Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

ΛΑΟΣ - Ο Γ. Καρατζαφέρης για τα οικονομικά μέτρα

Bookmark and  Share

«Θα ιδρώσουμε, θα δακρύσουμε, θα ματώσουμε, αλλά η Ελλάδα θα διασωθεί.Πρέπει να τη διασώσουμε», τόνισε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης αναφερόμενος στα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε σήμερα η κυβέρνηση. Ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε ότι όλα τα χρόνια της μεταπολιτεύσεως, μεριμνούσαμε για τους Έλληνες και παραμελούσαμε την Ελλάδα και τόνισε ότι «σήμερα, την στιγμή της μεγάλης κρίσεως, πρέπει να μεριμνήσουμε για την Ελλάδα, δοκιμάζοντας τους Έλληνες».

Κατηγόρησε ολόκληρη την πολιτική ηγεσία,τους συνδικαλιστές και όλους συνολικά τους παράγοντες του δημόσιου βίου γιατι «υπήρξαν όλα αυτά τα χρόνια μάλλον κατώτεροι των περιστάσεων» και γιατί «υπήρξαν στιγμές που δεν ορθώσαμε το ανάστημά μας όλοι, μπροστά σε μεγάλες κομβικές για τον τόπο πορείες".

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ εκτίμησε ότι ο προσωπικός πατριωτισμός ενός εκάστου, πρέπει να παραμερίσει τα οποιαδήποτε προσωπικά ωφελήματα, «για να επαναφέρουμε το βαναύσως τραυματισμένο γόητρο της χώρας, εκεί που επιβάλλεται από την μακροχρόνια Ιστορία μας και την υποχρέωσή μας προς τις επόμενες γενεές των Ελλήνων». Είπε επίσης ότι για κάθε ένα από τα μέτρα, ο ΛΑΟΣ θα τοποθετηθεί στη Βουλή και ζήτησε να αναλάβει ο καθένας τις προσωπικές του ευθύνες «για να μπορέσουμε να υπηρετήσουμε αυτό που έχει περισσότερο ανάγκη ο τόπος, την κοινωνική ειρήνη».

Νωρίτερα, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό (Αντένα) ο αρχηγός του ΛΑΟΣ πρότεινε την έκδοση ομολογιακού δανείου πέντε δισεκατομμυρίων, με ορίζοντα δεκαετίας, «στο οποίο θα πρέπει να συμμετάσχουν εθελοντικά οι διακόσιες πλουσιότερες ελληνικές οικογένειες ώστε μ' αυτό τον τρόπο να βοηθήσουν την πατρίδα». Ο Γιώργος Καρατζαφέρης είπε ότι τα μέτρα έπρεπε να είχαν παρθεί πολύ νωρίτερα και η κυβέρνηση έπρεπε να είχε επιδείξει τολμηρότητα απέναντι στο πρόβλημα και να μην περιμένει να πάρει τα μέτρα τελευταία στιγμή «κάτω από τον εκβιασμό των καταστάσεων».

Υποστήριξε επίσης ότι πρέπει να δοθεί μήνυμα εθνικής ενότητας στο εξωτερικό γιαυτό και ο ίδιος συμπορεύεται και στηρίζει την Ελλάδα, όπως είπε, γιατί είναι μια περίοδος που παράγονται πολιτικά αποτελέσματα και η σκακιέρα είναι σύνθετη, πράγμα που επιβάλλει αμιγή εθνική ενότητα. Αναφερόμενος στην βουλευτική αποζημίωση είπε ότι έχει ήδη τοποθετηθεί υπέρ της μείωσής της κατά 50% και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι πολιτικοί πρέπει να πρώτοι να δίνουν το παράδειγμα. «Γι' αυτό και χθες προχώρησα στην συμβολική κίνηση να επιστρέψω το βουλευτικό μου αυτοκίνητο, όπως και να καταθέσω το ποσό των 5.000 ευρώ στο Ταμείο Στήριξης της Ελλάδας κάτι στο οποίο με ακολούθησε και ο πρώτος σε σταυρούς βουλευτής μας συνεισφέροντας με το συμβολικό ποσό των 1.000 ευρω», είπε. Διαφώνησε με την αύξηση του ΦΠΑ διότι «στεγνώνουμε την αγορά και υπάρχει κίνδυνος να «πέσει» μια τράπεζα» και πρότεινε την παλιννόστηση των κεφαλαίων που βρίσκονται τώρα στο εξωτερικό και είναι ανενεργά, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στην ανάπτυξη της χώρας, την νομιμοποίηση αυθαιρέτων και ημιυπαίθριων χώρων, την νομιμοποίηση του τζόγου που τώρα είναι παράνομος και την εξέταση των αδειών των καζίνο.

Αναφερόμενος στο ύψος των τιμών, είπε ότι πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε την κλοπή που γίνεται εις βάρος της χώρας μας και τόνισε πως αν θέλουμε ο Έλληνας να μπορεί να ζει με όσα παίρνει, τώρα πρέπει να μειωθούν οι τιμές σε επίπεδα απόλυτα όμοια με τα ευρωπαϊκά, ώστε να πέσει το κόστος διαβίωσης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.