Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Τούρκος υπουργός: Δεν είναι θρησκεία ο Χριστιανισμός!

Ο Χριστιανισμός έχει πάψει να αποτελεί θρησκεία αλλά ένας ξεχωριστός πολιτισμόςρχεται από τον Τούρκο υπουργό Περιβάλλον και Αστικοποίησης, Ερντογκάν Μπαϊρακτάρ, κατά τη διάρκεια πρόσφατου συνεδρίου που διοργανώθηκε από το τμήμα γυναικών του κυβερνώντος ισλαμικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP). Σύμφωνα με την επιχειρηματολογία του Τούρκου υπουργού, η θρησκεία των τριών μεγαλύτερων χωρών στον πλανήτη δεν είναι η μουσουλμανική. Από την Κίνα, την Ινδία και τις ΗΠΑ, μόνο η τελευταία μπορεί να θεωρηθεί ως χριστιανική – μονοθεϊστική – χώρα.


Η πνευματικότητα και το θρησκευτικό συναίσθημα μειώνεται διαρκώς, παρατήρησε.
«Στον κόσμο υπάρχουν 2,5 δισεκατομμύρια χριστιανοί, ο χριστιανισμός δεν είναι πλέον θρησκεία. Είναι πλέον πολιτισμός. Αλλά δεν μπορεί αν είναι έτσι μια θρησκεία. Μια θρησκεία διδάσκει, είναι τρόπος ζωής που προσφέρει στο άτομο ειρήνη και ευτυχία.»
Και όλα αυτά τα είπε για να καταλήξει ότι το «σχέδιο» είναι να μετατρέψουν την ισλαμική θρησκεία και να την κάνουν όπως τον χριστιανισμό… Βγάλατε άκρη τι ήθελε να πει ο «ποιητής»; Σα να κινείται με εκπληκτική ταχύτητα ανάμεσα σε μια συγκεκαλυμμένη συμπάθεια – έως θαυμασμό – για την επιτυχία του χριστιανισμού και την αίσθηση της απειλής από αυτόν… Πως λένε ότι τα άκρα στην πραγματικότητα δεν απέχουν και τόσο πολύ μεταξύ τους… κάτι τέτοιο.

defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.