Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Στον εισαγγελέα για το ΟΣΔΕ ο Ροντούλης

rontoulis2
«Χοντραίνει» η κόντρα του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Στέλιου Ροντούλη με τις ΕΑΣ με τον Λαρισαίο πολιτικό να συναντάται σήμερα με τον Εισαγγελέα Υπηρεσίας στη Λάρισα και να ζητά την παρέμβασή του ώστε να επιστραφούν στους δικαιούχους αγρότες τα χρήματα για τις δηλώσεις «που παρανόμως κρατήθηκαν»..
Μάλιστα, σε δηλώσεις του στο onlarissa.gr ο κ. Ροντούλης σημείωσε πως ο Εισαγγελέας του ξεκαθάρισε ότι άμεσα θα διατάξει προανάκριση για το θέμα.
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Ροντούλη έχει ως εξής: «Επισκέφθηκα σήμερα την Εισαγγελία Λάρισας και συναντήθηκα με τον εισαγγελέα υπηρεσίας κ. Παπαοικονόμου.
Το θέμα που συζητήσαμε ήταν άμεση επιστροφή των παρανόμως παρακρατηθέντων χρημάτων αγροτών από Ενώσεις που έπειτα από συμφωνία με την ΠΑΣΕΓΕΣ είχαν αναλάβει το έργο του ΟΣΔΕ, προκειμένου οι παραγωγοί να εισπράξουν το γνωστό τσεκ από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ζήτησα ταχεία επέμβαση της δικαιοσύνης χωρίς να κατονομάσω καμία Ένωση, κανένα πρόσωπο.
Ο Εισαγγελέας από την πλευρά του μου ξεκαθάρισε ότι ταχύτατα θα γίνει προανάκριση, τα δε αποτελέσματα της οποίας (ποιες Ενώσεις, πόσοι παραγωγοί και ποια ποσά) θα κοινοποιηθούν δια της υπηρεσιακής οδού στο υπουργείου προκειμένου να ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες.
Εκτός βέβαια και εάν υπάρξει ταχεία συμμόρφωση των Ενώσεων που θα επιστρέψουν τα χρήματα στους δικαιούχους».
Υπενθυμίζεται πως προ ημερών, ο Λαρισαίος υφυπουργός αναφέρθηκε στο θέμα του κόστους των δηλώσεων του ΟΣΔΕ και ζήτησε από την άμεση επιστροφή των χρημάτων στους αγρότες, όπου αυτά έχουν καταβληθεί παράνομα (με βάση τη νέα κείμενη νομοθεσία που έφερε και το "ρήγμα" στις σχέσεις υπουργείου και ΠΑΣΕΓΕΣ με δεκάδες ΕΑΣ στη χώρα).
Για τη δήλωσή του αυτή μάλιστα είχε εισπράξει την έντονη κριτική του γραμματέα της ΕΑΣ Λάρισας Χρήστου Σιδερόπουλου ο οποίος τον είχε χαρακτηρίσει "γυρολόγο και προσωρινό".
Απόστολος Ράιδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.