Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Ελληνικό “δάκτυλο” στις αποκαλύψεις του WikiLeaks βλέπει η Τουρκία

Στις γνωστές τακτικές ψυχολογικού πολέμου κατά της Ελλάδας καταφεύγει και πάλι η Άγκυρα διατυπώνοντας ισχυρισμούς περί ”ανάμιξης” Ελλήνων φοιτητών στις αποκαλύψεις του Wikileaks που αφορούν τη γείτονα. Συγκεκριμένα σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Vatan με τίτλο: «Ελληνική τρικλοποδιά στο Wikileaks» αναγράφεται ότι «η φωτογραφία του Atatürk σε poster του Wikileaks σχεδιάστηκε από το ελληνικό φοιτητικό κίνημα ‘”Πράκτορες του Χάους”».

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι το (δήθεν) ελληνικής έμπνευσης poster εκφράζει την εχθρότητά του ενάντια στον Τούρκο ηγέτη και ότι επιπλέον αναγράφεται η φράση «ήρθε η ώρα να ανοίξουμε τα αρχεία».

Σε δεύτερη αναφορά επί του θέματος στην ίδια εφημερίδα, ο αρθρογράφος Güngör Μengi θέτει το ερώτημα αν απλά το «ελληνικό κίνημα» άδραξε την ευκαιρία να τοποθετήσει στο poster τη φωτογραφία ή αν το WikiLeaks σχεδιάζει να προχωρήσει σε αποκαλύψεις για τον Αtatürk.

Τρίτη αναφορά της Vatan στο θέμα, υπάρχει σε άρθρο του Mustafa Mutlu, με τίτλο «Γιατί ο (τούρκος) Πρωθυπουργος συναντήθηκε με τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Ελλάδας;» με αρνητικές αναφορές στους Έλληνες. Το θέμα, παρατίθεται μεταξύ άλλων σε άρθρο του Reha Μuhtar στην ίδια εφημερίδα.

Στην ίδια υπόθεση αναφέρεται και το πρωτοσέλιδο της Posta με τίτλο «Η φωτογραφία του Atatürk χρησιμοποιείται στο φόντο του WıkıLeaks. Ποιο είναι το μυστικό της φωτογραφίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.