Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Κινεζικές ασκήσεις κατάρριψης του F-22 Raptor

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου στο Χονγκ Κονγκ, η Κίνα διεξήγαγε ειδικές ασκήσεις καταρρίψεως του αμερικανικού μαχητικού τεχνολογίας stealth, τύπου F-22 Raptor. Στις 8 Οκτωβρίου, μια ταξιαρχία της κινεζικής αεράμυνας στην στρατιωτική επαρχία Chengdu, εξασκήθηκε στην κατάρριψη στόχων που προσομείωναν το αμερικανικό αεροσκάφος F-22. Τα αντιεροπορικά συστήματα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν τύπου Hong Qi No. 9.

Το Science and Technology Daily, το οποίο δημοσιεύεται στο Πεκίνο, αφιέρωσε ένα άρθρο για την συγκεκριμένη άσκηση. “Αμέσως μετά την λήψη πληροφοριών από το ραντάρ, σχετικά με τη θέση του μαχητικού stealth, ένας πύραυλος εκτοξεύτηκε από το σύστημα HQ-9. Ο πύραυλος πέταξε στα σύννεφα και μια έκρηξη ακούστηκε μόλις 40 δευτερόλεπτα αργότερα.”

Εν των μεταξύ, ιαπωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ανέφεραν στις 3 Οκτωβρίου ότι οι ιαπωνικές και αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις θα πραγματοποιήσουν τον ερχόμενο Νοέμβριο κοινή στρατιωτική άσκηση ανακατάληψης νησιωτικού εδάφους (νήσοι Σενκάκου) , σε περίπτωση που οι ένοπλες δυνάμεις της Κίνας πραγματοποιήσουν κατάληψη αυτών, μέσω αιφνιδιαστικής επίθεσης. Στην άσκηση θα λάβει μέρος το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο George Washington και μαχητικά τύπου F-22 Raptor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.