Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Γ. Καρατζαφέρης: Όχι με τυφλή υποταγή


Ολοι οι βαλτοί και όλοι οι πουλημένοι στα συμφέροντα πιπιλίζουν διάφορα, μεταξύ των οποίων και το δημαγωγικό ότι δήθεν «δημοσκοπική ανάγκη» μάς έσπρωξε στην απόφαση διαχωρισμού της θέσης μας από την κυβέρνηση κι όχι η «συμφωνία» που προοδευτικά μας οδηγεί στον γκρεμό.
Ολοι οι βαλτοί και όλοι οι πουλημένοι στα συμφέροντα πιπιλίζουν διάφορα, μεταξύ των οποίων και το δημαγωγικό ότι δήθεν «δημοσκοπική ανάγκη» μάς έσπρωξε στην απόφαση διαχωρισμού της θέσης μας από την κυβέρνηση κι όχι η «συμφωνία» που προοδευτικά μας οδηγεί στον γκρεμό. Συμφωνία που γίνεται βρόχος διαχρονικός για τον τόπο. Εγώ δεν προτίθεμαι να καταδικάσω τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό και τους ανθρώπους του (στελέχη και τίμιους οπαδούς) σε κατηγορούμενους ενώπιον της Ιστορίας και της λαϊκής συνείδησης.
Ζήτησα το λογικό και το απολύτως αναγκαίο. Μου το αρνήθηκαν!
Δεν υπήρχε άλλος δρόμος.
Καμία σοβαρή χώρα δεν υπέγραφε συμφωνίες, μνημόνια, δανειακές συμβάσεις χωρίς να μπορεί στοιχειωδώς να τις μελετήσει. Χωρίς οι καθιερωμένοι και επίσημοι θεσμοί της να έχουν αποφανθεί για τη νομιμότητα των όρων που περιέχουν και με ακρίβεια να περιγράφουν το αποτέλεσμα των οικονομικών και νομικών δεσμεύσεών μας (για τα επόμενα 30-40 χρόνια).
Oλοι γνωρίζετε πόσο αγωνίστηκα για τον σχηματισμό αυτής της κυβερνήσεως (Εθνικής Συνευθύνης).
Ολοι γνωρίζετε επίσης τις αρχές και τις στέρεες ευαισθησίες του ΛΑ.Ο.Σ.
Στήριξα, στηρίξαμε μια κυβέρνηση για να σώσει την Ελλάδα με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια, όχι με τυφλή υποτέλεια, με καθημερινές υποχωρήσεις σε παράλογες απαιτήσεις και εκβιασμούς.
Στους τρεις αυτούς μήνες ξεπεράστηκαν όλα τα παραδεκτά και λογικά όρια. Μας ζητήθηκαν υπερβολικά μέτρα σε μηδενικό χρόνο με ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ διάσταση. Μας δίδεται «βοήθεια» η οποία αυτοαναιρείται δόλια με τους όρους που αυτή μας προσφέρεται.
Δεν ξέρω πώς λειτουργούν και πώς αισθάνονται τα άλλα δύο κόμματα που είναι χρεωμένα με την κρίση. Ξέρω πώς λειτούργησε και πώς λειτουργεί ο ΛΑ.Ο.Σ.
Είμαστε ένα κόμμα των απλών ανθρώπων, του μόχθου και της προσπάθειας. Χωρίς δεσμεύσεις και χωρίς συνδέσεις με συμφέροντα (εντός και εκτός Ελλάδος). Είμαστε μία ασπίδα προστασίας της αξιοπρέπειας και των αξιών αυτής της χώρας.
Ολα όσα μας ενώνουν δεν θα τα προδώσουμε.
Είμαστε ένα κίνημα ελεύθερο και δημοκρατικό, μέσα στο οποίο ο καθένας τοποθετείται σύμφωνα με τον χαρακτήρα του και τα πιστεύω του.
Παράλληλα, είμαστε ένας συντεταγμένος πολιτικός φορέας. Δεν είμαστε μπουλούκι-ασκέρι…
Κλείνοντας την εισήγησή μου με αδελφοσύνη, θα ήθελα προς όλους να τονίσω: Προσωπικά είμαι αποφασισμένος να συνεχίσω το ταξίδι μου ως Οδυσσέας και να μην αφήσω να με ξεγελάσει η Κίρκη της εξουσίας.
Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.