Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Καλύτερα στο νοσοκομείο, παρά φυλακή ισόβια

Ο παραπάνω τίτλος, εκπροσωπεί απολύτως την λογική που οι τελευταίες κυβερνήσεις έχουν καλλιεργήσει στους αστυνομικούς. Έτσι απολύτως λογικό πρέπει να μας φαίνεται αυτό που συνέβη σήμερα το πρωί στο κέντρο της Αθήνας. Περίπου 20 αναρχικοί, με κράνη, παλούκια και λοιπά όργανα «ελεύθερης έκφρασης», επιτέθηκαν σε ομάδα πέντε - έξι αστυνομικών.

Όπως είναι φυσικό, και όπως έχουν μάλλον διαταγές να κάνουν οι αστυνομικοί έφυγαν τρέχοντας. Ένας - δύο όμως από αυτούς έμειναν πίσω, και παγιδεύτηκαν. Και έφαγαν τόσο ξύλο, ώστε σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από αυτούς κινδυνεύει να χάσει μέρος του χεριού του (δάκτυλο/δάκτυλα).

Μπορεί να οργιστεί κάποιος διαβάζοντας το. Αν ήταν όμως στην θέση του (μάλλον νεαρού) αστυνομικού τι θα έκανε; Αν επιτιθόταν, θα τον έδιωχνε από το σώμα ο Χρυσοχοΐδης, αφού πρώτα οι διάφοροι Λαζόπουλοι θα φρόντιζαν να φτιάξουν κλίμα. Αν χρησιμοποιούσε το όπλο του, θα πήγαινε φυλακή. Οπότε σου λέει, καλύτερα να φάω μερικές, παρά να κάτσω μέσα ισόβια. Απλό δεν είναι; Θα κάνατε εσείς κάτι άλλο στην θέση τους; Ποιός θα τον προστάτευε; Οι ανώτεροι του; Που στο άκουσμα των λέξεων «πολιτική ηγεσία» βρέχουν τα κρεβάτια τους; Οι συνάδελφοι του, συνδικαλιστές, που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να απολογούνται διαρκώς;

Άρα καλά έκανε! Και έτσι πρέπει να κάνουν και οι συνάδελφοι του. Γιατί έχουν ευνουχιστεί πλήρως από το κράτος και το παρακράτος των ΜΜΕ.




