Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Πάνω από όλα η Ελλάδα δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης

Σε σχετική επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη, με την διεκδίκηση των γερμανικών κατοχικών αποζημιώσεων ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, απάντησε ότι «αν επαναφέρουμε το θέμα επισήμως στη φάση αυτή, θα ερμηνευθεί, ως αδυναμία, υπεκφυγή και αναζήτηση για άλλοθι.Και συνέχισε :

«Σε καμία περίπτωση δεν παραιτείται η χώρα μας από την διεκδίκηση των γερμανικών κατοχικών αποζημιώσεων, ούτε όμως παρασυρόμαστε από την επικαιρότητα ή την προβοκάτσια ενός εντύπου. Σε καμία περίπτωση δεν έχουμε παραιτηθεί από τις αξιώσεις μας, αλλά όχι να το καταστήσουμε σημαία ευκαιρίας τώρα που είμαστε σε αδυναμία προσπαθώντας να βάλουμε τάξη, να επιφέρουμε τομές και να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας».

«Δεν ήθελα μία τέτοια εκτίμηση, πιστεύοντας ότι δεν πρέπει η εξωτερική πολιτική να αντιμετωπίζεται ως σημαία ευκαιρίας ή για εσωτερική κατανάλωση»
υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. Ταυτόχρονα, τόνισε ότι θα πρέπει να αποδείξει η χώρα μας πρώτα ότι είναι αξιόπιστη και πληρώνει τα χρέη της κι αυτό είναι κάτι που εξαρτάται από μας τους ίδιους: «Την εικόνα της αξιοπιστίας θα την αποκαταστήσουμε. Προέχει να αποδείξουμε ότι μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας και να αποκαταστήσουμε την εθνική μας υπερηφάνεια, αλλά περιμένουμε κι από τους εταίρους μας να τηρήσουν και τις δικές τους ρητές και άρρητες δεσμεύσεις».

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε ακόμα την ικανοποίηση του για τις αποστάσεις που πήρε η γερμανική κυβέρνηση, δια του πρεσβευτού της, για τα όσα ατυχή και προσβλητικά αναφέρθηκαν στο δημοσίευμα του περιοδικού Focus.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θέση του πρωθυπουργού και καταφέρθηκε κατά των κομμάτων της Αριστεράς και ειδικά τον ΣΥΡΙΖΑ: «Όταν η πατρίδα βρίσκεται σε κίνδυνο, το να πετάμε πέτρες στη τζαμαρία δεν συνιστά προσφορά».

Επαίνεσε ακόμη ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ το γεγονός της επίσκεψης του κ. Παπανδρέου στις ΗΠΑ και τη συνάντηση με τον αμερικανό Πρόεδρο, λέγοντας ότι «ως κίνηση είναι επιβεβλημένη στην πολιτική συγκυρία για να καταλάβουν οι Βρυξέλλες ότι υπάρχουν και άλλες δίοδοι».

Επίσης, ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε στο όλο ιστορικό περί τις γερμανικές αποζημιώσεις, κάνοντας λόγο για συμπεριφορά υποτέλειας από πλευράς Ελλάδος και υπογραμμίζοντας ότι όσες χώρες διεκδίκησαν και απαίτησαν πήραν αποζημιώσεις.

Ο πόεδρος του ΛΑ.ΟΣ μάλιστα, επιτέθηκε στη Γερμανία κάνοντας λόγο για «κλεπταποδόχους»:«Φέρτε πίσω τα κλεμμένα. Αν είχαμε πάρει τα υποβρύχια που γέρνουν, δεν θα μιλούσαν».

Απαντώντας ακριβώς στην επισήμανση αυτή στη δευτερολογία του, ο πρωθυπουργός είπε ότι στο θέμα των εξοπλισμών πρώτιστο κριτήριο παραμένει το εθνικό συμφέρον και όχι το συμφέρον των προμηθευτών και πάντως με διαδικασίες απόλυτης διαφάνειας.

Υποστήριξε ότι «η χώρα μας βρέθηκε σε αυτή την κατάσταση γιατί δεν παράγει» και σχετικά με την επίθεση που δέχεται η Ελλάδα από την ΕΕ για την οικονομία, σημείωσε ότι «πατούν στο έλλειμμα και το χρέος για να μας επιτεθούν».

