Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Νέα τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο

Bookmark and  Share

Νέα τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο την Τρίτη, λίγα 24ωρα μετά τις απόπειρες αναχαίτισης από τουρκικά F16 ελικοπτέρου του Λιμενικού που συμμετείχε σε επιχέιρηση της Frontex στο Φαρμακονήσι.

Την Τρίτη, η τουρκική κορβέτα Bafra περιφέρεται στο Αιγαίο φτάνοντας μέχρι και ανοιχτά της Μήλου, με πορεία προς το Σούνιο. Το πολεμικό πλοίο ξεκίνησε το βράδυ της Δευτέρας από τη Σμύρνη και κατευθύνθηκε αρχικά προς τη Λήμνο. Στη συνέχεια άλλαξε την πορεία του προς το νότο κινούμενο στα στενά μεταξύ Ικαρίας και Σάμου, ενώ το βράδυ της Τρίτης - σύμφωνα με το ΓΕΝ - κατευθύνεται προς το Σούνιο.

Το τουρκικό πλοίο παρακολουθείται από την κανονιοφόρο "Ναυμάχος" του Πολεμικού Ναυτικού. Σημειώνεται ότι ο κυβερνήτης του "Ναυμάχου" έξέπεμψε μήνυμα προς την κορβέτα, η οποία εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, ωστόσο το μήνυμα αγνοήθηκε.
NOOZ.GR

Toυρκική φρεγάτα σε «κρουαζιέρα» στο Αιγαίο
Οι Τούρκοι αγνόησαν επιδεικτικά τους διεθνείς κανόνες του Δικαίου της Θάλασσας και περιφέρονταν ασκόπως από χθες
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Νέα τουρκική πρόκληση σημειώνεται τις τελευταίες ώρες στο Αιγαίο. Η τουρκική κορβέτα BAFRA αγνοώντας επιδεικτικά τους διεθνείς κανόνες του Δικαίου της Θάλασσας περιφέρεται ασκόπως από χθες σε ολόκληρο το Αιγαίο ενώ αναμένεται να συνεχίσει την .....«κρουαζιέρα» της μέσω Σουνίου.

Το τουρκικό πολεμικό πλοίο ξεκίνησε χθες το βράδυ από τη Σμύρνη και κατευθύνθηκε αρχικώς βόρεια φτάνοντας κοντά στη Λήμνο.

Στη συνέχεια αλλάζει πορεία προς τα νότια, κινείται δυτικά από τη Χίο και περνάει από τα στενά μεταξύ Ικαρίας και Σάμου.

Κατόπιν ακολουθεί πορεία παραλλήλως των μικρασιατικών παραλίων και όταν φτάνει μεταξύ Τήλου και Χάλκης προσανατολίζεται δυτικά προς Σαντορίνη και Φολέγανδρο.

Η εκτίμηση του ΓΕΝ είναι ότι πλέον κατευθύνεται προς το Σούνιο πριν επιστρέψει στη ναυτική βάση της Σμύρνης.

Το τουρκικό πλοίο παρακολουθείται από την κανονιοφόρο "Ναυμάχος" του Πολεμικού Ναυτικού.

Την ώρα που η τουρκική κορβέτα βρισκόταν μεταξύ Ίου και Σαντορίνης, λίγο πριν τις 2.30 το μεσημέρι, ο κυβερνήτης της κανονιοφόρου εξέπεμψε μήνυμα αναφέροντας στο τουρκικό σκάφος ότι παραβιάζει το δίκαιο της αβλαβούς διέλευσης διαμέσου των εθνικών χωρικών υδάτων και κάλεσε το σκάφος να διακόψει την παραβίαση.

Μετά την εκπομπή του σήματος, το σκάφος και χωρίς να απαντήσει, βρήκε από τα εθνικά στα διεθνή ύδατα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.