Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Σε λευκή απεργία οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας!

Bookmark and Share

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, σε μια πρωτοφανή στάση εργασίας στα χρονικά των ενόπλων δυνάμεων οι πιλότοι της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας αντιδρούν στη μείωση κατά 35% του πτητικού επιδόματος.

Από το πρωί σε όλες τις πολεμικές μοίρες δεν εκτελείται καμία εκπαιδευτική δραστηριότητα. Με αυτόν τον τρόπο οι ιπτάμενοι που καθημερινώς προασπίζονται υπό τις πιο επικίνδυνες συνθήκες την εθνική κυριαρχία, διαμαρτύρονται για την άδικη μεταχείριση της πολιτείας.

Οι μόνες αποστολές που εκτελούνται είναι όσες άπτονται θεμάτων εθνικής ασφάλειας όπως:

-Αναχαιτίσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών

-Αεροδιακομιδές ασθενών

-Αεροπυροσβέσεις

-Έρευνα-διάσωση.

"Για οποιαδήποτε άλλη αποστολή τα αεροπλάνα θα παραμείνουν καθηλωμένα μέχρι να επιλυθεί το ζήτημα", όπως δηλώνουν στο News247 αξιωματικοί της πολεμικής αεροπορίας.

Όλα άρχισαν με την ανακοίνωση του νέου φορολογικού νόμου ο οποίος καταργεί την αυτοτελή φορολόγηση του πτητικού επιδόματος και γενικότερα του επιδόματος επικινδυνότητας των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων.

Το πτητικό επίδομα κυμαίνεται, ανάλογα με τα χρόνια προυπηρεσίας, από 1500 έως 18.000 ευρώ το χρόνο. Έτσι λοιπόν με τα νέα μέτρα, με τα οποία επέρχεται μείωση έως και 35%, ένας πιλότος μπορεί να χάσει μέχρι και 6 χιλιάδες ευρώ ετησίως!

Σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους πιλότους, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, υποσχέθηκε ότι θα βρεθεί άλλη φόρμουλα ώστε να αποκατασταθεί η ανταμοιβή για τα στελέχη αυτά που καθημερινά προσφέρουν και κινδυνεύουν για την πατρίδα.

Όμως οι αεροπόροι δεν επαναπαύτηκαν στα λόγια του Υπουργού. Καθώς στις ένοπλες δυνάμεις δεν υπάρχει συνδικαλιστικός φορέας, προχώρησαν στη σημερινή μαζική λευκή απεργία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.