Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ: "Aσυλία σε εταιρείες για να πιαστούν όσοι δωροδοκήθηκαν στους εξοπλισμούς"


“Δώστε ασυλία στις εταιρείες που δωροδόκησαν στους εξοπλισμούς, για να πιάσετε πολιτικούς και αξιωματούχους”. Αυτό είναι το νόημα των όσων δήλωσε ο πρώην Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών Βαγγέλης Βασιλάκος ερωτηθείς για το αν είχε αντιληφθεί παράνομες δοσοληψίες στο ΥΕΘΑ κατά τη διάρκεια της θητείας του στη θέση του Γενικού Διευθυντή Εξοπλισμών!

Ο Β. Βασιλάκος απάντησε σε ερώτηση της Real επί λέξη:

“Η ερώτησή σας είναι πολύ ευθεία. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να έχει κανείς στα χέρια του έγγραφα ή στοιχεία,τουλάχιστον σε επίπεδο υπουργείου Άμυνας. Οποιοδήποτε άλλο πιθανόν παράνομο έχει γίνει, όπως αντιλαμβάνεστε δεν είναι σε κοινή γνώση. Εγώ απλώς θα σας πω ότι σε μία ,γενικά μιλώντας, υπόθεση δωροδοκίας, δωροληψίας,διαφθοράς, υπάρχουν δύο μέρη.

Αυτός που δίνει το δώρο και αυτός που το λαμβάνει. Σχεδόν ποτέ τρίτος. Εάν υπάρχει τρίτος, είναι ο μεσάζων. Ο λεγόμενος ταμίας. Άρα ,λοιπόν,νομίζω ότι εύκολα μπορεί να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι εάν ο πολιτικός που έχει δωροδοκηθεί δεν θέλει να παραδεχτεί για προφανείς λόγους τις έκνομες πράξεις του, μπορείς να απευθυνθείς στον έτερο, σε αυτόν που έχει δώσει το δώρο. Αλλά αυτός που έχει δώσει το δώρο γιατί να μιλήσει; Άρα λοιπόν θα μπορούσες να του προσφέρεις ασυλία από κάποια ποινική δίωξη”, καταλήγει ο Βασιλάκος.

Αφορμή για να γίνει η ερώτηση στάθηκε η υπόθεση 400.000.000 δολαρίων που μορεί η Ελλάδα να πάρει σε ρευστό ή σε ανταλλακτικά από αμερικανική εταιρεία ,αλλά δεν το κάνει!

Η Ελλάδα του ΔΝΤ, με τους πολίτες εξουθενωμένους οικονομικά και ψυχολογικά εμφανίζεται πολύ απλόχερη και “χαρίζει” 400.000.000 δολάρια στην αμερικανική Lockheed Martin η οποία κυριολεκτικά έχει “θησαυρίσει” από τις πωλήσεις αεροσκαφών στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Τι έχει συμβεί;

Στις δύο τελευταίες “παρτίδες” F 16 που αγοράσαμε, μία επί Άκη Τσοχατζόπουλου και μία επί Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου υπήρχε συνολικά ένα κονδύλι 400.000.000 δολαρίων για πιθανές αγορές ανταλλακτικών ή εκσυγχρονισμών.

Το φοβερό είναι ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ της Real οι αμερικανοί συμφωνούν να δοθούν αυτά τα χρήματα αλλά κανείς δεν βρίσκεται να τα πάρει! Ή τουλάχιστον να πάρει ανταλλακτικά που η Πολεμική Αεροπορία χρειάζεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.