Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Δημοψήφισμα για την ιθαγένεια


ΑΘ. ΠΛΕΥΡΗΣ:
Ελένη Φουντουλάκη | 08.02.2010

Εν μέσω αντιδράσεων μίλησε προχθές το βράδυ στα Χανιά ο βουλευτής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑ.Ο.Σ.)
κ. Αθανάσιος Πλεύρης, καθώς την ώρα της ομιλίας του στο δημαρχείο συγκεντρώθηκε ομάδα ατόμων που φώναζε συνθήματα και ζητούσε να μην πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, υπό τον φόβο της πρόκλησης επεισοδίων.
Ο κ. Πλεύρης τάχθηκε κατά του νομοσχεδίου για την απόδοση ελληνικής ιθαγένειας σε μετανάστες που προωθεί η κυβέρνηση και ζήτησε τη διενέργεια δημοψηφίσματος για το συγκεκριμένο ζήτημα.
"Βρίσκομαι στα Χανιά για τον αγώνα που κάνουμε με τις συνδιασκέψεις για το θέμα της παροχής ιθαγένειας στους αλλοδαπούς. Παρά τις βελτιώσεις που έχουν γίνει στο νομοσχεδίο, για το οποίο έχουμε πολλές διαφορές ακόμα, κλιμακώνουμε τον αγώνα και ζητάμε δημοψήφισμα γιατί μόνο ο Ελληνικός λαός θα αποφασίσει για το αν θα αλλάξει το εκλογικό σώμα", σημείωσε.
Ο ίδιος έκανε λόγο για "κλίμα τρομοκρατίας" με αφορμή τις επισκέψεις που πραγματοποιεί στην Κρήτη αναφέροντας ότι οι αντιδιαδηλώσεις είναι "νοοτροπίες φασιστικού τύπου".
"Στο Ηράκλειο δεν μου δόθηκε η δυνατότητα να μιλήσω διότι κάποιοι είχαν καταλάβει τον χώρο της ομιλίας και στα Χανιά κάποιοι που θέλουν να λέγονται δημοκράτες πραγματοποίησαν αντιδιαδήλωση την ώρα της ομιλίας μου. Δεν καταλαβαίνω, στην Δημοκρατία υπάρχουν αντιδιαδηλώσεις; Ο καθένας μπορεί να εκφράζει τις απόψεις του από οποιοδήποτε μετερίζι κι αν προέρχεται, πόσω μάλλον αν είναι εκλεγμένος βουλευτής του Ελληνικού κοινοβουλίου. Οι αντιδιαδηλώσεις είναι φασιστικού τύπου" υποστήριξε.
Κληθείς από τα "Χ.Ν." να σχολιάσει τον διπλό εμπρησμό της Εβραϊκής συναγωγής ο βουλευτής του ΛΑΟΣ ανέφερε ότι "ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κατήγγειλε το γεγονός. Είναι μια απαράδεκτη πράξη και μας προβληματίζει το γεγονός ότι σε μια περίοδο που οι σχέσεις Τουρκίας - Ισραήλ περνάνε κρίση και υπάρχει δυνατότητα επαφής της Ελλλάδος με την εβραϊκή κοινότητα, κάποιοι κάνουν αυτές τις πράξεις. Πράξεις οι οποίες όπως είδαμε, τελικά προέρχονται από την Αμερική και την Αγγλία, πράγμα που κατά την άποψή μας δείχνει ότι ορισμένοι θέλουν να δείξουν πως υπάρχει αντισημιτισμός στην Ελλάδα ενώ η χώρα μας σέβεται όλες τις θρησκείες".
Σημειώνεται ότι οι συγκεντρωμένοι, που παρέμειναν έξω από το δημαρχείο Χανίων για περισσότερη από μία ώρα, αφού φώναξαν συνθήματα, αποχώρησαν ειρηνικά.
Υ.Γ
Ο φόβος η τρομοκρατία των ιδεών, η παραπλάνησης των πολιτών, δεν θα περάσει, αν τα πιστεύω μας είναι ισχυρά.
Ποτέ μην ξεχνάτε, πως μόνο τα νεκρά ψάρια κολυμπούν ακολουθώντας το ρεύμα του ποταμού.
Εμείς όμως δεν φοβόμαστε το ρεύμα, αυτό που θέλει να μας παρασύρει γιατί είμαστε Έλληνες, γιατί είμαστε απόγονοι του Κολοκοτρώνη του Μακρυγιάννη του Νικηταρά του Κανάρη και πολλών άλλων ηρώων, που δόξασαν την πατρίδα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.