Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Ανταρτοπόλεμος με μολότοφ - Τρεις καμμένοι πολίτες!

(Aνανέωση 16.29):  Ένας 47χρονος, ο Περικλής Μανιάτης εισήχθη επειγόντως στην εντατική με σοβαρά εγκαύματα στο 33% του σώματος του από την επίθεση των περιθωριακών-αναρχικών στοιχείων με τις μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων. Ο άνθρωπος κάηκε στην προσπάθεια του να γλιτώσει από τις φλόγες την 55χρονη που είχε δεχθεί την μολότοφ.
Η επιδρομή των αναρχικών στο Α.Τ. Εξαρχείων έχει μέχρι στιγμής 3 τραυματίες πολίτες, τους
1.Σαραφάδη Διονυσία (55 ετων)
2.Πετρώφ Αλέξανδρος (48 ετών)
3.Μανιάτης Περικλής (47 ετών)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(Αρχικό κείμενο): Ζωντανή παραλίγο να καεί μια γυναίκα που πουλούσε λουλούδια στα Εξάρχεια όταν περιθωριακοί εκτόξευσαν πάνω της βόμβα μολότοφ! Αρχικά επιχείρησαν να πετάξουν τη βόμβα σε μοτσυκλέτα της αστυνομίας που τους καταδίωκε και η μολότοφ έπεσε πάνω της! Η γυναίκα μεταφέρθηκε με σοβαρά εγκαύματα στο νοσοκομείο σε κατάσταση σοκ.
Πουλούσε λουλούδια στη λαϊκή αγορά των Εξαρχείων και είχε την ατυχία να βρεθεί στο δρόμο των ταραξιών αλητών που έχουν ρημάξει εδώ και τριάντα χρόνια το κέντρο της Αθήνας.
Αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν άλλα θύματα, καθώς η περιοχή ήταν γεμάτη κόσμο, λόγω της λαϊκής.
Όλα αυτά ενώ βρισκόταν σε εξέλιιξη. πριν από μισή ώρα περίπου, επίθεση με μολότοφ  στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων, στην οδό Καλλιδρομίου!
Ομάδα 20 κουκουλοφόρων βγήκαν από τη λαϊκή αγορά που γίνεται στην περιοχή στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Καλλιδρομίου, πετάξαν δέκα βόμβες μολότοφ και έβαλαν φωτιά σε τέσσερα σταθμευμένα αυτοκίνητα η οποί επεκτάθηκε και σε μερικά από τα γύρω μαγαζιά.
Άλλοι δύο άνθρωποι κάηκαν με ελαφρύτερα εγκαύματα από τις μολότοφ. Κάηκε ένα αυτοκίνητο της ασφάλειας και δύο απλών πολιτών.
Οι δράστες μετά την επίθεση τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν. Στον τόπο της επίθεσης έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έκαναν έρευνα στην περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ οι φωτιές σβήστηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Εν τω μεταξύ, στη 1 τα ξημερώματα έγινε και άλλη επίθεση στη διασταύρωση Ιπποκράτους και Ναυαρίνου, που βρίσκονται τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ Ομάδα κουκουλοφόρων πέταξε βόμβες μολότοφ εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ που βρίσκεται εκεί, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί ή ζημιές.
Και σε αυτή την περίπτωση οι δράστες εξαφανίστηκαν χωρίς να συλληφθεί κανείς.
Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Μαγνησίας, κ. Θανάσης Νάκος, με αφορμή την επίθεση κουκουλοφόρων στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όταν ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επιτίθεται στην Αστυνομία με τον τρόπο που το έκανε χθες ο κ. Παπουτσής, όταν ο ίδιος την καταγγέλλει και την απαξιώνει, δεν αντιλαμβάνεται ότι ανοίγει την όρεξη των ακραίων στοιχείων, που διαχρονικά έχουν στο στόχαστρο τις Αρχές και την έννομη τάξη;

Εάν ο κ. υπουργός, προκειμένου να γίνεται αρεστός σε κάποιους λίγους, δεν διστάζει να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την προστασία των πολλών, τότε ο πρωθυπουργός έχει τεράστια ευθύνη για την επιλογή του...».

Κ.Κ.Ε.

Ανακοίνωση σε σκληρή γλώσσα εξέδωσε το Κ.Κ.Ε., με την οποία καταδικάζει την επίθεση: «Η επίθεση των κουκουλοφόρων στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες σε όλους εκείνους που θέλουν να δικαιολογήσουν και να ενισχύσουν την καταστολή, να φοβίσουν το λαό, για να εμποδίσουν τελικά την άνοδο του εργατικού λαϊκού κινήματος».


ΛΑΟΣ: «Η Αστυνομία χρειάζεται προστασία»


Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.,  Γ. Καρατζαφέρης, δήλωσε τα εξής: «Όταν οι αντιεξουσιαστές με σχέδιο επιτίθενται κατά της αστυνομίας, στην ουσία κατά της κοινωνίας και έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με τα δικά μας τα παιδιά, πρέπει να ξέρουν όλοι ότι εκείνη την ώρα η ατμόσφαιρα είναι εκρηκτική.

Εάν νομίζει ο κ. Παπουτσής και οι υπόλοιποι της κυβερνήσεως ότι η αστυνομία δεν κάνει καλά τη δουλειά της, να στείλουν τα δικά τους παιδιά να αντιμετωπίσουν τους λοστούς και τις βαριοπούλες που έχουν οι αντιεξουσιαστές, και τα δικά τους παιδιά να δεχτούν τις επιθέσεις με τις μολότοφ.

Η αστυνομία χρειάζεται προστασία. Διαφορετικά, εάν προπηλακίζονται και από τους αντιεξουσιαστές, και από την πολιτική ηγεσία, τότε είναι σίγουρο ότι δεν θα μπορεί να προσφέρει αυτά τα οποία περιμένει η κοινωνία».

Συνασπισμός

«Ο δρόμος της βίας είναι η καλύτερη υπηρεσία σε όσους εχθρεύονται τα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας, σε όσους θέλουν να περιστείλουν τα δημοκρατικά δικαιώματα. Τέτοιες επιθέσεις είναι καταδικαστέες και δεν έχουν καμία σχέση με το οργανωμένο, μαζικό λαϊκό κίνημα» αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΝ.

Δημοκρατική Αριστερά

Για την επίθεση στο Α.Τ. Εξαρχείων η «Δημοκρατική Αριστερά» εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση.

«Η έκρυθμη κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας δεν λέει να κοπάσει. Μία οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, μία οι λεγόμενοι αντιεξουσιαστές με τις κουκούλες. Τελευταίο κρούσμα η επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων, αλλά και στη λαϊκή αγορά της Καλλιδρομίου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μιας γυναίκας. Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι η ασφάλεια είναι πολιτικό και κοινωνικό δικαίωμα ΟΛΩΝ των πολιτών. Είναι άμεση ανάγκη, χωρίς θεωρητικολογίες, η εφαρμογή ενός πρακτικού σχεδίου, που θα λαμβάνει υπόψη του όλες τις παραμέτρους, για την αποκατάσταση της ομαλότητας στην πόλη. Η κυβέρνηση, ο δήμος της Αθήνας και όλοι οι συναρμόδιοι φορείς πρέπει να δράσουν άμεσα».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.