Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

19ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ....



Δίνονται στη δημοσιότητα, μετά από σχετική Εισαγγελική Διάταξη, τα στοιχεία ταυτότητας και η φωτογραφία του Αριστείδη Σουλιώτη του Αθανασίου και της Παναγιώτας, που γεννήθηκε στις 9 Ιανουάριου 1993 στην Αθήνα και κατοικεί στα Εξάρχεια, για τον οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής συνολικής αξίας άνω των 73.000 ευρώ, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς ξένης ιδιοκτησίας - καταστήματος που εδρεύει στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, καθώς και για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών ουσιών.

Σουλιώτης Αριστείδης του Αθανασίου, ετών 19

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από την έρευνα, ο Αριστείδης Σουλιώτης και η 17χρονη ανήλικη φίλη του, υπήκοος Ουκρανίας, προ 9ημέρου (12-2-2012, ημέρα Κυριακή), συμμετείχαν σε ομάδα ατόμων, που κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που εξελίσσονταν στο κέντρο της Αθήνας, λεηλάτησαν κατάστημα φωτογραφικών και ηλεκτρονικών ειδών στην περιοχή των Εξαρχείων, αφαιρώντας προϊόντα από το κατάστημα. (σχετικές η από 13-2-2012 Ανακοίνωση της Γ.Α.Δ.Αττικής, η από 13-2-2012 Ανακοίνωση της Γ.Α.Δ.Αττικής και η από 16-2-2012 Ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας).

Ο Αριστείδης Σουλιώτης, μαζί με την ανήλικη αλλοδαπή φίλη του, συνελήφθησαν το μεσημέρι του Σαββάτου (18-2-2012) στο κέντρο της Αθήνας, την ώρα που διαπραγματεύονταν την πώληση μιας φωτογραφικής μηχανής και ενός ψηφιακού μετρητή απόστασης, τα οποία είχαν αφαιρεθεί από το κατάστημα κατά τη διάρκεια της λεηλασίας του.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι της 17χρονης ανήλικης στην περιοχή των Εξαρχείων, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκαν άλλες τέσσερις (4) φωτογραφικές μηχανές, ένας (1) φωτογραφικός φακός και ένα (1) μονόκυαλο, που είχαν αφαιρεθεί από το συγκεκριμένο κατάστημα. Η αξία των αντικειμένων αυτών εκτιμάται, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, στο ποσό των 20.000 ευρώ περίπου.

Η αξία των εμπορευμάτων - αντικειμένων που συνολικά αφαιρέθηκαν από το κατάστημα, από την ομάδα των ατόμων που το λεηλάτησαν, κυμαίνεται, σύμφωνα επίσης με τον ιδιοκτήτη, στο ποσό των 120.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται οι ζημιές που υπέστη ο χώρος του καταστήματος.

Στην κατοχή του 19χρονου Αριστείδη Σουλιώτη επίσης βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους ενός γραμμαρίου.

Ο Αριστείδης Σουλιώτης και η ανήλικη φίλη του οδηγήθηκαν την 19-2-2012 στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και στη συνέχεια παραπέμφθηκαν στον Ανακριτή.

Η δημοσίευση των στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών, καθώς και της ποινικής δίωξης που ασκήθηκε σε βάρος του, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.