Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2010

Αισιόδοξος για τα προβλήματα ο Κ. Παπούλιας

«Θα τα καταφέρουμε, αλλά το πρόβλημα είναι να ισορροπήσουμε και να μη θιγούν οι κοινωνικά αδύναμοι και ανίσχυροι», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Την αισιοδοξία του για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής ευχών για την Πρωτοχρονιά, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ερωτηθείς πού βασίζει την αισιοδοξία του, απάντησε: «Στη μαχητικότητα, που υπάρχει. Θα τα καταφέρουμε, αλλά το πρόβλημα είναι να ισορροπήσουμε και να μη θιγούν οι κοινωνικά αδύναμοι και ανίσχυροι. Θα τα καταφέρουμε. Πέρασαν και άλλοι τη στενωπό, με λιγότερες δυνατότητες».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε ευχές από τις ηγεσίες, πολιτική, δικαστική, στρατιωτική, θρησκευτική και συνδικαλιστική.

Στον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, ο κ. Παπούλιας ευχήθηκε καλή δύναμη και επιτυχίες. Με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, αντάλλαξαν θερμές ευχές και είχαν εγκάρδιο διάλογο. Αντιστοίχως και με τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, ανέφερε μεταξύ άλλων στον Πρόεδρο ότι εύχεται «η σημερινή ηλιοφάνεια να είναι συμβολική για τον λαό, την κοινωνία και την οικονομία».

Ιδιαίτερα θερμές ευχές αντάλλαξε ο κ. Παπούλιας με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, αλλά και τους κυρίους Χρ. Σαρτζετάκη και Κ. Μητσοτάκη.

Υ.Γ
Ας ελπίσουμε ότι θα δικαιωθεί, η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Οι κοινωνικά ισχυροί τόσα χρόνια ζουν και βασιλεύουν δεν βλέπω πως αυτό θα αλλάξει. Είμαστε η Ελλάδα των βολεψάκηδων. Όλοι λένε σχετικά με τη κρίση, ότι κάποιοι πρέπει να την πληρώσουν. Εννοούν όμως πάντα κάποιους άλλους όχι το εαυτόν τους, γιατί εμάς η τσέπη μας έχει καβούρια. Ας ευχηθούμε το 2010 να είναι μια χρονιά δημιουργική για όλους μας. Χρόνια Πολλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.