Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Πέφτει η ιρλανδική κυβέρνηση λόγω ΔΝΤ! - Τον Ιανουάριο οι εκλογές






22-11-2010 13:54:28

Πέφτει η ιρλανδική κυβέρνηση λίγες ώρες αφ'ότου "τόλμησε" να ζητήσει την στήριξη του μηχανισμού βοηθείας των Βρυξελλών και να εμπλέξει την Ιρλανδία με το ΔΝΤ. Το κόμμα των Πρασίνων που στηρίζει την κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αίρει την στήριξή του μετά τις 7 Δεκεμβρίου που θα ψηφιστεί ο Προϋπολογισμός για το 2011 και η Ιρλανδία πλέον βαίνει προς εκλογές τον Ιανουάριο του 2011!

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του κόμματος και υπουργός Περιβάλλοντος, Τζον Γκόρμλι, ανακοίνωσε ότι έχει ήδη ενημερώσει τον πρωθυπουργό, Μπράιαν Κάουεν για τη στάση των Πρασίνων.

Δήλωσε ότι η απόφαση στο κόμμα του ήταν ομόφωνη και ελήφθη το Σάββατο, μία ημέρα πριν κατατεθεί το αίτημα για την ένταξη της χώρας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.

Ο πρόεδρος των Πρασίνων διευκρίνισε ότι το κόμμα δεν θα αποσύρει τη στήριξή του στην κυβέρνηση πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2011, στις 7 Δεκεμβρίου. Όπως είπε, είναι προς το συμφέρον του ιρλανδικού λαού να εγκριθεί. Πρόσθεσε ότι θα ήταν ανεύθυνο να αφήσει τη χώρα χωρίς κυβέρνηση ενόσω η κρίση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι Πράσινοι μετείχαν στον κυβερνητικό συνασπισμό από το 2007. Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον το τι θα γίνει στην Ιρλανδία. Η κυβέρνηση θα χάσει τις εκλογές, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο και η αντιπολίτευση που θα την διαδεχθεί είναι απόλυτα κάθετη στο ΔΝΤ. Πως θα αντιδράσει η τρόϊκα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.