Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Στο λιμάνι του Ηρακλείου το πλοιάριο με τους 37 μετανάστες. Τους εξετάζουν γιατροί

Πλοιάριο με 37 παρανόμους μετανάστες εντοπίστηκε στις 13:30 το μεσημέρι κοντά στο νησάκι της Ντία βόρεια και ανοιχτά του Ηρακλείου.



Το σκάφος που μετέφερε 35 άντρες, μια γυναίκα και ένα παιδί, εντόπισε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο συμμετείχε στις έρευνες παράλληλα με σκάφη του λιμεναρχείου Ηρακλείου το οποίο είχε ενημερωθεί νωρίτερα για την ύπαρξη του συγκεκριμένου πλοιαρίου.

Πλωτό σκάφος του λιμεναρχείου Ηρακλείου αλλά και των Χανίων προσέγγισαν στο συγκεκριμένο σημείο στο οποίο εντοπίστηκε το πλοάριο με τους παράνομους μετανάστες, και λίγο πριν τις 17:30 το οδήγησαν στην προβλήτα 6 του λιμένα Ηρακλείου όπου και έδεσε.

Στο σημείο βρίσκονται γιατροί όπου θα εξετάσουν τους επιβαίνοντες του σκάφους ενώ το βράδυ αναμένεται να μεταφερθούν στα γραφεία των ναυτεργατών όπου θα διανυκτερεύσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο σκάφος επιβαίνουν άνδρες , γυναίκες και παιδιά ενώ εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο το πλοιάριο να έχει αποπλεύσει από λιμάνι της Κρήτης καθώς είχε προορισμό την Ιταλία.

Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το πλοιάριο είναι ακυβέρνητο καθώς το έχει εγκαταλείψει ο καπετάνιος του.
www.flashnews.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.