Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

«Να μπει τέλος στο πείραμα του ΣΥΡΙΖΑ» λέει ο Λ.Κύρκος


Για ασύμβατες τάσεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο ο Λεωνίδας Κύρκος και ζητά, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα τα «ΝΕΑ», «να μπει ένα τέλος στο πείραμα του ΣΥΡΙΖΑ» , ενώ καλεί την Ανανεωτική Αριστερά να «απαλλαγεί από αυτή την καταστροφική συνύπαρξη».
Στη συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα και περιλαμβάνεται στο βιβλίο του «Λεωνίδας Κύρκος Εκ Βαθέων», το οποίο θα κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες, ο κ.Λεωνίδας Κύρκος, καλεί την Ανανεωτική Αριστερά "να δώσει μάχη μέσα στο Συνασπισμό" και υπογραμμίζει πως σε περίπτωση που οι ιδέες της και οι προτάσεις της παραμείνουν μειοψηφικές, τότε θα πρέπει "κατ΄ανάγκη να προχωρήσει στη
δημιουργία ενός νέου σχήματος".
Επίσης ο ιστορικός ηγέτης της αριστεράς στη συνέντευξή του τονίζει ότι ο κεντρικός του στόχος "είναι η συνάντηση των δύο μεγάλων ρευμάτων της ελληνικής κοινωνίας, του ΠΑΣΟΚ και του Συνασπισμού" και επισημαίνει την ανάγκη τροποποίησης της στάσης της Ανανεωτικής Αριστεράς απέναντι στο ΠΑΣΟΚ.
"Εάν δεν τροποποιήσει τη στάση της απέναντι στο ΠΑΣΟΚ, τότε η υπόθεση αυτή είναι από την αρχή της υπονομευμένη».
Ο κ.Κύρκος στο βιβλίο του προβαίνει σε αυτοκριτική όσον αφορά στη στάση του στην παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο το 1989, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Ήταν το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου".
Επίσης κάνει αναφορές και στις σχέσεις του με τον Νίκο Κωνσταντόπουλο, τον Αλέκο Αλαβάνο και τον Αλέξη Τσίπρα.
Για τον Νίκο Κωνσταντόπουλο λέει:
«Τον έχω χρεώσει με την κατηγορηματική του εναντίωση προς κάθε ιδέα
συνάντησης με το ΠΑΣΟΚ. Νομίζω ότι ο Νίκος έχασε μια λαμπρή ευκαιρία να γίνει αυτός ο κρίκος μιας συνάντησης ΠΑΣΟΚ και Συνασπισμού, συνάντηση την οποία ο ίδιος σήμερα υποστηρίζει».
Σε ό,τι αφορά τον Αλέκο Αλαβάνο, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι τον ψήφισε στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του Συνασπισμού τον Δεκέμβριο του 2004, αντί να ψηφίσει τον Μιχάλη Παπαγιαννάκη που ήταν εγγύτερα στις πολιτικές του απόψεις.
Ωστόσο τονίζει ότι "δεν άργησε να διαψευσθεί". "Όσο περνούσε ο χρόνος, οι διαφωνίες μας για τους χειρισμούς συγκεκριμένων ζητημάτων διογκώνονταν. Για ένα χρονικό διάστημα βλεπόμασταν. Τελευταία κόπηκε με δική του πρωτοβουλία η οδός επαφής μας κι έτσι δεν μπορώ να πω ότι είχα καμία απολύτως ενημέρωση για τις κινήσεις του. Ανάμεσα στις κινήσεις αυτές ήταν και η επιλογή του για την ανάδειξη στην ηγεσία του Συνασπισμού του νεαρού Αλέξη Τσίπρα. Είχα τις αντιρρήσεις μου. Από τότε οι δρόμοι μας χώρισαν οριστικά».
Τέλος μιλώντας για τον Αλέξη Τσίπρα, λέει ότι πρέπει του δοθεί ένα περιθώριο να δείξει τι ακριβώς μπορεί να εκφράσει, ωστόσο δηλώνει ότι "τα πρώτα δείγματα γραφής είναι αντιφατικά" και εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι ποτέ του δεν "του χτύπησε την πόρτα".
"Μου προξενεί εντύπωση το ότι δεν αισθάνθηκε ποτέ μέχρι σήμερα και σε καμία περίπτωση την ανάγκη να συζητήσει μαζί μου. Δεν λέω να ζητήσει τη συμβουλή μου. Ποτέ δεν χτύπησε την πόρτα του σπιτιού μου, ποτέ μα ποτέ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.