Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Eπιδρομή στην Δαμασκό με όπλα από την Τουρκία




Eπιδρομή σε προάστειο της Δαμασκού την Ντούμα, πραγματοποίησαν για πρώτη φορά μετά την έναρξη της εξέγερσης στην Συρία ένοπλες ομάδες αντικαθεστωτικών με όπλα τα οποία είχαν μεταφερθεί μέσω Tουρκίας, ανέφεραν πηγές του συριακού καθεστώτος που ανέκριναν έναν αιχμάλωτο. Μάλιστα ο ίδιος ομολόγησε ότι έχουν εισέλεθι στην Συρία "Δύο ομάδες Τούρκων εκπαιδευτών και συμβούλων των αντικαθεστωτικών".
Οι Σύροι ήδη είχαν εμπλακεί σε αψιμαχίες με ένοπλες ομάδες που εισέδυαν από την τουρκοσυριακή μεθόριο, αλλά πρακτικά δεν μπορούν να εμποδίσουν την ροή όπλων και εφοδίων στους αντικαθεστωτικούς είτε από την Τουρκία, είτε από την Ιορδανία, όπου έχουν στρατοπεδεύσει μονάδες του αμερικανικού Sτρατού.
Παρά το ότι η κυβέρνηση Ασαντ δεν απειλείται ευθέως από την επίθεση στην Ντούμα (η μάχη εκκαθάρισης της περιοχής κράτησε οκτώ ώρες) είναι σαφές ότι οι αντικαθεστωτικοί υποστηριζόμενοι από ΗΠΑ και όλες τις χώρες της περιοχής πλην Ιράν και Λιβάνου, έχουν την δυνατότητα να προβαίνουν σε επιχειρήσεις μέχρι και μέσα στην Δαμασκό.
Οι εξεγερμένοι κατέλαβαν το απόγευμα του Σαββάτου και για λίγες ώρες θέσεις στην Ντούμα, προάστιο της Δαμασκού, πριν αποσυρθούν στα κρησφύγετά τους,
Μαρτυρίες μιλούν ακόμη για σφοδρές ανταλλαγές πυρών και εκρήξεις στην περιοχή όπου τους περασμένους μήνες είχε πληρώσει βαρύ τίμημα με δεκάδες νεκρούς στις αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις. Στις συγκρούσεις που ακολούθησαν τραυματίστηκαν δεκάδες άνθρωποι, είπαν οι ακτιβιστές.

Κατά τον επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, οι αντικυβερνητικοί μαχητές αποσύρθηκαν αφού απώθησαν κυβερνητικές δυνάμεις από την Ντούμα. Αποσύρθηκαν για να μην δώσουν την ευκαιρία στον στρατό του Ασαντ να εξαπολύσει έφοδο στην περιοχή, εξήγησε ο Ράμι Αμπντελ Ραχμάν στο Reuters.
Μεγάλος αριθμός AK-47, και RPG-7, αλλά και χειροβομβίδων κατασχέθηκε από τον συριακό Στρατό

Το Σάββατο ήταν μία από τις πλέον αιματηρές ημέρες των τελευταίων εβδομάδων στην Συρία καθώς, σύμφωνα με τους ακτιβιστές οι νεκροί φτάνουν τους 96, συμπεριλαμβανομένων 60 πτωμάτων που βρέθηκαν σε νεκροτομείο νοσοκομείου στην Ιντλίμπ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.