Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Υγιεινή Διατροφή: Πέντε τρόφιμα για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού


Μάθετε ποιές τροφές είναι καλύτερες για τη μείωση του κινδύνου του καρκίνου του μαστού, αλλά και μερικά που πρέπει να αποφεύγονται. 

Μετά τον καρκίνο του δέρματος, ο καρκίνος του μαστού είναι η πιο συχνά διαγιγνώσκεται καρκίνος μεταξύ των γυναικών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μόνο φέτος, περισσότερες από 215.000 γυναίκες στις ΗΠΑ θα διαγνωστούν με τη νόσο, και πάνω από 40.000 θα πεθάνουν από αυτό. Ενώ περίπου 5-10 τοις εκατό των καρκίνων του μαστού μπορεί να συνδέεται με κληρονομική γονιδιακές μεταλλάξεις, περίπου το 85% των καρκίνων του μαστού εμφανίζονται σε γυναίκες που δεν έχουν οικογενειακό ιστορικό της νόσου. Αυτές οι καρκίνοι οφείλονται σε γενετικές μεταλλάξεις που εμφανίζονται ως αποτέλεσμα της διαδικασίας γήρανσης και της ζωής γενικότερα. Σήμερα, όλο και περισσότερες μελέτες έχουν γίνει για να εξετάσει τη σχέση μεταξύ της διατροφής ενός ατόμου και τον κίνδυνο ενός ατόμου από την εμφάνιση της νόσου. Ενώ υπάρχουν ακόμα πολλές συζητήσεις ως προς το εάν ή όχι δίαιτα ενός ατόμου μπορεί να επηρεάσει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού, η υγιεινή διατροφή θα βοηθήσει χωρίς αμφιβολία με τον έλεγχο του βάρους - ένας βασικός παράγοντας στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Τον Οκτώβριο ήρθε η ώρα να "Think Pink", αλλά τώρα ήρθε η ώρα να σκεφτεί το χρώμα, όπως μια διατροφή πλούσια σε διαφορετικού χρώματος φρούτα και λαχανικά μπορεί να σας προμηθεύσει με μια ποικιλία θρεπτικών συστατικών που βρίσκονται υπό μελέτη για τον καρκίνο τους, την καταπολέμηση της ικανότητες. Εδώ είναι μερικά τρόφιμα που δεν είναι μόνο χαμηλά σε θερμίδες και λιπαρά, αλλά είναι μαρμελάδα συσκευάζονται με θρεπτικά συστατικά που θα μπορούσαν δυνητικά να μειώσουν τον κίνδυνό σας. 

Το μπρόκολο και το λάχανο

Φορτωμένο με πολλά θρεπτικά συστατικά όπως η βιταμίνη C, καροτενοειδή (βιταμίνη Α), φυτικές ίνες, ασβέστιο και φυλλικό οξύ, το μπρόκολο είναι το απόλυτο φαγητό για να σας κρατήσει υγιείς. Νέες μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι δύο ενώσεις που βρίσκονται σε αυτό η σουλφοραφάνη και η ινδόλη-3-carbinol (I3C) - έχουν ως πιθανή αντικαρκινικών παραγόντων. Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν διαπίστωσαν ότι σουλφοραφάνη μείωσε τον αριθμό των βλαστικών κυττάρων του καρκίνου του μαστού (που προκαλούν εξάπλωση του καρκίνου και της επανάληψης) σε ποντίκια. Φάτετα πράσινο ωμά ή ελαφρώς βρασμένα στον ατμό, όπως, το μαγείρεμα μπρόκολο μπορεί να μειώσει την σουλφοραφάνη σχεδόν κατά 90%.

Όπως όλα τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το κατσαρό λάχανο είναι πλούσιο σε πολλά θρεπτικά συστατικά που προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των Isothiocyanates (ΤΠΕ), που εμφανίζουν ιδιότητες κατά του καρκίνου. Στην πραγματικότητα, μειώνουν τον κίνδυνο του καρκίνου. Τα οφέλη από το λάχανο πρόσφατα εντοπίστηκαν σε τουλάχιστον πέντε διαφορετικούς τύπους καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου και του μαστού.

