Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Έκτακτη συνάντηση του προεδρείου της Π.Ο.ΑΣ.Υ. με τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας



Η αιφνιδιαστική αναφορά - δημοσιοποίηση από τα Μ.Μ.Ε. του διαχωρισμού του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, με την απομάκρυνση από αυτό του μεγαλύτερου κομματιού, των μετόχων δηλαδή των αστυνομικών, ήταν το αντικείμενο συζήτησης της έκτακτης συνάντησης του Προεδρείου της Ομοσπονδίας μας με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, σήμερα Σάββατο 16-01-2010.
Κατ’ αυτή, από πλευράς Ομοσπονδίας υπήρξε μια λεπτομερής ενημέρωση σ’ ότι αφορά τη διαδρομή του Μ.Τ.Σ. και της συνεισφοράς σε αυτό των μετόχων αστυνομικών εν ενεργεία και συνταξιούχων.
Από την πλευρά του κ. Υπουργού, διευκρινίσθηκε ότι υπήρξε παρεξήγηση των δηλώσεών του σ’ ότι αφορά τον διαχωρισμό του Ταμείου και ότι σκοπός του ήταν και είναι η δημιουργία ενός εύρωστου και υγιούς Μετοχικού Ταμείου, για το συμφέρον όλων των μετόχων. Τόνισε δε ταυτόχρονα, ότι είναι επιτακτική ανάγκη και αυτό δεν αμφισβητείται από την Ομοσπονδία, η άμεση λήψη συγκεκριμένων μέτρων για τη βιωσιμότητα του ταμείου, όπως εξάλλου τόσα χρόνια το συνδικαλιστικό μας κίνημα επιζητούσε.
Αυτό δικαιώνει για μια ακόμη φορά την Ομοσπονδία για τον αγώνα της, σχετικά με την τύχη του Ταμείου αυτού, καθώς πολλές φορές κατακρίθηκε για τις κινητοποιήσεις έξω από το Μ.Τ.Σ. αλλά και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Επίσης, αναπτύχθηκαν εκατέρωθεν απόψεις, σε ό,τι αφορά τη δημιουργία προοπτικής, όχι μόνο για την εξυγίανση του Μ.Τ.Σ., αλλά και για την ανάπτυξη ενοποιημένων σχημάτων Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας κλπ., αντικείμενο για το οποίο θα υπάρξει εκ νέου συνάντηση.
Για την επίτευξη των ανωτέρω, ο κ. Υπουργός αποδέχθηκε:
α) Την κατάρτιση αναλογιστικής μελέτης από πλευράς της Ομοσπονδίας μας με την παροχή κάθε διευκόλυνσης (παροχή απαραίτητων στοιχείων κλπ), από τους στρατιωτικούς παράγοντες.
β) Την αναγκαιότητα ανασύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου του Μ.Τ.Σ. με την αναλογική συμμετοχή σ’ αυτό, εκπροσώπων των αστυνομικών. Έως ότου δε υπάρξει αλλαγή της ισχύουσας νομοθεσίας, απαιτείται ο ορισμός αστυνομικών στο Μ.Τ.Σ. ως σύνδεσμος, προς υλοποίηση των ανωτέρω.
Κατόπιν αυτών, η Ομοσπονδία καλεί την Ηγεσία της Αστυνομίας να συμβάλει και αυτή στην όλη προσπάθεια για τη θετική εξέλιξή της, καθόσον μέχρι πρότινος είναι γεγονός ότι αδράνησε, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε με ευθύνη της στη σημερινή άσχημη κατάσταση, υποτιμώντας το ρόλο και το ανάστημα του Αστυνομικού Οργανισμού και του Αστυνομικού Συνδικαλιστικού Κινήματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.