρος μας

Η Τουρκία δημιουργεί συνθήκες τετελεσμένων, μέσα από διπλωματική γλώσσα. Αυτό με ανησυχεί πάρα πολύ. Ακόμη περισσότερο, για το γεγονός ότι δεν αντιδρά σε αυτές τις κινήσεις η Ελλάδα.

Για να υπάρξει Ελλάδα αύριο

Εάν δεν ανασυγκροτηθούμε και αναπτυχθούμε οικονομικά, εάν δεν βρούμε άλλους διεξόδους ανάπτυξης, μπορεί να μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις ακόμη και στα 200 ευρώ.

Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τον ορυκτό πλούτο της χώρας μας σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Είναι μόνος τρόπος για να υπάρξει Ελλάδα αύριο. Εάν δεν έχουμε φθηνή ενέργεια, δεν θα μπορέσουμε ποτέ να αποκτήσουμε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Για αυτό το λόγο είπα και στην κυβέρνηση ότι πρέπει να κάνουμε εργοστάσιο παραγωγής πυρηνικής ενέργειας για ειρηνικούς λόγους. Η Τουρκία προχωρά στη δημιουργία τέτοιας μονάδας, με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Όμως αυτή θα το χρησιμοποιήσει για ειρηνικούς σκοπούς μόνο;

Όλοι μαζί για την ανάταξη και ανασυγκρότηση της πατρίδας

Πρέπει να έχουμε μία στρατηγική αντιμετώπισης της λαίλαπας του ΠΑΣΟΚ. Μπορεί να αλλάξει σε φυσιογνωμία στο πέρασμα των δεκαετιών, αλλά δεν έχει αλλάξει όλες εκείνες τις υπόγειες διαδρομές για την κατάληψη της δομής του κράτους.

Πρέπει να πείσουμε όλους αυτούς οι οποίοι έχουν βγάλει τις “παρωπίδες” και το “κερί” από τα αυτιά, ότι δεν υπάρχει διέξοδος με όλα αυτά τα “σοσιαλιστικά” μέτρα που ακολουθούμε. Επιβάλλεται να συστρατευθούμε όλοι μας για την ανάταξη και ανασυγκρότηση της πατρίδας.

Πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα και τις εξελίξεις σε βάθος χρόνου

Είναι σειρά της Ελλάδας να αναλάβει την Γραμματεία του ΟΗΕ. Ένα από τα φαβορί γι αυτή τη θέση είναι και ο κ. Παπανδρέου. Δεν μπορεί να αναλάβεις τέτοια θέση, εάν δεν έχεις επιλύσει τα ανοικτά θέματα της περιοχής σου. Εκτιμώ ότι θα κλείσουν τα φλέγοντα θέματα του Σκοπιανού και του Αιγαίου.

Θα κλείσουν αυτά με εθνικές επιτυχίες, ή για την ιδιοτελή ιδιωτική πολιτική θεώρηση του κ. Παπανδρέου;

Θα ενεργήσει σαν ενδεχόμενος υποψήφιος γραμματέας του ΟΗΕ, ή θα ενεργήσει ως πρωθυπουργός της χώρας, για να πετύχει το καλύτερο για τα εθνικά μας συμφέροντα;

Για τις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου

Ο κ. Πάγκαλος δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο στην ιεραρχία του ΠΑΣΟΚ. Είναι εξαιρετικά ευφυής, και γνωρίζει άριστα το αποτέλεσμα των δηλώσεων του. Αυτή τη στιγμή εκτιμώ, ότι είναι ο καλύτερος αρωγός του κ. Παπανδρέου. Με τις δηλώσεις και πράξεις του, αποσταθεροποιεί το πολιτικό σύστημα, για να μπορέσει ο Παπανδρέου να ξεφύγει από τις μέγγενες που ο ίδιος μόνος του μπήκε. Η ρητορική του αποσταθεροποιεί, αριστερά και δεξιά, το πολιτικό σύστημα. Ο κ. Παπανδρέου έχει αντιληφθεί τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει, και αναζητά διέξοδο. Πιστεύω ότι παίζεται ένα πολύ έξυπνο πολιτικό παιχνίδι, που αδυνατούν να παρακολουθήσουν πολλοί.

Έχουμε μπροστά μας ένα εξαιρετικά δύσκολο, κομβικό τρίμηνο για την πορεία της χώρας. Θεωρώ ότι ο κ. Παπανδρέου ετοιμάζει πιθανές διεξόδους διαφυγής από το στρίμωγμα που βρίσκεται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.