Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Στην πρέσα οι συντάξεις των ένστολων – Κύμα φυγής από το δημόσιο



Οι ένστολοι θα αναγκαστούν να δουλέψουν πάνω από 10 χρόνια επιπλέον για να πάρουν σύνταξη. Τα σώματα ασφαλείας όπως όλα δείχνουν δεν θα γλιτώσουν από τις αλλαγές του ασφαλιστικού, αφού η τρόικα έχει βάλει στο μάτι τις περιπτώσεις εκείνων όπως τους αστυνομικούς που σε ορισμένες περιπτώσεις παίρνουν σύνταξη μετά το 42ο έτος ηλικίας.

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται να θέσει ως όριο τα 35 χρόνια υπηρεσίας για τους ένστολους με τις αλλαγές αυτές να τίθενται σταδιακά σε εφαρμογή από το 2015. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή οι ένστολοι συνταξιοδοτούνται με 24,5 χρόνια υπηρεσίας στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα χρόνια στη σχολή. Αυτό σημαίνει ότι οι ένστολοι στην καλύτερη περίπτωση θα δουλεύουν κατά 10,5 χρόνια περισσότερο.

Τα όρια για τη χορήγηση συντάξεων αναμένεται να αλλάξουν και για τις χήρες στρατιωτικών. Το νομοσχέδιο θα προβλέπει σύμφωνα με πληροφορίες και την κατάργηση της πλασματικής πενταετίας, ενώ παραμένει άγνωστο εάν στα συντάξιμα χρόνια θα συνυπολογίζονται και τα χρόνια στη σχολή.

Αυτές οι πληροφορίες έχουν οδηγήσει σε ένα άνευ προηγουμένου κύμα φυγής από τα σώματα ασφαλείας, καθώς μόνο μέχρι τώρα για το 2010 έχουν υποβληθεί 228 παραιτήσεις.
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.