Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

Τι διακυβεύεται πραγματικά στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009
















Ας μιλήσουμε καθαρά: στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 δε διακυβεύεται ούτε η οικονομική πολιτική, ούτε η βελτίωση του κράτους και της καθημερινότητάς μας. Την οικονομική πολιτική θα την καθορίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επιβάλλοντας σκληρά μέτρα σε όποια κυβέρνηση προκύψει. Στο κράτος απλά εναλλάσσονται δύο κομματικοί στρατοί κατοχής, και η ενδεχόμενη αλλαγή φρουράς αφορά μόνο όσους προσδοκούν οφίτσια - όχι εμάς. Δε διακυβεύεται λοιπόν στις εκλογές αυτές, ούτε η οικονομική πολιτική, ούτε η ποιότητα του κράτους, των νοσοκομείων, του ΙΚΑ κλπ. Σε αυτές τις εκλογές διακυβεύεται το μέλλον της Ελλάδας ως ανεξάρτητου εθνικού κράτους. Τίποτα λιγότερο. Και είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι για το μέλλον της. Υπάρχει στην Ελλάδα εδώ και χρόνια, ένα οριζόντιο σχίσμα που διαπερνά τα δύο κόμματα εξουσίας. Υπάρχουν πολιτικοί, και στα δύο κόμματα εξουσίας, που λειτουργούν υπέρ της διατήρησης της Ελλάδας ως ανεξάρτητου εθνικού κράτους, και άλλοι π.χ ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ που λειτουργούν (συνειδητά ή λόγω ψευδαισθήσεων) υπέρ της δορυφοροποίησής της και της αποδόμησής της ως εθνικής κοινωνίας.
- Υπάρχουν εκείνοι που βλέπουν την τουρκική απειλή και επιμένουν στην αποτροπή της, και εκείνοι που την παραβλέπουν και προτρέπουν σε "διάλογο".
- Υπάρχουν εκείνοι που συνεχίζουν τον αγώνα για το όνομα της Μακεδονίας, και εκείνοι που επιδιώκουν "να κλείσουμε το θέμα".
- Υπάρχουν εκείνοι που αναβαθμίζουν τη θέση της Ελλάδας στη μεγάλη σκακιέρα των πετρελαίων, και εκείνοι που προωθούν τη δορυφοροποίησή της από την Τουρκία.
- Υπάρχουν εκείνοι που βλέπουν την κοινωνική διάβρωση από την ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση, και εκείνοι που την καλωσορίζουν ως "πολυπολιτισμικότητα".

Στο ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή κυριαρχεί μία ηγετική ομάδα, υπό τον Γ. Παπανδρέου, που τάσσεται κατά του "μονοεθνισμού" και υπέρ της "πολυπολιτισμικότητας", ενώ μειοψηφεί η ομάδα (παλιό "πατριωτικό ΠΑΣΟΚ", Βενιζέλος κλπ.) που τάσσεται υπέρ της κυριαρχίας του εθνικού κράτους.

Αντίθετα στο ΛΑ.Ο.Σ αυτή τη στιγμή, η ηγετική ομάδα (Καρατζαφέρης) κινείται στη λογική του εθνικού συμφέροντος, ενώ η ομάδα της Ν.Δ που υποτάσσει το εθνικό συμφέρον στο υπερατλαντικό π.χ (Κα Μπακογιάννη κλπ.) μειοψηφεί και καιροφυλακτεί, για την επομένη των εκλογών.

Ο Γ. Παπανδρέου μας έχει δείξει τι σκοπεύει να κάνει στα εθνικά θέματα.

