Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012

Goldman Sachs: Το ΑΕΠ της Ελλάδας θα αυξηθεί κατά 30% στην επόμενη δεκαετία

Αύξηση του ΑΕΠ της Ελλάδας κατά 30% ή 40% στα επόμενα 10 χρόνια βλέπει η Goldman Sachs, σε περίπτωση που η χώρα εφαρμόσει όλα όσα έχει δεσμευτεί ότι θα κάνει.
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs με την έκθεσή της καταλήγει στο συμπέρασμα πως «αν η Ελλάδα εφαρμόσει όλα για όσα έχει δεσμευθεί στους ευρωπαϊκούς της εταίρους, τότε μέσα στην ερχόμενη δεκαετία το ΑΕΠ της θα αυξηθεί κατά 30% ή ακόμη και 40%».
Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης κατά τους αναλυτές της Goldman Sachs είναι πλέον να εφαρμόσει αυτά για τα οποία έχει δεσμευτεί.
Μεταξύ άλλων η έκθεση της αμερικανικής τράπεζας αναφέρει στην έκθεσή της πως «μόνο αν το θέλει η Τρόικα η Ελλάδα μπορεί να ξαναχρεοκοπήσει»! Οπως αναφέρουν οι αναλυτές του οίκου, «πλέον όλο το «παιχνίδι» της περαιτέρω στήριξης και χρηματοδότησης της Ελλάδας βρίσκεται στη διακριτική ευχέρεια της Τρόικας, αφού αυτή θα παρακολουθεί την πορεία των μεταρρυθμίσεων και την τήρηση των δεσμεύσεων. Εάν η Τρόικα εμφανιστεί πρόθυμη να συνεχίσει την αναχρηματοδότηση του ελληνικού χρέους που διακρατά, τότε η πιθανότητα η Ελλάδα να χρεοκοπήσει είναι πολύ μικρή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.