Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Στον εισαγγελέα προσέφυγε ο πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης μετά την επίθεση με αυγά

Μετά την επίθεση με αυγά που δέχθηκε εχθές κατά τη διάρκεια του μαθήματος, ο πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Ιωακείμ Γρυσπολάκης, ο καθηγητής αποφάσισε σήμερα να προσφύγει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Το περιστατικό συνέβη μπροστά στα μάτια περίπου 130 φοιτητών, όταν 30 άτομα εισέβαλαν πετώντας αυγά στο αμφιθέατρο, όπου παρέμειναν για πάνω από μισή ώρα φωνάζοντας συνθήματα κατά του..........
πρώην πρύτανη. Μάλιστα έφτασαν μέχρι την έδρα όπου ήταν ο κ. Γρυσπολάκης και ένας εξ αυτών τον χτύπησε με γροθιές.
Ο κ. Γρυσπολάκης είναι ο πρόεδρος της πενταμελούς οργανωτικής επιτροπής, που αποτελείται από τους αρχαιότερους καθηγητές και έχει οριστεί προκειμένου να οργανώσουν την εκλογή του νέου συμβουλίου του Πολυτεχνείου που προβλέπει ο πρόσφατος νόμος-πλαίσιο για τα ΑΕΙ.
Πρόκειται για «κατατρομοκράτηση εμένα, ως προέδρου, και των άλλων μελών της επιτροπής για να μην γίνουν οι εκλογές για το συμβούλιο. Η ομάδα εισήλθε μέσα στην αίθουσα, ο ένας που φορούσε κασκόλ κινήθηκε εναντίον μου, όμως του τράβηξα το κασκόλ και αποκάλυψα το πρόσωπο του» δήλωσε ο κ. Γρυσπολάκης και επεσήμανε πως είχε προειδοποιήσει την πρυτανεία του Ιδρύματος για τις απειλές που δεχόταν.

 Σημειώνεται ότι ο πρώην πρύτανης έχει δεχθεί ανάλογες επιθέσεις και στο παρελθόν. Την πρώτη φορά “κουκουλοφόροι” είχαν εισβάλει στο γραφείο του και του πέταξαν μια τούρτα στο πρόσωπο, ενώ μια δεύτερη φορά είχε δεχτεί επίθεση την ώρα που περπατούσε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης των Χανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.