Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

EKTAKTO >"ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΧΗΜΙΚΑ ΟΙ ΣΥΡΟΙ"! - Δηλώσεις που προετοιμάζουν κλίμα επίθεσης από ΗΠΑ: "Ετοιμάζουν κεφαλές με σαρίν"...

Οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ στην περιοχή, του Ισραήλ, της Τουρκίας και της Ιορδανίας βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας από την Δευτέρα το βράδυ για την ανάληψη δράσης κατά της Συρίας σε περίπτωση ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ διέταξει τον στρατό να χτυπήσει με χημικά εναντίον των ανταρτών και πολιτικών στόχων της χώρας του, αναφέρουν πηγές από την Ουάσιγκτον. To defencenet.gr είχε καταγράψει την αμερικανική ανησυχία για ενδεχόμενη χρήση χημικών από την συρία, ως αντίδραση στην περίπτωση στην εγκατάσταση των Patriot PAC-3 στην Τουρκία.

Ωστόσο, έμμεσες αναφορές στο κίνδυνο αυτό και προετοιμασίες για δράση προήλθαν αρχικά από αξιωματούχους των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της Δευτέρας. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Jay Carney, δήλωσε: "Έχουμε μια αυξανόμενη ανησυχία σχετικά με τη δυνατότητα του καθεστώτος, λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση στην Συρία, να χρησιμοποίηση τα χημικά του όπλα. Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να προετοιμαστούμε για όλα τα σενάρια. Ο σχεδιασμός έκτακτης ανάγκης είναι το πιο υπεύθυνο πράγμα που πρέπει να κάνουμε".
Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον στην Πράγα ήταν πιο συγκεκριμένη: "Η δράση της Συρίας με χημικά όπλα εξακολουθεί να αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για την κυβέρνηση Ομπάμα".
Η αμερικανική δύναμη στην Ιορδανία τέθηκαν σε ύψιστο βαθμό ετοιμότητας. Επίσης στο ίδιο βαθμό ετοιμότητας βρίσκονται τα τρία ειδικά κέντρα διοίκησης των ΗΠΑ που έχουν συσταθεί στην Τουρκία, την Ιορδανία και το Ισραήλ για τον συντονισμό των εν λόγω πράξεων.
Ένας Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε περιοδικό Wired ότι "Οι μηχανικοί που εργάζονται για το καθεστώς Άσαντ στη Συρία έχουν αρχίσει να συνδυάζουν τις δύο πρόδρομες χημικές ουσίες που απαιτούνται για την γόμωση βομβών και κεφαλών πυραύλων από το χημικό αέριο σαρίν ."
Δεμένο απέναντι ακτή της Συρίας είναι το USS Iwo Jima με την αμφίβια ομάδα δράσης με 2.500 πεζοναύτες. Επίσης στην ίδια περιοχή ευρίσκεται ναυτική δύναμη του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, η οποία έχει επίσης τις εκατοντάδες των πεζοναυτών στα decks του.
Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Βόρειας Διοίκησης των ισραηλινών ΕΔ αμέφεραν ότι "Οι επόμενες ώρες και ημέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες για τη Συρία. Η κατάσταση στο βόρειο μέτωπο μας θα μπορούσε να εκραγεί ανά πάσα στιγμή".

defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.