Κατά την άποψή του μπορεί να υπάρξουν σημειακές στρατιωτικές κρίσεις μικρής διάρκειας, για τις οποίες θα πρέπει να είμαστε πιο προετοιμασμένοι, το οποίο (θα έπρεπε να) μεταφράζεται σε αναβάθμιση των μονάδων Ειδικών Δυνάμεων και της ικανότητας Συλλογής Πληροφοριών, Επιτήρησης και Αναγνώρισης (ΙSR) από επίγειες και εναέριες πλατφόρμες των ΕΕΔ.
Σημαντική ήταν και η παραδοχή εκ μέρους του ΥΕΘΑ για τις παραβάσεις και παραβιάσεις των τουρκικών μαχητικών, ότι δεν είναι τίποτα παραπάνω από πολιτικές πιέσεις, ώστε να οδηγήσουν στο τραπέζι των διπλωματικών διαπραγματεύσεων με πιο επαχθείς για εμάς όρους. Υπό αυτή τη λογική θα επανεξεταστεί και η εξοπλιστική πολιτική της χώρας αλλά και η νέα Δομή Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων. Ας ελπίσουμε να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος από τη πολυετή απραξία της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, που κατόρθωσε να είναι μακράν η χειρότερη από τη μεταπολίτευση.
Mετά τη διεξαγωγή της μεγάλης αεροναυτικής άσκησης "Egemen" (Ηγεμών) των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΤΕΔ), ο Ελεύθερος Τύπος (29/3/2009) αποκάλυψε ότι ΥΠΕΞ και ΥΕΘΑ επεξεργάζονται σενάριο τουρκικής πρόκλησης κρίσης στο Αιγαίο με κατάληψη ελληνικής κατοικημένης νήσου.
Aπόσπασμα από εκτενές δημοσίευμα της Aξίας (31/5/2008), σύμφωνα με το οποίο, ΥΕΘΑ και ΥΠΕΞ επεξεργάζονται σενάρια περιορισμένης -χρονικά- πολεμικής αναμέτρησης με τη Τουρκία στα μέτωπα Έβρου και Δωδεκανήσων
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.