Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Οι Ευρωπαίοι τα ήξεραν όλα




του Δελαστίκ

Ανατρέπει εκ βάθρων το πολιτικό τοπίο εντός του οποίου οδηγήθηκε η Ελλάδα στο καθεστώς του Μνημονίου, η δημόσια αποκάλυψη από τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, τον επικεφαλής της Ευρωζώνης, ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες γνώριζαν από δεκαετίες την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας. Και όχι μόνο αυτό, αλλά την απέκρυπταν και κυρίως δεν έκαναν τίποτα για να διορθωθεί επειδή η Γερμανία και η Γαλλία κέρδιζαν πάρα πολλά μέσω των εξαγωγών τους προς την Ελλάδα, ακριβώς εξαιτίας της υφιστάμενης κατάστασης!

Αλλο να το υποθέτει, να το υποπτεύεται ή να το εκτιμά κανείς αυτό και εντελώς άλλο να το επιβεβαιώνει ένα από τα πλέον αρμόδια πρόσωπα που το γνωρίζει από πρώτο χέρι, όπως ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου εδώ και 15 συνεχή χρόνια, από το 1995.

Υπό εντελώς άλλο πρίσμα πρέπει πλέον ο ελληνικός λαός να αντιμετωπίσει τους σκοπούς και τις επιδιώξεις του Μνημονίου, αφού είναι πρόδηλο ότι καμιά απολύτως έκπληξη δεν αισθάνθηκαν οι ηγέτες της Ευρωζώνης και της ΕΕ πέρυσι το φθινόπωρο και τον χειμώνα, όταν ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δήθεν τους αποκάλυπτε τα δημοσιονομικά αρνητικά μεγέθη της ελληνικής οικονομίας για το πραγματικό εύρος του ελλείμματος του προϋπολογισμού. Υποκρίνονταν ανενδοίαστα όταν δήλωναν δημοσίως "εμβρόντητοι" και "θυμωμένοι" από τις λαθροχειρίες της κυβέρνησης Καραμανλή στα στατιστικά στοιχεία, αφού ο Γιουνκέρ ομολόγησε ότι ήξεραν τα πάντα εκ των προτέρων και μάλιστα από δεκαετίες πριν.

Εντελώς άλλους στόχους υπηρετεί λοιπόν το Μνημόνιο και όχι τη βελτίωση της ελληνικής οικονομίας, γιατί αν αυτή ήταν αναγκαία για την ΕΕ, θα μας την είχαν επιβάλει χρόνια πριν.

"Να σώσουμε την Ελλάδα για να συνεχίσουν να της πουλάνε όπλα;" αναρωτιόταν στους τίτλους δισέλιδου αφιερώματός της προ δύο εβδομάδων η ισπανική "Ελ Παΐς".

Στον υπότιτλο μάλιστα τόνιζε ότι "η Εισαγγελία του Μονάχου διερευνά αν Γερμανοί μεσάζοντες διέφθειραν Ελληνες πολιτικούς σε μια πώληση υποβρυχίων, την ώρα που η Μέρκελ ενέκρινε βοήθεια 22,4 δισεκατομμυρίων ευρώ".

Υπολογίζεται ότι την τελευταία δεκαετία η Ελλάδα έχει ξοδέψει 50 δισεκατομμύρια ευρώ σε εξοπλισμούς, ανέφερε η ισπανική εφημερίδα.

"Οι γερμανικές, γαλλικές και αμερικανικές επιχειρήσεις κερδίζουν από αυτά τα νέα συμβόλαια με την Ελλάδα. Ακριβώς οι κυβερνήσεις αυτών των χωρών, οι οποίες τον περασμένο Μάιο βοήθησαν στη σωτηρία της χώρας από τη χρεοκοπία, απαιτούν από την Ελλάδα να κάνει τις μέγιστες δυνατές οικονομίες" έγραφε τον Αύγουστο αγανακτισμένη η γερμανική εφημερίδα "Βελτ αμ Ζόντακ".

"Οι χώρες που έδωσαν τα περισσότερα για τη διάσωση της Ελλάδας ήταν η Γερμανία και η Γαλλία, γι' αυτό και το εμπόριο εξοπλισμών έπρεπε να συνεχιστεί χωρίς ζημία τους" έγραφε ενοχλημένη η "Ελ Παΐς" και συνέχιζε επισημαίνοντας ότι "το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας εμπεριείχε ένα παράδοξο: υποχρέωνε την Ελλάδα να περικόψει τις αμυντικές δαπάνες, αλλά ταυτόχρονα απαιτούσε από αυτήν να σεβαστεί τα συμβόλαια με τις βιομηχανίες όπλων".

Ο γνωστός ευρωβουλευτής των Πράσινων Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ είχε προκαλέσει αίσθηση προ μηνών στο Ευρωκοινοβούλιο, καταγγέλλοντας αυτήν ακριβώς την πολιτική του Βερολίνου και του Παρισιού.

"Η ενοχή για την πολιτική διαφθορά στην Ελλάδα είναι όλων μας" είχε διακηρύξει. "Είμαστε υποκριτές. Τους τελευταίους μήνες η Γαλλία πούλησε έξι φρεγάτες στην Ελλάδα έναντι 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ και ελικόπτερα αξίας 400 εκατομμυρίων. Η Γερμανία πούλησε στην Ελλάδα έξι υποβρύχια έναντι συνολικά ενός δισεκατομμυρίου. Δανείζουμε στην Ελλάδα χρήματα για να αγοράζει όπλα από εμάς" κατήγγειλε.

Φυσικά, το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι εξοπλισμοί - αν και εκεί ενδημεί η διαφθορά που κοστίζει δισεκατομμύρια ευρώ στη χώρα. Θα ήταν πάντως αφελής κανείς αν νομίζει ότι η Γερμανία και η Γαλλία αποφάσισαν τώρα με το Μνημόνιο να μην πουλάνε στην Ελλάδα όπλα αξίας δισεκατομμυρίων.

Στάινμπρικ
Τα ήξερε όλα και ο Γ. Παπανδρέου

Γνώριζε τα πάντα και ο Γ. Παπανδρέου πολύ πριν γίνει πρωθυπουργός, ισχυρίζεται στο βιβλίο του με τίτλο "Εν κατακλείδι" ο σοσιαλδημοκράτης τέως υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Πέερ Στάινμπρικ. "Οταν με επισκέφθηκε ως αρχηγός της αντιπολίτευσης στα τέλη Ιανουαρίου του 2009, ο Γ. Παπανδρέου δεν είχε κανενός είδους αυταπάτες για την οικονομική και τη δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας. Είχε πλήρη επίγνωση των τεράστιων προκλήσεων σε περίπτωση εκλογής του... Γνώριζε για τα καυτά κάστανα που θα άφηνε πίσω της η τότε συντηρητική κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή και τα οποία θα έπρεπε να βγάλει αυτός από τη φωτιά ως πρωθυπουργός" γράφει ο Στάινμπρικ
.
ethnos


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.