1. Πήρε θέση υπέρ του κατάπτυστου Σχεδίου Ανάν το 2004, και μάλιστα το έκανε λίγες ώρες πριν το μεγάλο "Όχι" του Τάσσου Παπαδόπουλου, προσπαθώντας να τον προκαταλάβει και να τον επισκιάσει.
2. Επεδίωξε το 2003 ως ΥΠΕΞ, και προαναγγέλλει πάλι μέσω συνεργατών του, την επάνοδο των "Σλαβομακεδόνων" προσφύγων του εμφυλίου, που θα δημιουργήσει εκ του μη όντος «σλαβομακεδονική» μειονότητα στην Ελλάδα. Κατά την ίδια λογική δεν αποκλείεται και η επάνοδος των «Τσάμηδων» στην Ήπειρο, αν και αυτό δεν έχει εξαγγελθεί.
3. Δεν έχει αντίρρηση να ονομάζεται η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης "τουρκική".
4. Υποστηρίζει την ίδρυση τζαμιών στην Αττική και αλλού. Αυτοκτονικές επιλογές. Το τουρκικό προξενείο δια της κυρίας Καραχασάν,"υποψήφιο" για την υπερνομαρχία Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης με τις ευλογίες Παπανδρέου.
5. Στις νομαρχιακές εκλογές του 2006 υποστήριξε ως υποψήφια του ΠΑΣΟΚ για την υπερνομαρχία Θράκης την εκλεκτή του τουρκικού προξενείου Γκιουλμπεγιάζ Καραχασάν, η οποία είναι μέλος της "Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης", πιέζει τους Πομάκους να αποκαλούνται Τούρκοι και γενικά προάγει τις θέσεις της Άγκυρας περί "τουρκικής" ταυτότητας της μειονότητας.
6. Πιστεύει ότι "εμείς θα σύρουμε το κάρο της Τουρκίας στην Ευρώπη" και ως υπουργός Εξωτερικών έκανε ότι μπορούσε για να εξωραΐσει την εικόνα της στην ΕΕ, π.χ. μπλοκάροντας ψηφίσματα του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα "λευκά κελιά" στην Τουρκία και αποκρύπτοντας τις τουρκικές παραβιάσεις για να μη χαλάσει η εικόνα της «προσέγγισης».
7. Έχει δηλώσει για τις ελληνοτουρκικές διαφορές ότι "καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα λιγότερα και να κοιμόμαστε ήσυχοι".
8. Το πρόγραμμά του για τις Ένοπλες Δυνάμεις οδηγεί στον αφοπλισμό της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία, με κατάργηση της στρατιωτικής θητείας, μείωση των ενεργών αεροσκαφών και πλοίων και στροφή των Ενόπλων Δυνάμεων στην "καταπολέμηση της τρομοκρατίας" κατά το αμερικανικό πρότυπο.
9. Δήλωσε ότι θα επαναδιαπραγματευθεί τον αγωγό "Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη", ουσιαστικά ματαιώνοντας τη στρατηγική συνεργασία με τη Ρωσία και διαιωνίζοντας έτσι τη στρατηγική μειονεξία της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία. Η εγκατάλειψη των ρωσικών αγωγών "Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη" και "South Stream" είναι ο μεγάλος στόχος των ΗΠΑ, αλλά και η ταφόπλακα στην προσπάθεια της Ελλάδας να απεξαρτηθεί από το φυσικό αέριο του αγωγού Τουρκίας - Ιταλίας - Ελλάδας και να παίξει αυτόνομο στρατηγικό ρόλο.

