Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

«Βάλ’ τους μάσκες και φέρ’ τους»



Η απόλυτη ξευτίλα, ο Καμένος πρώην ΝΔ, να συνεργάζεται με τους αριστερούς, χάλασε ο κόσμος!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΑ ΠΕΛΩΝΗ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΑ ΝΕΑ: Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012
Φημολογία υπήρχε από νωρίς στη Βουλή για «ηρωική» εμφάνιση των Μανώλη Γλέζου και Μίκη Θεοδωράκη, οι οποίοι ήθελαν να περάσουν μέσα από το συγκεντρωμένο πλήθος στο Σύνταγμα, να μπουν στην αίθουσα της Ολομέλειας και να επιδώσουν ψήφισμα εναντίον του Μνημονίου. Αμφότεροι, ως πρώην βουλευτές, έχουν δικαίωμα εισόδου στη Βουλή και την Ολομέλεια.
Το ενδιαφέρον είναι ότι τρεις ημέρες νωρίτερα, την Πέμπτη το απόγευμα, περνούσε το κατώφλι της οικίας του Μίκη Θεοδωράκη στου Φιλοπάππου ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ τα είπε εκεί με τον συνθέτη, αλλά και με τον επίσης παρόντα Γλέζο. Η κουβέντα ήταν αναλυτική και συμφωνήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ να συντονίσει τη δράση του με την ΕΛΑΔΑ. Δεν πρόκειται για προγραμματική πολιτική συμφωνία, αλλά για μια συναντίληψη για την ανάγκη ενίσχυση του κινήματος. Εξού και η συνένωση δυνάμεων στη διαδήλωση της Κυριακής. Είχαν υπολογίσει όμως χωρίς τις βλαβερές συνέπειες των δακρυγόνων, αλλά και τον Πάνο Καμμένο. Αυτός έγινε αντιληπτός στην είσοδο της Βουλής, μπροστά στο φυλάκιο των αστυνομικών, να ωρύεται στο κινητό του λέγοντας «βάλ' τους μάσκες και φέρ τους μέσα. Εχω δικό μου κόσμο στην πλατεία, γύρω στα 1.500 άτομα. Θα τους φέρουν αυτοί». Ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει πόσο και ποιον κόσμο είχε ο Πάνος στην πλατεία, αλλά δεν χρειάζεται πολλή σκέψη για να καταλάβει κανείς τι θα γινόταν αν οι 1.500 συνόδευαν στην είσοδο της Βουλής τον Γλέζο και τον Θεοδωράκη.
Τελικά ο Γλέζος, έφτασε γύρω στις 6.30, έκανε μια δήλωση στο περιστύλιο της Βουλής και έσπευσε στο ιατρείο, λόγω αναπνευστικών προβλημάτων εξαιτίας των δακρυγόνων. Μία ώρα αργότερα έφτασε και ο Μίκης, αλλά με αυτοκίνητο. «Ηρθα για να κοιτάξω τους βουλευτές στα μάτια, σήμερα που υπογράφουν τον θάνατο της Ελλάδας», δήλωσε ο συνθέτης, πριν μεταφερεθεί στο ιατρείο της Βουλής. Την αναπηρική καρέκλα με την οποία μπήκε ο Μίκης στη Βουλή έσπρωχνε ο Καμμένος! Μίκης και Γλέζος κατέληξαν στην αίθουσα της Ολομέλειας, στα έδρανα των επισήμων εξ αριστερών του Προεδρείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.