Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Οι ΗΠΑ φτιάχνουν τεράστιο κέντρο κατασκοπείας στο Βελιγράδι;

Η αμερικανική πρεσβεία στο Βελιγράδι χτίστηκε στη θέση της πρώην αριστοκρατικής γειτονιάς Dedinje Marshall και εκεί δημιουργούνται περιφερειακά κέντρα της CIA για Βαλκάνια, γράφουν κάποιες πύλες που αναφέρονται στη Σερβία. Προσθέτουν, ακόμη, ότι το συγκρότημα βρίσκεται σε έκταση 40 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, και αποτελείται από επτά οικοδομικά τμήματα που θα απασχολούν 400 εργαζόμενους, ενώ το συνολικό έργο ανέρχεται σε 117 εκατομμύρια δολάρια.

Οι ειδικοί στα θέματα ασφαλείας δεν αμφιβάλλουν καθόλου ότι εκεί θα υπάρξουν κεντρικά γραφεία του οργανισμού πληροφοριών των ΗΠΑ, για το τμήμα αυτό της Ευρώπης. «Οι Αμερικανοί επέλεξαν τη Σερβία και το Βελιγράδι, επειδή έχει μια εξαιρετική γεωστρατηγική θέση επίβλεψης.
Η Σερβία είναι, επίσης, ιδανική από την άποψη της προσέγγισής της με την Αδριατική και την Ανατολική Ευρώπη», όπως είπε ο πρώην καθηγητής στρατηγικής, στρατηγός Ράντοβαν Ραντίνοβιτς, ο οποίος θα προσθέσει ότι η υπερδύναμη προγραμματίζει να εγκαταστήσει έναν από πλέον σύγχρονους εξοπλισμούς κατασκοπείας.
Η τελετή έναρξη της νέας αυτής αμερικανικής εγκατάστασης έχει προγραμματιστεί για το επόμενο έτος και οι σερβικές αρχές ανέφεραν με υπερηφάνεια το γεγονός ότι όλη αυτή η διαδικασία για την έκδοση της οικοδομικής άδειας δεν πήγε παραπάνω από δύο μήνες αφού η επιτροπή που εξέτασε το έργο έδωσε την άδεια σε χρόνο ρεκόρ για τα σερβικά δεδομένα.
Πηγή: Amamnews
Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.