Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Ερώτηση στη Βουλή Η. Πολατίδη (ΛΑΟΣ) για τις συνεχείς προσβολές εθνικών & θρησκευτικών συμβόλων




ImageΕπίκαιρη ερώτηση υπέβαλε προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χ. Παπουτή, ο Βουλευτής Σερρών του ΛΑ.Ο.Σ. Η. Πολατίδης σχετικά με τις προσβολές των εθνικών και θρησκευτικών μας συμβόλων από «αγνώστους» που αυξάνονται και εντείνονται.
Το πλήρες κείμενο της Ερωτήσεως έχει ως εξής. 
Έχουν ενταθεί την τελευταία περίοδο επιθέσεις σε εθνικά και θρησκευτικά σύμβολα. Την περίοδο των εορτών επιχειρήθηκαν και υλοποιηθήκαν αρκετοί εμπρησμοί σε εορταστικές φάτνες (Σέρρες, Θεσσαλονίκη).
Αποκορύφωμα των αντεθνικών αυτών εκδηλώσεων υπήρξε η βεβήλωσης του τάφου του ήρωος Δημητρίου Υψηλάντου στο Ναύπλιο. «Άγνωστοι», όπως επισημαίνουν τα ρεπορτάζ των τοπικών ΜΜΕ, έσπασαν το σταυρό από το ταφικό μνημείο του Δημητρίου Υψηλάντου στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων.
Επίσης κατέστρεψαν τον ιστό της ελληνικής σημαίας ενώ αποπειράθηκαν να κλέψουν ένα κανόνι από την Πλατεία Κολοκοτρώνη, αποκολλώντας το από την βάση του αγάλματος του ήρωος της Επαναστάσεώς μας.
Ο Δήμαρχος της πόλεως δήλωσε ότι ο Δήμος θα καταθέσει μήνυση κατ’  αγνώστων ενώ εξέφρασε την οργή και την αγανάκτησή του για τα γεγονότα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
1. Σε τι ενέργειες προέβησαν οι αστυνομικές αρχές για να συλλάβουν τους «τελείως γνωστούς» δήθεν αγνώστους δράστες;
2. Τι μέτρα έχουν ληφθεί για να σταματήσουν τα απαράδεκτα αυτά φαινόμενα;
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.