Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Όταν εξορυχθεί το πρώτο κυβικό εκατοστό φυσικού αερίου στο Αιγαίο από την Ελλάδα… οι ψυχές των παλικαριών που έδωσαν τη ζωή τους στα Ίμια θα δικαιωθούν.



16 χρόνια πριν η πλειοψηφία των ανυποψίαστων  Ελλήνων απορούσαν γιατί…
16 χρόνια μετά όλοι οι Έλληνες απορούν ως πότε επιτέλους…
Έχουν περάσει δεκαέξι χρόνια από την εφιαλτική ημέρα των Ιμίων, που ως σύγχρονοι Εφιάλτες κάποιοι ζητούσαν την υποστολή της Ελληνικής σημαίας ή του… πανιού μετατρέποντας το απόλυτο λευκό του ξεκάθαρα κεκτημένου σε γκρίζο της αμφισβήτησης και της… παραχώρησης.
Τρία παλικάρια, τρεις αληθινοί  Έλληνες πατριώτες έπεσαν στο καθήκον της τιμής ως συνέπεια του άτιμου καθήκοντος του εθνικού ξεπουλήματος κάποιων δήθεν Ελλήνων.
Τότε όλη η Ελλάδα ενώθηκε στο θρήνο και το σπαραγμό μέσα από το άσβηστο πατριωτικό εθνικό αίσθημα μα δυστυχώς και πάλι διχάστηκε άνισα ως προς τα αίτια…
Οι πολλοί… τηλεθεατές των ΜΜΕ των συμφερόντων, έμεναν στα στοχευμένα προπαγανδιστικά ψευτοσενάρια των πρεσβειών εργολάβων, κάποιοι λιγότεροι, ευτυχώς, τα συνδέανε όλα στην κολλημένη κασέτα της αντιιμπεριαλιστικής προπαγάνδας της πώλησης κουπονιών και τέλος οι «γραφικοί» και οι «ακραίοι» που μιλούσαν από τότε για θέματα ορυκτού πλούτου στο Αιγαίο, για θέματα ξεπουλήματος των εθνικών πόρων αλλά και σχεδίου αλλοίωσης της Ελλάδας από μαζική λαθρομετανάστευση!
Λίγα χρόνια μετά, οι ίδιοι του «άτιμου» καθήκοντος, δίχως τιμή και πίστη αλλά σίγουρα με ειδική τιμή και μεγάλο βάρος παροχής υπηρεσιών… δήλωναν στις συνεχείς ερωτήσεις και ενστάσεις των λίγων, των «γραφικών» για ΑΟΖ, και ορυκτού πλούτου ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα και στην μετεμοντέρνα εκδοχή αυτής  του υπουργού-κολλητού  της … βούρτσας ότι η ΑΟΖ είναι της μόδας!
Τόσα χρόνια οι ψυχές των ηρώων των Ιμίων μας «κοιτούν» ανήσυχα και αδικημένες για το πότε οι συνέλληνες για τους οποίους θυσιάστηκαν θα ξυπνήσουν και θα τους δικαιώσουν για την υπέρτατη θυσία τους με το αυτονόητο…
Την αξιοποίηση και την εκμετάλλευση του αδιαπραγμάτευτα ελληνικού πλούτου για τη σωτηρία της Μάνας Ελλάδας και του Έθνους!
Σήμερα στο θέατρο σκιών και γκρίζων σκιών με πρωταγωνιστές τους ίδιους Καραγκιόζηδες, Χατζιαβάτηδες, Κολλητήρια και Νιόνους… κάποιες νέες φιγούρες μέχρι και που κάνουνε διαγωνισμούς για την εξόρυξη του ορυκτού πλούτου με ισχυρό πολιτικό αυχενικό ζήτημα μιας και κοιτούν μόνο προς το δυτικό Ιόνιο… Καλό και αυτό και όπως λέμε κάλιο αργά παρά ποτέ!
Για το Αιγαίο και την ΑΟΖ τίποτα… Μόνο η διαχρονική και προφητική φωνή του Γιώργου Καρατζαφέρη, ως αρχηγού πολιτικού κόμματος (και μετά τα ταχύρυθμα φροντιστήρια του ΛΑ.Ο.Σ. στη ΝΔ ύστερα από την άτυχη στιγμή του 2006 όπου η ΝΔ μπέρδευε ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα ) η είσοδος της ΝΔ στην πραγματικότητα.
Μόνο σε κάποιους «ευέλπιδες» επαγγελματίες  υποψήφιους καλύτερα μην το  καπηλεύονται  ως πολιτικό μάρκετινκ το θέμα διότι το ψηλός και άμυαλος θα επαληθευθεί…
16 χρόνια μετά οι Έλληνες στη συντριπτική τους πλειοψηφία κατάλαβαν την αιτία αλλά και την αξία της θυσίας σε εθνικό αλλά και γεωπολιτικό επίπεδο.
Οι γραφικοί του παρελθόντος μοιάζουν σήμερα ρεαλιστές και ικανοί στη διαρκή επιβεβαίωση των προφητικών τους θέσεων που η βαρύτητά τους γύρισε τη ζυγαριά της άποψης των Ελλήνων όπου από το γιατί πριν από 16 έτη έχουν περάσει στο ως πότε επιτέλους του σήμερα!
Το ελάχιστο που θα μπορούσαμε ως αναγνώριση στους Ήρωες των Ιμίων, είναι η πρώτη ελληνική πλατφόρμα εξόρυξης στο Αιγαίο να αφιερωθεί στους πεσόντες των Ιμίων…
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.