Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ)

Επειδή τα πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης σχετικά με τις μειώσεις των μισθών και ειδικά των δημοσίων υπαλλήλων παρουσιάζουν τη μισή αλήθεια, ότι η μείωση είναι 30-40 ευρώ, το ιστολόγιό μας σας ενημερώνει ότι η μείωση στους περισσότερους δημοσίους υπαλλήλους και ειδικά στους δημοτικούς είναι πολύ παραπάνω.

Υπάλληλος που το 2009 (14 έτη υπηρεσίας) έπαιρνε καθαρά στο χέρι 1528 ευρώ, τώρα το 2012 (17 έτη υπηρεσίας) με το νέο μισθολόγιο παίρνει καθαρά στο χέρι 889 ευρώ. Δηλαδή η μείωση είναι 639 ευρώ.

Μέσα στο μισθό που παίρνανε η δημόσιοι υπάλληλοι ήταν και τα επιδόματα (πριμ παραγωγικότητας, έξοδα κίνησης, επίδομα πληροφορικής κλπ) τα οποία είχαν μπει για να αυξάνει ο μισθός. Το αν κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι ή όχι κάθονται και δεν είναι παραγωγικοί, είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο. Αλλά το να παρουσιάζεται ότι η μείωση είναι 30-40 ευρώ (αφορά βασικό μισθό – χωρίς τα επιδόματα) είναι άδικο.

Όταν λοιπόν ο ανωτέρω δημόσιος υπάλληλος πήγαινε με το εκκαθαριστικό του καθαρά το μήνα 1528 ευρώ το 2009 και βάση αυτού έπαιρνε δάνειο από την τράπεζα με παρακράτηση των δόσεων στο μισθό του τώρα με το νέο μισθολόγιο κανένας δεν δίνει σημασία ότι συνεχίζεται να παρακρατείται η ίδια δόση από το μισθό του και με – 630 ευρώ στο μισθό του νέου μισθολογίου.

Αυτά για αποκατάσταση της αλήθειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.