«Όμως, το έλλειμμα άλλων χωρών είναι πολύ μεγαλύτερο από το δικό μας, ενώ το χρέος είναι λιγότερο από ό,τι είναι στις μισές χώρες της ΕΕ», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας πως δέχεται πόλεμο το ευρώ [EUR=X] Σχετικά άρθρα από το δολάριο και ότι «η χώρα μας είναι το θύμα του πολέμου».

Πρότεινε, επίσης, την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ λέγοντας ότι «αντί για τρία χαλινάρια, προτιμώ ένα» και προσθέτοντας πως «οι όροι του ΔΝΤ δεν είναι τόσο επαχθείς».

«Μας χρωστάει η Γερμανία, δεν της χρωστάμε»
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εξαπέλυσε ακόμη επίθεση κατά της Γερμανίας, λέγοντας ότι «όποτε η χώρα μας ήρθε σε επαφή με τη Γερμανία, βγήκε ζημιωμένη», αναφέροντας την περίοδο του Όθωνα και της βαυαροκρατίας και την κατοχή. «Μας χρωστάει η Γερμανία, δεν της χρωστάμε», είπε.

Αναφερόμενος δε, σε πιθανή προτροπή του για μποϊκοτάζ γερμανικών προϊόντων, είπε ότι αν διαπιστώσει ότι γίνεται ασφυκτική η πίεση από τη Γερμανία, τότε θα το προτείνει. «Μπήκαμε στην ΕΕ ως ισότιμα μέλη και σήμερα είμαστε αποικία», είπε.

Εξέφρασε, τέλος, τη διαφωνία του με την Εξεταστική Επιτροπή για την οικονομία, την οποία χαρακτήρισε «έγκλημα» και όχι απλά λάθος, ενώ χαρακτήρισε «ακόμη πιο ηλίθια την αντιπρόταση της ΝΔ για συμπερίληψη της περιόδου 1981 έως σήμερα για την Εξεταστική».

Οι προτάσεις για την οικονομία
Μεταξύ άλλων, ο κ. Καρατζαφέρης πρότεινε, αντί μείωσης μισθών, να αυξηθεί για δύο χρόνια κατά μία ώρα το ωράριο εργασίας και να μην μειωθούν οι απολαβές. Ζήτησε από την κυβέρνηση να εξασφαλίσει τη ρευστότητα των τραπεζών και πρότεινε να θεσπιστούν κίνητρα για να έρθουν χρήματα από το εξωτερικό, όπως η απαλλαγή από φόρο επιτοκίων για τρία έως πέντε χρόνια.

Πρότεινε ακόμη να καλέσει η κυβέρνηση τις μεγάλες εταιρίες και να επιμηκύνει για πέντε έτη τις συμβάσεις στα δημόσια έργα. «Μπορεί να εξασφαλίσει έτσι 15 δισ. ευρώ και 300.000 θέσεις εργασίας», είπε.

Ζήτησε ακόμη την αξιοποίηση των κληροδοτημάτων με κατάλληλη νομοθετική ρύθμιση, τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, κάτι που –όπως είπε- θα αποφέρει 6 δισ. ευρώ και συμφώνησε με την επιμήκυνση κατά 2-3 χρόνια, των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από τη στιγμή που το προσδόκιμο όριο ζωής αυξήθηκε κατά δέκα χρόνια από τότε που θεσπίστηκαν τα όρια για τη σύνταξη, αρκεί «τα τέσσερα τελευταία χρόνια να δουλεύει ο εργαζόμενος τέσσερις ημέρες και όχι πέντε».

Πρότεινε, επίσης, την εναρμόνιση των τιμών των πολυεθνικών εταιρίων στην Ελλάδα με αυτές της Ευρώπης, τη δημιουργία "Τειρεσία Κερδοσκόπων" και την τιμή μαρκέ σε είδη πρώτης ανάγκης.

Εξωτερική πολιτική

Επιπλέον αναφέρθηκε στην εξωτερική πολιτική και χαρακτήρισε «λάθος του πρωθυπουργού» το ταξίδι στη Ρωσία, λέγοντας ότι «η Ρωσία ήταν μια όαση, που χάθηκε εξαιτίας της ΝΔ. Η Μόσχα σήμερα, απέκτησε ερωμένη, που λέγεται Άγκυρα».

Διατύπωσε φόβους για επεισόδιο στο μέλλον με την Τουρκία, παραπέμποντας στην εσωτερική αναστάτωση της χώρας και είπε πως «ή ο Ερντογάν θα επιβληθεί, ή θα αντιδράσει ο κεμαλισμός


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.