Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Παπαδήμος: Ο διάβολος βρίσκεται στις λεπτομέρειες.Τι είχε δηλώσει ο νέος πρωθυπουργός για τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου

Αν και τυπικά ήταν απλός συντονιστής μίας από τις συζητήσεις με θέμα «Η Ευρώπη, η Ελλάδα και το Ευρώ» και όχι ομιλητής, ο Λουκάς Παπαδήμος συγκέντρωσε πάνω του όλα τα βλέμματα στο συνέδριο για τα δέκα χρόνια της Έδρας «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής »που διοργανώθηκε πριν από μερικές ημέρες στη σχολή Φλέτσερ του Πανεπιστημίου Ταφτς στη Βοστώνη.

Η προσοχή που δόθηκε ήταν απολύτως δικαιολογημένη, καθώς ήδη υπήρχε η φημολογία για ανάληψη της θέσης του πρωθυπουργού από τον κ. Παπαδήμο ...

Ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης ρωτήθηκε για τους φόβους που είχε εκφράσει στο άρθρο του για «κούρεμα» μεγαλύτερου του 50%.
Στην απάντησή του περιέγραψε ότι οι σκέψεις που αναπτύσσονταν για μεγαλύτερο κούρεμα θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο αν γίνονταν πραγματικότητα, καθώς ενώ θα οδηγούσαν σε συγκριτικά πολύ μικρό όφελος, επί της ουσίας θα αύξαναν δραματικά τους κινδύνους για τη χώρα γι αυτό και κάτι τέτοιο έπρεπε με κάθε τρόπο να αποκλειστεί ως ενδεχόμενο.
Ο Λουκάς Παπαδήμος αφού πρώτα ανέλυσε τις ιδιαίτερα θετικές για την Ελλάδα πρόνοιες της συνθήκης της 26ης Οκτωβρίου, σημείωσε με νόημα ότι ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες και αυτές δεν έχουν ακόμα διαλευκανθεί, πρέπει να γίνει το ταχύτερο δυνατό, προκειμένου Ελλάδα και Ευρώπη να μην ξεπεραστούν από τα γεγονότα μαζί με την ίδια τη συμφωνία και να απαλειφθεί το ενδεχόμενο οι αγορές να ακυρώσουν το γενικό πλαίσιό της. Εκεί κάλεσε όλους να επικεντρώσουν πλέον τις προσπάθειές τους, εκφράζοντας μάλιστα την απορία για τη στάση κομμάτων της αριστεράς που δεν υποστηρίζουν το «κούρεμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.