Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Πολεμικό κλίμα από την Τουρκία

 
Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣTύπος δημιούργησε «κλίμα πολέμου». Η Ζaman με τίτλο «Προειδοποίηση στην Αθήνα να αποφύγει μονομερείς ενέργειες στο Αιγαίο» αναφέρει ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ Νταβούτογλου έστειλε προειδοποίηση στην Ελλάδα έπειτα από δημοσιεύματα ότι η Αθήνα κάνει προετοιμασίες για την ανακήρυξη ΑΟΖ στο Αιγαίο. Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ, απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση στο πλαίσιο της Συνόδου των Τούρκων Πρέσβεων στη Σμύρνη, κάλεσε την Αθήνα να απόσχει από μονομερείς ενέργειες και τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να εκμεταλλευτεί τη θετική ατμόσφαιρα των δεσμών της με την Τουρκία για να εξεύρει λύση στα προβλήματα.
Η εφημερίδα προσθέτει ότι η Ελλάδα επιθυμεί την ανακήρυξη ΑΟΖ σε απόσταση μέχρι 200 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της, για να ξεκινήσει έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Αιγαίο.

Η Vatan στην πρώτη σελίδα και με τον τίτλο «Αυτός ο χάρτης θα προκαλέσει κρίση» και τον υπότιτλο «Η περιοχή που καθόρισε η Αθήνα για την έρευνα πετρελαίου και φυσικού αερίου σε Αιγαίο και Μεσόγειο δεν αφήνει σχεδόν τίποτα για την Τουρκία», δημοσιεύει χάρτη της ελληνικής ΑΟΖ επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με τον χάρτη αυτό που δημοσίευσαν ελληνικά ΜΜΕ σχεδόν ολόκληρο το Αιγαίο είναι υπό τον έλεγχο της Ελλάδας και δεν έχει μείνει σχεδόν τίποτα για την Τουρκία.
http://www.philenews.com/digital/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.