Οι ντομάτες

Υπεύθυνος για τις ντομάτες ζωντανή απόχρωση, το λυκοπένιο είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και αντιφλεγμονώδη παράγοντα. Όλο και περισσότερες μελέτες έχουν βρει έναν ισχυρό συσχετισμό μεταξύ της κατανάλωσης ποσότητας ντοματών θα έχει ως αποτέλεσμα το μειωμένο κίνδυνο καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του μαστού. Πολυάριθμες μελέτες έχουν διαπιστώσει μια αντίστροφη συσχέτιση μεταξύ κινδύνου καρκίνου του μαστού και την αύξηση της κατανάλωσης των τοματών, και άλλα φρούτα ή λαχανικά πλούσια σε λυκοπένιο, συμπεριλαμβανομένων καρπούζι.

Κόκκινο λάχανο

Το λάχανο είναι πλούσιο σε ανθοκυάνες, τη χρωστική ουσία υπεύθυνη για πορφυρό χρώμα λάχανο, καθώς και ο καρκίνος ικανότητές του αγώνα. Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ Υπηρεσία Γεωργικής Έρευνας Γεωργίας (ARS), αυτό το λαχανικό Brassica περιέχει 36 διαφορετικούς τύπους ανθοκυανίνες, μια κατηγορία των φλαβονοειδών που όλο και περισσότερο συνδέονται με την προστασία από τον καρκίνο. Τα φλαβονοειδή που είναι στο λάχανο έχουν μια θέση σε αυτόν τον κατάλογο των τροφίμων που καταπολεμούν τον καρκίνο, το μοβ λαχανικό έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει. Όπως και το μπρόκολο, το λάχανο είναι επίσης πλούσια σινδόλη-3-carbinol? Ενώ οι γλυκοζινολικών στο λάχανο μετατρέπονται σε
isothiiocyanate, που εμφανίζονται να έχει προληπτικά αποτελέσματα για μια ποικιλία διαφορετικών μορφών καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου της ουροδόχου κύστης, καρκίνο του παχέος εντέρου, του προστάτη και του καρκίνου του μαστού .

Ο Ήλιος

Αν και ο ήλιος δεν είναι καθόλου ένα τρόφιμο, δεν μας παρέχουν ένα συγκεκριμένο θρεπτικό συστατικό που κερδίζει όλο και περισσότερο την προσοχή για τα οφέλη του στην υγεία - βιταμίνη D. Ενώ οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ακούσει ότι αυτό το λίπος λιποδιαλυτή βιταμίνη είναι απαραίτητη για να βοηθήσει να απορροφήσει το ασβέστιο για να χτίσουν και να διατηρήσουν γερά οστά και δόντια, όλο και περισσότερες μελέτες δείχνουν ότι η βιταμίνη D μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου. Η Αμερικανική Ένωση για την Έρευνα του Καρκίνου (AACR) παρουσίασε πρόσφατα μια έκθεση που απεικονίζουν έναν συσχετισμό μεταξύ αυξημένη πρόσληψη βιταμίνης D και μειωμένου κινδύνου καρκίνου του μαστού.

Καρύδια

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Σεπτέμβριο στην διατροφή και τον καρκίνο,η  κατανάλωση καρυδιών επιβράδυνε την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων του μαστού σε ποντίκια. Μετά την κατανάλωση δύο ουγγιές καρυδιών την ημέρα για 34 ημέρες, τα ποντίκια που κατανάλωναν ξηρούς καρπούς είχαν τις λιγότερες από το ήμισυ το ποσοστό εμφάνισης καρκίνου του μαστού, όπως και αυτά που δεν δοθεί η καρύδια. Τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν όπως τα ω-3 λιπαρά οξέα, αντιοξειδωτικά και φυτοστερόλες, μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο της νόσου.

Πρέπει να αποφεύγονται

Τα κορεσμένα και τα λιπαρά οξέα αυξάνουν τον κίνδυνο ενός ατόμου από μια ποικιλία ασθενειών, ειδικά καρδιακές παθήσεις. Ωστόσο, σήμερα, όλο και περισσότερες μελέτες δείχνουν ότι υπάρχει ισχυρή συσχέτιση ανάμεσα σε μια μεγάλη πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών οξέων με αυξημένο  τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.