Συνέχεια σχετικού άρθρου από τον Μανόλη Σταματάκη

Η Αστυνομία στο έλεος των τρομοκρατών.
H άνανδρη - τρομοκρατική επίθεση με έξι τραυματίες αστυνομικούς, εκ των οποίων οι δυο σοβαρά έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίας Παρασκευής τις 9: 30 το βράδυ, έδειξε την δεινή θέση που μπορεί να βρεθεί ο αστυνομικός στη χώρα μας και την κατάντια της πολιτικής μας.
Ο κος Μιχάλης Χρυσοχοίδης έσπευσε να δηλώσει ότι <<έχουμε πόλεμο >>, ενώ ένα συγνώμη στις οικογένειες των δοκίμων Αστυνομικών θα ήταν ποιό χρήσιμο, σε μια ακέφαλη Αστυνομία και ας ήταν σαν αυτό που εξέφρασε, στη εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ που στράφηκε εναντίων των νέων εκείνων Αστυνομικών, που έτυχε να μη γνωρίζουν την προσωπικότητα του Κου Παπαχρίστου.
Έχουμε καταντήσει την Αστυνομία μας ανδρείκελα, λίγο μας νοιάζει αν αυτοί σκοτώνονται, ή τραυματίζονται, τους θεωρούμε αναλώσιμους. Αν τραυματιστεί Αστυνομικός κατά την εκτέλεση του καθήκοντος τα μέσα μαζικής ενημέρωσης το περνάνε στα ψιλά γράμματα. Κανένας δεν ασχολείται για το πόσο ώρες δουλεύει, ή πόσες ώρες κοιμάται. Όμως ο Αστυνομικός που βλέπουμε, μπορεί να είναι ο υιός μας, ο αδελφός, ο πατέρας μας, ο γείτονας, ο οποιοσδήποτε συμπολίτης μας και δεν είναι ο εχθρός που θα πρέπει να πολεμήσουμε.
Οι ανώτατοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας δηλώνουν ότι «Όλα τα γεγονότα δείχνουν ότι οδηγούμαστε σε ολική αναμέτρηση, από την οποία θα θρηνήσουμε πολλά θύματα». Εσείς κύριε Χρυσοχοϊδη δεν προβληματίζεστε; Aφήστε επί τέλους τα παχιά λόγια και τα επικοινωνιακά τρυκ και καταλάβετε ότι είστε Υπουργός Δημόσιας Τάξης. Έχετε κατά νόμο υποχρέωση να φέρετε τη γαλήνη και την ηρεμία σ' αυτό τον τόπο! Έχετε ευθύνη και υποχρέωση, σε όλους αυτούς που σας ψήφισαν.
Θέσεις που δίνουν τη δυνατότητα στους αναρχικούς να κάνουν ότι θέλουν με την ανοχή σας, μόνο αστάθεια και ανεξέλεγκτες καταστάσεις μπορούν να δημιουργήσουν. Τρομοκρατικές οργανώσεις που είτε φέρουν τη σφραγίδα της "ΣΕΧΤΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ", είτε τη σφραγίδα του "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ", στο πολύ καλά οργανωμένο τρομοκρατικό κτύπημα κατά του Αστυνομικού Τμήματος της Αγ. Παρασκευής, είχε στόχο να στραφεί κατά της έννομης τάξης της χώρας, με σκοπό την αποσταθεροποίηση.
Οι λύση είναι απλή αν το θέλετε, μιλήστε με τους Διστακτικούς και τους Αστυνομικούς, ακούστε τα προβλήματα των, τους φόβους των, βρείτε τρόπο συνεργασίας Δικαστικής και Αστυνομικής εξουσίας. Η πολιτεία έχει ευθύνη να δώσει λύση στην ατιμωρησία και στον ωχαδερφισμό που επικρατεί στις μέρες μας. Ρωτήστε ένα πολίτη, πάρτε μια δεύτερη γνώμη για το πώς θα ήθελε να είναι στη καθημερινότητα η ζωή του.
Οι δολοφονίες, οι ληστείες , οι κλοπές και οι διαρρήξεις είναι καθημερινές, διαβάστε ένα πρωινό το Αστυνομικό Δελτίο και θα εκπλαγείτε από την ιθαγένεια αυτών που τις διαπράττουν. Ο φόβος που επικρατεί σε όλες τις γειτονιές των πόλεων αλλά και των χωριών, μας έχει κάνει να μη μπορούμε να περπατήσουμε κάποιες ώρες, ιδιαίτερα τις νυκτερινές. Να κλειδωνόμαστε στα σπίτια μας και να σκεφτόμαστε ότι ίσως να είμαστε εμείς περισσότερο τυχεροί την επόμενη μέρα, από τον γείτονα μας.
Εγώ όπως και πολλοί άλλοι συμπολίτες μας, αισθάνομαι υπερήφανος όταν βλέπω την Ελληνική σημαία, για μένα δεν είναι ένα κουρέλι που μπορεί εύκολα να το καταστρέψει κάποιος. Φροντίσατε να μη διδάσκετε η ιστορία και η θρησκεία μας στα σχολεία, τώρα κάποιοι θέλουν να καταργήσετε και τις μαθητικές παρελάσεις. Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα πολλές φορές φιλοξενούν τους αναρχικούς, οι φωνές των πολλών δεν ακούγονται γιατί υπάρχει ο εκφοβισμός των ολίγων. Όμως προσέξτε γιατί τα λίγα σύννεφα που έχουν φέρει τον κακό καιρό, μπορεί να εξελιχθούν σύντομα σε τυφώνα.
Μανώλης Σταματάκης
Πρόεδρος Ν/Ε ΛΑ.Ο.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.