Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Η πρώην χρεωκοπημένη Αργεντινή πιο αξιόπιστη οικονομικά από ΗΠΑ, Γαλλία, Ιταλία!







ImageΗ Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία μπορεί να διαθέτουν τις πιο ευάλωτες οικονομίες με βάση τα δημόσια οικονομικά τους, όμως μεγάλες χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Ιταλία, η Βρετανία ανήκουν και αυτές στη λίστα των πιο αδύνατων της γαλλικής τράπεζας ΒΝΡ Paribas, αλλά το ενδιαφέρον της συγκεκριμένης έρενας είναι άλλο: Η πρώην χρεωκοπημένη Αργεντινή είναι πιο αξιόπιστη οικονομικά από ΗΠΑ, Γαλλία, Ιταλία!

Η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση της κατάταξης των πιο αδύνατων δημοσιονομικά χωρών με βάση την μελέτη της γαλλικής τράπεζας ΒΝΡ σ' ένα δείγμα 48 οικονομιών παγκοσμίως.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Καζακστάν, στην τρίτη θέση η Ρουμανία και ακολουθούν η Ουκρανία, η Πορτογαλία, οι Φιλιππίνες, η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Βενεζουέλα.

Ακολουθούν οι εκπλήξεις. Κι αν μεν κανείς δεν εκπλήσσεται από το γεγονός ότι η Ιταλία βρίσκεται στην 9η θέση, συνιστά έκπληξη ότι τη δεκάδα συμπληρώνουν οι παντοδύναμες Ηνωμένες Πολιτείες. Μάλιστα, στη 13η θέση βρίσκεται η Γαλλία και στη 17η θέση η Βρετανία, ενώ η Αργεντινή, που είχε χρεοκοπήσει πριν από μερικά χρόνια, βρίσκεται στη 15η θέση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Νορβηγία, η Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ θεωρούνται οι πιο εύρωστες οικονομίες στη γενική κατάσταση της σκοροκάρτας (GFS) της ΒΝΡ.

Η κατάταξη βασίστηκε στην ικανότητά τους να μειώνουν το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ, τις χρηματοδοτικές ανάγκες τους, το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, την ισχύ του τραπεζικού τομέα και το πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον τους.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr









































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.