Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Λουκέτο και σε άλλες 4 τράπεζες στις ΗΠΑ - Μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας


4
Image


Τραπεζικοί όμιλοι στις ΗΠΑ δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα αποθεματικά για να ασφαλίσουν τις καταθέσεις των πελατών τους, όπως έχει οριστεί με νόμο από το αμερικανικό Κογκρέσο, με αποτέλεσμα να μπει λουκέτο από τις Αρχές σε 4 ακόμη τράπεζες.
Η μεγαλύτερη των τραπεζών που έκλεισαν, η Community Banks of Colorado είχε αποθεματικά ύψους 1,38 δισ. δολαρίων, ενώ οι καταθέσεις των πελατών της ανέρχονταν σε 1,33 δισ. δολάρια, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC).

Το συνολικό κόστος για τη FDIC, λόγω των αποζημιώσεων που θα καταβληθούν μετά το κλείσιμο των 4 τραπεζών, ανέρχεται σε 359 εκατ. δολάρια. Από τις αρχές του έτους έχουν κλείσει στις ΗΠΑ 84 τράπεζες. Κατά τη συντριπτική τους πλειοψηφία είχαν αποθεματικά που δεν ξεπερνούσαν το 1 δισ. δολάρια, γεγονός που καταδεικνύει το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι μικρές τράπεζες. Όπως εκτιμά πάντως η FDIC, ο αριθμός των τραπεζών που θα βάλουν λουκέτο το 2011 θα είναι σημαντικά χαμηλότερος των 157 τραπεζών που έκλεισαν το 2010.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.