Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Στο στόχαστρο τα στελέχη των ΕΔ;


Αγαπητοί αναγνώστες, εάν έχει απομείνει κάτι όρθιο σε αυτή τη χώρα αναμφισβήτητα είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις.
Από την καθημερινή παρακολούθηση του τύπου διακρίνω μία κεκαλυμμένη προσπάθεια δημιουργίας αρνητικού κλίματος για τα στελέχη των ΕΔ, ότι δήθεν παίρνουν επίδομα στολής, αν και έχει κοπεί πολλά χρόνια, ότι κυκλοφορούν με χλιδάτες λιμουζίνες, ακόμη και πολιτικούς να αναφέρονται αρνητικά για τα συνταξιοδοτικά, τις αμοιβές, τις μετακινήσεις και άλλα τα οποία αφορούν τα στελέχη και δεν αξίζουν ούτε απάντησης. Λέγονται και αναπαράγονται στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που πρόκειται να κατατεθεί το νομοσχέδιο περί Ιεραρχίας και προαγωγών, πολύ σημαντικό για το μέλλον των στελεχών και των ΕΔ γενικότερα, καθώς και άλλες επεμβάσεις όχι προς όφελος των στελεχών, όπως η ένταξη των στρατιωτικών νοσοκομείων στο ΕΣΥ ή το ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας του ΜΤΣ.
Ένα από αυτά είναι και το άρθρο του Πάρη Καρβουνόπουλου στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας Real News, 18.10.2010, επί σειρά ετών στρατιωτικού συντάκτη, ο οποίος αναφέρεται στην εκπαίδευση συντηρήσεως των ιπταμένων αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και ούτε λίγο ούτε πολύ θεωρεί ότι είναι πεταμένα λεφτά! Βλέπετε η πολυετής πείρα του αναμονής στα σαλόνια του ΕΠΥΕΘΑ τον έκανε ειδικό και σε θέματα εκπαίδευσης της ΠΑ.
Επί του θέματος θα θέσω μερικά ερωτήματα στον κύριο Καρβουνόπουλο απλά για να αναρωτηθεί γιατί τα έγραψε αυτά, εκτός και αν του τα υπαγόρευσαν.
Πως θα εκπαιδεύονται οι ιπτάμενοι οι οποίοι υπηρετούν σε κάποιο επιτελικό γραφείο; Έχει κάποια πρόταση να κάνει;
Σε περίπτωση ανάγκης που θα πρέπει να αναλάβουν δράση αυτοί οι ιπτάμενοι πως θα πετάξουν μετά από 2,3 ή και περισσότερα έτη απραξίας;
Γνωρίζει ότι διεθνή στάνταρντ επιβάλλουν αυτή τη συντήρηση πτήσης σε όλους τους πιλότους ακόμη και της πολιτικής αεροπορίας;
Επιπλέον αν μειώνοντας την μαχητική ισχύ της χώρας, αυτό θα συμβεί αν πάψουν να κάνουν συντήρηση οι πιλότοι, σώσουμε μεν την οικονομία, τι θα συμβεί;
Ακόμη και οι αλεξιπτωτιστές οι οποίοι υπηρετούν σε επιτελικές θέσεις κάνουν άλματα συντηρήσεως, πόσο μάλλον ο πιλότος ενός μαχητικού;
Μάλλον έχετε μπερδευτεί κε Καρβουνόπουλε και όλοι οι άλλοι, που βαλθήκατε τελευταία να κάνετε «χατήρια» για να διαμορφώσετε αρνητική εικόνα για τα στελέχη των ΕΔ στην κοινή γνώμη, και νομίζεται ότι το μαχητικό είναι σαν το ποδήλατο και κάτι άλλο που όποτε το καβαλήσεις το θυμάσαι!
Δεν είδα να κόπτεστε να πάρουν πίσω τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που πήγαν στο ίδρυμα Σημίτη, Μητσοτάκη και τα υπόλοιπα κομματικά ιδρύματα.
Την ώρα που ο κάθε υπουργός παίρνει ταξιδάκι μαζί του 10-15 δημοσιογράφους εμείς συζητάμε για το πτητικό των αεροπόρων ; Λίγη ΑΙΔΩΣ αν σας απέμεινε θα πρέπει να κοκκινίσετε και να ζητήσετε συγνώμη από αυτούς τους ανθρώπους, τους πιλότους της πολεμικής μας αεροπορίας , τουλάχιστον!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.