Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

"Η μεγάλη ιδεολογική κωλοτούμπα της ΝΔ" - Ο υποναύαρχος Στέλιος Φενέκος γράφει

Γράφει ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΦΕΝΕΚΟΣ
Υποναύαρχος ε.α

Βλέπουμε με μεγάλη έκπληξη την Νέα Δημοκρατία μετά το συνέδριο να τραυλίζει αμήχανα το ‘’νέο’’ ιδεολογικό της δόγμα, προσπαθώντας να συνδέσει τον ‘’ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό’’ που δειλά εξέφρασε τότε ο Κ. Καραμανλής (ο θείος), με τον ‘’κοινωνικό φιλελευθερισμό’’ που προσπαθεί να ψελλίσει ο κ. Σαμαράς σήμερα.
Είναι προφανής η προσπάθεια του κ. Σαμαρά να επιδιώξει μια ιδεολογική σύνδεση με τον Κ. Καραμανλή (το θείο) για να συγκρατήσει την φθίνουσα πορεία της ΝΔ. Μπροστά στα αδιέξοδα της άκρατης νεοφιλελεύθερης πολιτικής που ακολουθεί, προσπαθεί να καλυτερεύσει την εικόνα της (ψηφοθηρικά), και να διευρύνει την εκλογική της σύνθεση με ψηφοφόρους από τον κεντρώο χώρο, από ένα πολιτικό ιδεολογικό χώρο που όλοι οι Έλληνες ξέρουν ότι ποτέ δεν εξέφρασε και οπωσδήποτε σήμερα δεν εκφράζει.
Στην λογική της ψηφοθηρίας μάλιστα βάζει τόσο πολύ ‘’νερό στο κρασί του’’ (στην πολιτική ιδεολογία δηλαδή), ώστε συμπράττει ιδεολογικά με τον κ. Βενιζέλο, κάνοντας του και όλα τα χατίρια και μία ακόμη οπισθο-κυβίσθηση (‘’κωλοτούμπα’’ προς τα πίσω δηλαδή, αφού είδαμε τον κ. Παπουτσή να τοποθετείται ως εθνικός αντιπρόσωπος στη Παγκόσμια Τράπεζα. Η παλαιοκομματική νοοτροπία σε όλο της το μεγαλείο).

Δυστυχώς η επίκληση από την ΝΔ του ‘’κοινωνικού φιλελευθερισμού’’ δεν είναι πραγματική, όπως αποδεικνύεται από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της, την καθημερινή πρακτική της τα έργα και τις δράσεις της.
Αγαπητοί της ΝΔ, όσο κι αν προσπαθείτε για ψηφοθηρικούς λόγους να δείξετε κοινωνικό πρόσωπο, δεν πείθετε ούτε τα ίδια σας τα μέλη και ψηφοφόρους.

Δυστυχώς άλλο τα λόγια και άλλο οι πράξεις.

Σας θυμίζουμε την αντίδραση που υπήρξε όταν ο Κ. Καραμανλής (ο θείος) μίλησε για τον ‘’ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό’’ και αναγκάστηκε να τον αποσύρει την ίδια σχεδόν στιγμή που τον εξέφρασε, μη μπορώντας να διαχειρισθεί τις αντιδράσεις των σκληροπυρηνικών νεοφιλελεύθερων μελών σας, που αποτελούν και το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων σας.

Αγαπητοί φίλοι της ΝΔ, παρά το γεγονός ότι ‘’scripta manent’’ (τα γραπτά μένουν), δεν θα έλεγα το ίδιο και για τα λόγια, για τα οποία ισχύει το ‘’έπεα πτερόεντα’’.

Το σίγουρο όμως είναι ότι τα έργα μένουν και δυστυχώς τα έργα της ΝΔ, έχουν συνεισφέρει εν πολλοίς στην κατάσταση που είναι σήμερα η χώρα και καμία ‘’λεκτική προσπάθεια εξωραϊσμού’’ δεν μπορεί να τα ομορφύνει . Ούτε μπορεί να τους δώσει την ουσιαστική κοινωνική διάσταση με επίκεντρο τον άνθρωπο που απαιτείται σήμερα.

Απλά η ΝΔ κάνει μια ακόμη κυβίσθηση ή αλλιώς ‘’κωλοτούμπα’’ επί το λαϊκότερον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.