Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Ανακοινώνει τη...λυπητερή

Bookmark and Share

Συνάντηση με τους κοινωνικούς και οικονομικούς εταίρους έχει εκτάκτως ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου από το πρωι.

Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν: οι πρόεδροι της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδας (ΟΚΕ), της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), της Εθνικής Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές στο Reuters, η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο νέο πακέτο μέτρων λιτότητας στο πλαίσιο τριετούς προγράμματος για την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα.

Τα μέτρα που συζητούνται περιλαμβάνουν την αύξηση του ΦΠΑ κατά 2-4 ποσοστιαίες μονάδες από 21% σήμερα, περικοπή του 13ου και 14ου μισθού και περαιτέρω περικοπή επιδομάτων στο Δημόσιο, καθώς και αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης κατά 10% τουλάχιστον σε καύσιμα, τσιγάρα και ποτά.

"Όλα αυτά είναι στο τραπέζι", τονίζει μία από τις πηγές, που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμη. "Δεν έχει παρθεί καμία τελική απόφαση".

Σημειώνεται ότι υπό την πίεση της κυβέρνησης του Βερολίνου, των αξιωματούχων του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ, καθώς και των δραματικών εξελίξεων στον τραπεζικό κλάδο, η ελληνική κυβέρνηση προχωρεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στη συμφωνία των όρων βάσει των οποίων θα αποδεσμευθεί η διεθνής οικονομική βοήθεια, η οποία ενδέχεται να ξεπεράσει τα 120 δισ. ευρώ.

Πολιτικό Συμβούλιο για να εξασφαλιστεί η συνδρομή του κόμματος
Το απόγευμα θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ στα γραφεία του Κινήματος, όπου θα συζητηθούν τα νέα αντιδραστικά μέτρα. Ο Γ. Παπανδρέου αναμένεται να ζητήσει τη συνδρομή και του κομματικού μηχανισμού για την επιβολή τους με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις. Αργά χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός μίλησε στο συνέδριο του «Εconomist», όπου παρουσίασε τα μέτρα που μέχρι σήμερα έχει πάρει η κυβέρνηση.axiaplus.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.