Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Κατεπείγουσα έρευνα για τη σχέση αστυνομίας-κουκουλοφόρων

Κατεπείγουσα έρευνα για τη σχέση αστυνομίας-κουκουλοφόρων
Τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράϊκου, σχετικά με τις καταγγελίες της Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε., Αλέκας Παπαρήγας, περί οργανωμένου σχεδίου και σχέσης αστυνομίας-κουκουλοφόρων.
Μιλώντας στο δελτίο του Mega, η κ. Παπαρήγα έκανε λόγο για «οργανωμένο σχέδιο», και διερωτήθηκε εάν «ήταν δυνατό να είναι έξω από τις προβλέψεις τις αστυνομίας» το ενδεχόμενο επεισοδίων μετά από τόσα δημοσιεύματα σε blog? ..

Αναφερόμενη στον θάνατο του 53χρονου διαδηλωτή, Δημήτρη Κοτζαρίδη, είπε ότι επρόκειτο για δολοφονία καθώς «μέσα στα σώματα ασφαλείας υπάρχουν διασυνδέσεις με τους κουκουλοφόρους», είπε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε δε, ότι «χθες έξω από τη ΓΑΔΑ υπήρχαν κουκουλοφόροι», και κατήγγειλε ευθέως σχέσεις της αστυνομίας με κουκουλοφόρους, ακόμη και «αστυνομικούς-κουκουλοφόρους».
«Ομάδα αστυνομικών που έβγαλε τα ρούχα της στη Σανταρόζα και έβαλε ρούχα κουκουλοφόρων», είπε, ενώ σε σχετική ερώτηση, έδειξε για ακόμη μία φορά προς το ΛΑΟΣ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θέλει αίμα», ενώ καταγγέλλει ότι «το συγκεκριμένο κόμμα έχει συγκεκριμένους θύλακες μέσα στην αστυνομία ».
Οι δηλώσεις της κ. Παπαρήγα προκάλεσαν την παρέμβαση του κ. Κοκαλάκη, του εκπροσώπου της αστυνομίας, ο οποίος παρότρυνε την Γ.Γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος «να πάει τα στοιχεία που έχει σε εισαγγελέα», καθώς όπως είπε η ελληνική αστυνομία «λειτουργεί στο πλαίσιο του συντάγματος».
Απαντώντας η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι αναλαμβάνει πλήρως την πολιτική ευθύνη των καταγγελιών της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.