Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Ερώτηση Γ. Ανατολάκη.Με υπηρεσιακό σημείωμα της Ελληνικής Αστυνομίας ταξιδεύουν οι λαθρομετανάστες στο Κέντρο της Αθήνας!


ΠΡΟΣ: Τον Αξιότιμο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
Τον Αξιότιμο Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Τις παράλογες διατάξεις περί ασύλου εκμεταλλεύονται καθημερινά οι χιλιάδες λαθρομετανάστες που εισέρχονται παράνομα από τα σύνορα και συλλαμβάνονται της από Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να εξασφαλίσουν την επί μακρόν και συνήθως μόνιμη διαμονή τους στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, κάθε συλληφθείς λαθρομετανάστης αφού εξεταστεί από γιατρούς, δακτυλοσκοπηθεί και φωτογραφηθεί, λαμβάνει, καταθέτοντας μια αίτηση, ένα υπηρεσιακό σημείωμα από το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα, με βάση το οποίο του δίνεται χρονικό περιθώριο του ενός μηνός εντός του οποίου πρέπει να αναχωρήσει από τη Χώρα και αφήνεται ελεύθερος .
Τα προσωπικά στοιχεία που δίνονται είναι αδιασταύρωτα και συνήθως ψευδά ενώ ως τόπος διαμονής μπορεί να δηλωθεί ακόμη και ο όρος''διάφορα''ξενοδοχεία. Στη συνέχεια, οι λαθρομετανάστες συνηθίζουν να επιβιβάζονται σε τρένα του ΟΣΕ και λεωφορεία του ΚΤΕΛ εντελώς νόμιμα και ταξιδεύουν κυρίως στην Αθήνα, όπου χάνονται καθώς ενσωματώνονται με τους ομοεθνείς τους, παραβιάζοντας την παραπάνω προθεσμία και δημιουργώντας έτσι την εκρηκτική ατμόσφαιρα στο Κέντρο της Αθήνας. Το αδιαχώρητο που παρατηρείται καθημερινά στους συρμούς του ΟΣΕ της Αλεξανδρούπολης με προορισμό την Αθήνα από δεκάδες λαθρομετανάστες αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα των παραπάνω γεγονότων.
Συνεπώς ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
1. Πως δικαιολογείτε το παράδοξο να εξαγγέλλονται μέτρα για την διάσωση του Κέντρου της Αθήνας και την οικειοθελή αποχώρηση των λαθρομεταναστών και την ίδια στιγμή να παραχωρείται ανεξέλεγκτα και απλόχερα η δυνατότητα προσωρινής διαμονής στη χώρα και η οποία μετατρέπεται σε μόνιμη?
2. Πόσα από τα περιγραφόμενα υπηρεσιακά σημειώματα δίνονται κατά μέσο όρο την ήμερα και πόσοι από αυτούς τους λαθρομετανάστες τα εκτελούν παραδίδοντας τα κατά την έξοδο τους από τη χώρα? Παρακαλώ αναφέρετε συγκριτικούς αριθμούς, ανά ημέρα ή μήνα.
3. Σε ποιες κινήσεις έχετε σκοπό να προβείτε έτσι ώστε να εξαλειφθεί αυτό το φαινόμενο της κατά τα άλλα νόμιμης μετάβασης των λαθρομεταναστών Αθήνα στην ή σε άλλα αστικά κέντρα όπου πλέον γίνεται αδύνατος ο εντοπισμός τους?
4. Σε ποιο σημείο βρίσκεται η περιβόητη εξαγγελία για την κατασκευή του φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα?
Ο Ερωτών Βουλευτής:
Ανατολάκης Γεώργιος, Β Πειραιώς ΛΑ.Ο.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.