Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Αποδομούν με μισθούς πείνας Ενοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας και Εκκλησία

Άμεση εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου από 1ης Μαρτίου στις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας, την Εκκλησία κλπ με μείωση ήδη κατακρεουργημένων αποδοχών τους κατά 10%! Πάλι "πλάτη" βάζει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και παρά τις συνεχείς διαψεύσεις της πολιτικής ηγεσίας (δεχόμαστε ότι έγινε ειλικρινή προσπάθεια να μην υπάρξει τέτοια εξέλιξη, αλλά στην πολιτική το αποτέλεσμα μετράει...) και άμεσα θα χάσει το 10% των εισοδημάτων του ως συνέπεια της εφαρμογής του ειδικού μισθολογίου, τρεις μήνες ενωρίτερα απ'ότι επρόκειρο, όχι να εφαμροστεί, αλλά να επανεξεταστεί το θέμα του εδικού μισθολογίου λόγω της επιτακτικής και εκβιαστικής απαίτησης της τρόϊκα.

Σημειώνεται ότι στο μνημόνιο προβλεπόταν αρχικά να εγκριθεί η σχετική νομοθετική ρύθμιση για τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια τον Ιούνιο του 2012 και να ισχύσει από 1ης Σεπτεμβρίου 2012, αν και εφ'όσον υπήρχε ανάγκη.
Σύμφωνα όμως με πληροφορίες η νομοθετική ρύθμιση έρχεται άμεσα στη Βουλή (μπορεί και σε έκτακτη συνεδρίαση της Βουλής το ερχόμενο σαββατοκύριακο) και θα ισχύσει από 1ης Μαρτίου.
Από την ταχύτερη εφαρμογή του μέτρου το υπουργείο Οικονομικών θα εξοικονομήσει 95-100 εκατ. ευρώ τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την συγκέντρωση του ποσού των 325 εκατ. ευρώ που χρειάζεται για να καλυφτεί η «τρύπα» στον προϋπολογισμό ώστε να εγκριθεί από το Eurogroup το ελληνικό πρόγραμμα. Η απόφαση αφορά 285.000 συνολικά ένστολους, κληρικούς, γιατρούς του ΕΣΥ, δικαστικούς και μέλη του Νομικού Συμβουλίου, καθηγητές πανεπιστημίων και διπλωμάτες. Βέβαια η μεγάλη πλειοψηφία είναι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και οι κληρικοί.
Ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας και η Εκκλησία δεν αποτελούν τον κύριο στόχο αποδόμησής τους;
Σύμφωνα με στοιχεία οι μισθοί αυτών των δημοσίων υπαλλήλων αντιπροσωπεύουν περίπου το 1/3 του ετήσιου μισθολογικού κόστους του Δημοσίου (περίπου 6 δις ευρώ το χρόνο) και επομένως η περικοπή τους αποδίδει σημαντική εξοικονόμηση στις δαπάνες του κράτους, αλλά θα εξαθλιώσει περισσότερο εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που παίζουν ακόμα και την ζωή τους κορώνα γράμματα για το καθήκον, στα πλοία του ΠΝ, στον ουρανό του Αιγαίου, στα νησιά του Αιγαίου και την παραμεθόριο, στους δρόμους των πόλεων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από αυτές τις περικοπές το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα πρέπει να περικόψει άλλα 300 εκατ. ευρώ από τις δαπάνες του προκαλώντας ερωτηματικά για το τι τελικά θα μείνει όρθιο στον τομέα της Άμυνας με το προσωπικό κακοπληρωμένο, το εξοπλιστικό πρόγραμμα στον «γύψο» από το 2005 και τις λειτουργικές δαπάνες να έχουν μειωθεί σε τέτοιο σημείο που να απορεί κανείς για το τί μπορεί να λειτουργήσει μετά από αυτή την «σφαγή».

defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.