Τα παραπάνω δεν είναι δική μας κινδυνολογία είναι δικά του λόγια και έργα.
Άλλωστε ο Γιωργάκης δε μας κρύβει τις προθέσεις του, μας τις λέει ευθέως, απλώς τα ΜΜΕ τις περνάνε "στα ψιλά". Αυτή είναι η πολιτική του ιδεολογία: ο άνθρωπος είναι κατά του "μονοεθνισμού" και υπέρ της "πολυπολιτισμικότητας". Και μάλιστα στο πλαίσιο αυτής της ιδεολογίας, έχει εξαγγείλει και κάτι ακόμα που πέρασε "στα ψιλά": ότι θα δώσει ελληνική ιθαγένεια (όχι άδεια παραμονής! πλήρη ιθαγένεια με δικαίωμα ψήφου) στους υπάρχοντες μετανάστες, και θα φέρει ακόμα περισσότερους (!!!) στη χώρα. Μιλάμε για έναν αριθμό μεταναστών που (βάσει των καταγεγραμμένων με άδεια παραμονής) αγγίζει τις 700.000... και σε μια χώρα που η διαφορά του πρώτου από το δεύτερο κόμμα είναι 200.000-300.000 ψήφοι, αυτό πολύ απλά σημαίνει την οριστική και ανεπίστρεπτη μεταβολή του πολιτικού χάρτη της Ελλάδας.
Μια τέτοια συμπαγής μάζα μεταναστών ψηφοφόρων θα μπορεί να ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις, άρα και να επηρεάζει την εξωτερική πολιτική ή να επιβάλλει "πολυπολιτισμικές επιλογές" όπως ίδρυση τζαμιών, σχολεία σε «μητρικές γλώσσες» μεταναστών (η πρόβα έγινε ήδη στη Γκράβα και το ΠΑΣΟΚ τάχθηκε υπέρ της δασκάλας που δίδασκε αλβανικά κλπ.
Επιλογές αποτυχημένες όπως αποδεικνύει η δυτική εμπειρία, που διασπούν την κοινωνική συνοχή και γκετοποιούν τους μετανάστες, δημιουργώντας συνθήκες έκρηξης.
Αν π.χ. οι μουσουλμάνοι κάνουν ταραχές, για το σκίσιμο ενός Κορανιού όντας παράνομοι, τι θα κάνουν όταν θα έχουν και δικαίωμα ψήφου; Θα ζητήσουν μπούρκα και σαρία; Πάντως στην Αγγλία αυτό κάνουν, αυτά είναι τα καλά της «πολυπολιτισμικότητας».

ΣΧΟΛΙΟ

Ενα πράγμα ελπίζω. Να είναι όλα τα προαναφερόμενα ανυπόστατα και κακόβουλα ψέματα. Ειδάλλως τα χειρότερα έρχονται για τα εθνικά μας συμφέροντα. Αν επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις που θέλουν τον Γιώργο Παπανδρέου αυριανό Πρωθυπουργό, σίγουρα πρόκειται να ζήσουμε στιγμές πολύ δυσκολότερες από τα χρόνια Σημίτη όπου μετά το 1974 για πρώτη φορά η Ελλάς απώλεσε έστω και λίγα τετραγωνικά μέτρα Ελληνικής γής, τις δύο βραχονησίδες ΙΜΙΑ, αφού μας επέβαλλαν (Τούρκοι και Αμερικανοί) εκτός από την απόσυρση των Ελλήνων Καταδρομέων και την υποστολή της Ελληνικής Σημαίας!!
Αυτό είναι λοιπόν το Γιωργάκη , από την άλλη μεριά ο Κος Καραμανλής έχει ένα αρνητικό στοιχείο που τον εμποδίζει να αναδειχθεί σε μεγάλο ηγέτη. Ο μεγάλος ηγέτης είναι αυτός που τα βάζει με τον ισχυρό και χαϊδεύει τον αδύνατο. Εδώ έχουμε το αντίθετο. Είπε ο κ. Καραμανλής ότι θα απομακρύνει τον οποιονδήποτε πίκρανε την παράταξη. Δεν είχε το ανάστημα τα βάλει με τους ισχυρούς της Ν.Δ όπως την κα Μπακογιάννη για τη Siemens, τον κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για τη Siemens, τον κ. Σουφλιά για το αυθαίρετό του, αλλά βρήκε τη δύναμη να ακουμπήσει τον Κο Τσιτουρίδη, και τον Κο Δούκα.
Η έλλειψη ηγετικών προσόντων από τους αρχηγούς και των δύο μεγάλων κομμάτων είναι εμφανή. Προσόντα ηγέτη μπορεί να διαθέτη μόνο ο αρχηγός του ΛΑ.Ο.Σ και αυτό διαφαίνεται με την δυναμικότητα που τον χαρακτηρίζει, την ευτροφία αλλά και τις θέσεις του για το καλό της Χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.