Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Θάνος Πλέυρης: Ανίκανοι ή εντολοδόχοι

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έρχεται με ένα νέο νομοσχέδιο στο οποίο ουσιαστικά διαλύει κάθε έννοια φορολογικής δικαιοσύνης και εκβιάζει για μία ακόμη φορά τους βουλευτές της, την αντιπολίτευση και τους πολίτες ότι εάν δεν ψηφιστεί η χώρα θα καταστραφεί και θα πτωχεύσει.
 Μέχρι σήμερα η επικοινωνιακή πολιτική του ΠΑΣΟΚ επικεντρώνεται στο να μας παρουσιάσει ότι υπάρχουν κάποιοι «κακοί» ξένοι, οι οποίοι επιβάλλουν άγρια λιτότητα στους Έλληνες, ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να διαπραγματευτεί για τα πιο ανώδυνα μέτρα.

Η πραγματικότητα είναι ότι αυτή η κυβέρνηση είναι πλήρως ανίκανη και πλήρως....
ενδοτική στην κάθε απαίτηση. Προκειμένου να μην πάρει αποφάσεις και να μην έχει πολιτικό κόστος στο ξεκίνημα της πορείας της απαξίωσε πλήρως τη χώρα με εκφράσεις όπως «Τιτανικός» προκειμένου να μην πάρει η ίδια δύσκολα διαρθρωτικά μέτρα, αλλά να έχει τη δικαιολογία ότι εξαιτίας της κακής προηγούμενης διακυβέρνησης έρχονται κάποιοι να μας τα επιβάλλουν.

Με αυτόν τον τρόπο και με το πιστόλι στον κρόταφο έφερε τη χώρα στην εποχή του μνημονίου. Το μνημόνιο προφανώς ήταν κάτι το οποίο δεν θα αποφεύγαμε, όπως δεν το απέφυγε και η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, το γεγονός όμως ότι η κυβέρνηση είχε απαξιώσει τους πολίτες και τη χώρα μας οδήγησε σε πολύ χειρότερη διαπραγματευτική ισχύ από τις άλλες δύο χώρες.


Η εγκληματική ωστόσο δράση της κυβέρνησης ξεκινά την επομένη της υπογραφής του μνημονίου. Αντί να προχωρήσει άμεσα σε εξορθολογισμό του κράτους, το να το κάνει πιο παραγωγικό και πιο ευέλικτο, επέλεξε, για να προστατεύσει τον κομματικό της στρατό, αυτούς που αφειδώς έβαζε την δεκαετία του 80 ο Ανδρέας σε κάθε ΔΕΚΟ, να διαλύσει την ιδιωτική οικονομία. Αύξηση των φορολογικών συντελεστών, αύξηση του ΦΠΑ, έκτακτες εισφορές, μείωση του αφορολόγητου έως τα 5.000 Ευρώ γονάτισαν τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου.

Η διάλυση αυτή του ιδιωτικού τομέα μοιραία μείωσε και τα έσοδα στο δημόσιο και τώρα οδηγεί το ΠΑΣΟΚ άναρχα, άδικα και παράλογα να παρεμβαίνει στον δημόσιο τομέα. Εάν η παρέμβαση αυτή είχε γίνει την επομένη που ψηφίστηκε το μνημόνιο και το δημόσιο λειτουργούσε περισσότερες ώρες και ήταν πιο παραγωγικό θα χάνονταν θέσεις εργασίας από τον δημόσιο τομέα, όμως με τον εξορθολογισμό του κράτους δεν θα είχε καταρρεύσει η ιδιωτική οικονομία και δεν θα είχε εκτιναχθεί το ποσοστό ανεργίας.

Το ΠΑΣΟΚ ακολούθησε την ακριβώς αντίθεση πορεία, διέλυσε τον ιδιωτικό τομέα και τελικά τώρα θα διαλυθεί μοιραία και ο δημόσιος τομέας, αφού δεν μπορεί να αρμέξει την υγιή ιδιωτική οικονομία.
Πρόκειται για μία κυβέρνηση, η οποία δεν εκμεταλλεύτηκε κανένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, ούτε τον τουρισμό, ούτε τη ναυτιλία, ούτε τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας και επιλέγει μία ξεκάθαρη διαδικασία αποκρατικοποιήσεων που καθόλου διαφανής δεν είναι.

Δίνεται η εικόνα ότι κάποιοι είτε η ίδια η κυβέρνηση είτε όσοι ελέγχουν την κυβέρνηση έχουν επιλέξει να πουλήσουν συνολικά την Ελληνική επικράτεια. Προφανώς και πρέπει να γίνουν αποκρατικοποιήσεις, αλλά οι αποκρατικοποιήσεις αυτές δεν μπορούν να γίνουν με όρους ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Πολλές φορές γεννάται η απορία εάν η κυβερνητική αυτή αναλγησία έχει να κάνει με το βαθύ ΠΑΣΟΚ που περιχαρακωμένο στον κομματικό του στρατό επιλέγει να διαλύσει τα πάντα προκειμένου να μην πειραχθεί ο κομματικός στενός του πυρήνας, ο δημόσιος τομέας.

Ωστόσο, το γεγονός ότι το «πωλείται» της Ελληνικής επικράτειας μπορεί να συμπεριλάβει και τις πλουτοπαραγωγικές δυνάμεις της χώρας και ειδικά σε μία περίοδο που συζητούνται οι ενεργειακές πύλες νοτίως της Κρήτης δημιουργεί σε κάθε υγιώς σκεπτόμενο πολίτη τον προβληματισμό ότι όλοι αυτοί οι χειρισμοί της κυβέρνησης δεν είναι προϊόν ανικανότητας, αλλά εκτέλεσης εντολών. Εάν συμβαίνει το πρώτο τότε όπως και στη συμπαθή ταινία με τον κουτοΘωμά μπορεί να υπάρξει απαλλαγή λόγω βλακείας. Εάν συμβαίνει το δεύτερο…
www.briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.