Σάββατο 28 Μαΐου 2011

ΚΕΝΤΡΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Η αξιοποίηση της παραλιακής ζώνης από Μικρολίμανο (Τουρκολίμανο λεγόταν) έως Τροκαντερό Παλαιού Φαλήρου θα έχει ως "θέμα" τον ισλαμικό πολιτισμό και αναμένεται να δώσει ένα ...... "ιδιαίτερο" χρώμα και θα αποτελέσει πόλο έλξης για επενδυτές και "καλό" τουρισμό απο ισλαμικές χώρες !


Το ντεκόρ για τα μάτια και την ψυχή των υποψηφίων "αξιοποιητών" δε θα είναι μόνο το μεγαλοπρεπές τέμενος που θα ανεγερθεί σε σημείο της παραλιακής περιοχής των "ολυμπιακών ακινήτων" μεταξύ εκβολής Κηφισού και σταδίου ΤάεΚβοΝτο αλλά και ένα κέντρο ισλαμικής παιδείας και σπουδών . Ένα έργο , επίσης μεγαλοπρεπές , το οποίο θα δένει αισθητικά με τα έργα της "όπερας" στον παλαιό Ιππόδρομοκαι η φιλοδοξία των εμπνευστών της "αξιοποίησης" είναι να φανεί συμβολικά το γεφύρωμα των πολιτισμών δίπλα στη θάλασσα που ενώνει πολιτισμούς ανέκαθεν!
Φυσικά ένα τέτοι σκηνικό δεν μπορεί να στερείται και τον ανάλογο ανθρώπινο παράγοντα.
Σε αυτά τα πλάισια προωθείται με γοργούς ρυθμούς ο αποικισμός της Νότιας Αθήνας και ειδικά των περιοχών Νέου Φαλήρου , Μοσχάτου , Καλλιθέας και Παλαιού Φαλήρου με 120.000 λαθρομετανάστες , "μετανάστες" και "ελληνοποιηθέντες" μουσουλμάνους σε πρώτη φάση , με φιλοδοξία μέχρι το τέλος του 2015 ο πληθυσμός αυτός να ανέλθει στις 500.000 μαζί με τους ήδη υπάρχοντες μουσουλμάνους κατοίκους (κυρίως ελληνοποιηθέντες Αιγύπτιοι και Σύριοι) ....Από κει και πέρα η κάθε πληθυσμιακή ομάδα θα δείξει τη δυναμική της στον πολλαπλασιασμό και την αποίκηση...

Προφανώς η ώρα για την αξιοποίση υποβαθμισμένων περιοχών του κέντρου , έφτασε.
Κάποιοι αφού έφεραν τα πράματα σε οριακή κατάσταση τα τελευταία χρόνια , αφού αγόρασαν μαζικά ακίνητα σε εξευτελιστικές τιμές από τρομοκρατημένους, τώρα ετοιμάζουν νέα "Γκάζια" και "Ψυρρήδες"

Για τους κατοίκους των υπό "αξιοποίσηση" περιοχών έχουμε να πούμε πως δε συντρέχει λόγος ανησυχίας....
Κάποια στιγμή το φαινόμενο θα επαναληφθεί! Οι ανεπιθύμητοι πληθυσμοί της παράλιας ζώνης με κάποιον τρόπο θα απομακρυνθούν για να "αξιοιποιηθεί" ξανά η παραλία τα ακίνητα της οποίας  θα έχουν πουληθεί από τους γηγενείς στους "κατάλληλους" .για ένα κομμάτι ψωμί.
Υπολογίζεται ότι το νέο πρόσωπο της παραλίας θα αντέξει και θα λειτουργήσει τουλάχιστον 40 έτη , αν κρίνουμε από το ύψος των "επενδύσεων" που έχουν κρυφά γίνει ως τώρα και θα γίνουν.

Εκατοντάδες εκατομμυρίων επιδοτήσεων έχουν εισπραχθεί και χρησιμοποιηθεί από ΜΚΟ , ιδιώτες και συγκεκριμένων παραθαλασσίων ΜΜΕ σχετικά με την αναμόρφωση της παραλιακής ζώνης , την αγορά ( κοψοχρονιάς ) κατοικιών και ολόκληρων οικοδομικών τετραγώνων (κυρίως τα προσφυγικά στις Τζιτζιφιές) για τον έλεγχο του Real estate των νέων ενοικιαστών.
Βλέπετε εδώ ρέει ΑΦΘΟΝΟ το χρήμα και πρόκειτα για ΚΑΝΟΝΙΚΉ ΕΠΕΝΔΥΣΗ στη μετακίνηση πληθυσμού με κέρδη εκατοντάδων δις για τα επόμενα 50 χρόνια.
Η ....δουλειά θα γίνει οργανωμένα , όχι όπως στο κέντρο όπου ο κάθε ελληναράς έβγαζε χαρτζιλίκι νοικιάζοντας τρύπες και υπόγεια !!!!

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΠΙΤΖΙΝΕΣ..... που έλεγε και ο αείμνηστος Χατζηχρήστος....

Θα επανέλθουμε .....
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.