Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Τελευταίοι των τελευταίων οι στρατιωτικοί στη μισθοδοσία!

Ο υπουργός Άμυνας ήταν πάντα προσεχτικός όταν αναφερόταν στο μισθολόγιο των στρατιωτικών και στο τι πρόκειται να να ακολουθήσει. «Οι μισθοί των στρατιωτικών ακολουθούν αυτούς του δημοσίου» είχε πει στο πρόσφατο παρελθόν και τώρα απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή είπε ότι οι μισθοί και τα επιδόματα του ένστολου αλλά και του πολιτικού προσωπικού του ΥΕΘΑ «ακολουθούν την εφαρμοζόμενη μισθολογική πολιτική,όπως αυτή διαμορφώνεται κάθε φορά από το υπουργείο Οικονομικών».

Συνεπώς το ΥΕΘΑ πετάει το μπαλάκι στο Υπουργείο Οικονομικών αν και αυτό φαίνεται ότι τελικά το είχε πάρει από μόνο του εδώ καιρό.

Τα σχέδια του οικονομικού επιτελείου για ενιαίο μισθολόγιο του δημοσίου είναι γνωστά. Αυτό που δεν έχει γίνει επισήμως γνωστό είναι αν σ΄ αυτό θα ενταχθούν και οι στρατιωτικοί. Στο υπουργείο Οικονομικών έχουν έτοιμο σχέδιο ,σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται η ένταξη του προωσωπικού του ΥΕΘΑ σ΄ αυτό το ενιαίο μισθολόγιο. Το απίστευτο είναι ότι το οικονομικό επιτελείο έχει τοποθετήσει το ένστολο και πολιτικό προσωπικό των ΕΔ, στην τελευταία θέση του καταλόγου των «δημοσίων υπαλλήλων»! 1280 ευρώ θα είναι ο κατώτερος μισθός για κάποιον ο οποίος έχει και πανεπιστημιακή μόρφωση! Η απαξίωση αποτυπωμένη και σε αρθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.