Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Ταξιδιωτική οδηγία για Ελλάδα από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε νέα ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα, αναφέροντας αυξημένο κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον Αμερικανών πολιτών και αμερικανικών συμφερόντων.

Στην οδηγία γίνεται αναφορά στην πρόσφατη επίθεση έξω από τη Βουλή με την επισήμανση ότι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη συχνάζουν τουρίστες, στην επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όπως και στο γεγονός ότι η Ελληνική ...

Αστυνομία, άλλες κρατικές υπηρεσίες, ιδιωτικές αμερικανικές και ελληνικές επιχειρήσεις, όπως και η Πρεσβεία των ΗΠΑ, έχουν δεχθεί επιθέσεις τα τελευταία τρία χρόνια.

Επισημαίνεται ότι το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ προειδοποιητικών τηλεφωνημάτων και εκρήξεων είναι πολύ μικρό, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος απωλειών.

Αναφορά γίνεται σε πρόσφατες επιθέσεις και απόπειρες επιθέσεων που έγιναν με ποικίλους τρόπους: χρήση βομβών μολότοφ, μικρά ή αυτόματα όπλα, όπως και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς ενω κάνει μνεία και στη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και στα επεισόδια που ακολούθησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.